Презентація "Історія чаю"

Про матеріал
Відомо, що англійці великі шанувальники чаю. Маючи 59 мільйонів чоловік населення, англійці щодня випивають 165 мільйонів кухлів чаю. 86% кухлів чаю випивається саме вдома. Цікаво простежити історію появи чаю на території Великої Британії і становлення його як традиції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чай2016

Номер слайду 2

На весілля отримали подарунок від купців 1кг чаю. Катерина де Брагансапортугальська інфанта. Карл II Стюарт король Англії і Шотландії

Номер слайду 3

Придане Катерини. Португалія передала Англії : Місто Танжер і Марокко в Північній Африці місто Бомбей в Індіїдозвіл використовувати всі порти в португальських колоніях в Африці, Азії та Америці тим самим відкривши для Англії перші шляху для торгівлі чаєм.

Номер слайду 4

Зародження традиціїКатерина була великою шанувальницею чаю і дуже швидко зробила чаювання модною традицією, яка швидко поширилася спочатку серед багатих верств населення, а пізніше і серед простих людей.

Номер слайду 5

Сімейне чаювання

Номер слайду 6

18 століття. Лондон. У 500 кафе продавали чай. Витіснив каву У кав'ярні допускалися лише чоловіки. Чай можна було попити в спеціальних садах-парках. Чай почали пити на сніданок замість пива. Були популярними сімейні чаювання. Аристократія створювала чайні сади. Введено великий податок на чай, що у багато разів перевищував вартість чаю

Номер слайду 7

.

Номер слайду 8

.

Номер слайду 9

Пригоди чаюв Лондоні відкривається “Кав'ярня Тома”Жінкам було дозволено відвідувати Відкрито магазин, де можна було купити чай різних сортів. Було зменшено податок на чай в 10 разів, що зробило чай дуже доступним напоєм. По секретному завданню британського уряду Чарльз Брюс контрабандним шляхом привозить з Китаю насіння та саджанці чаю. Замість рому частиною денного раціону матросів стає чай. Джон Хорніман придумав паперову упаковку, щоб захистити свої товари від підробок.

Номер слайду 10

Чашки з Китаю йшли разом з чаєм як баласт, оскільки сам чай занадто легкий для оснащення судна.

Номер слайду 11

Томас Твайнінг

Номер слайду 12

Кав'ярня Тома «Золотий лев»

Номер слайду 13

Музей-магазин Twinings. Лондон

Номер слайду 14

.

Номер слайду 15

.

Номер слайду 16

.

Номер слайду 17

.«Since 1706»..

Номер слайду 18

Англійський графік чаювання«великий чай» - тобто ранковий (high tea)«післяполудневий чай» (afternoon tea) о 13.00 до 6 вечора«five o'clock» о 17.00. У той же час з'явився такий вираз, як «чай на двох» (tea-for-two)На самоті пити цей напій не прийнято.

Номер слайду 19

.

Номер слайду 20

Чай з молокомодна з найбільш загадкових традицій, додержуюється англійцями протягом сотень років. Найбільш імовірною причиною тому послужили чашки, зроблені з тонкого фарфору, який через високу температуру напою іноді тріскався. Тому англійці наливали в чашку 2-3 столові ложки теплого, але не кип'яченого молока, і тільки після - сам чай. Вважається, що зворотний порядок змішування псує аромат і смак чаю, подібна помилка приймається як невігластво.

Номер слайду 21

Англійці п'ють чай не менше 6-7 разів на день.

Номер слайду 22

Чаювання з королевою

Номер слайду 23

. Проходить у Букінгемському палаціТрадицію започаткувала королева Вікторія 150 років тому. Проводиться 3 рази на рік. Вхід лише за запрошенням. Заборонено оголювати плечі та одягати чорне