Презентація: "Історія приладів для вимірювання часу"

Про матеріал
Презентація "Історія приладів для вимірювання часу"познайомить учнів 5 класу з найрізноманітнішими приладами для вимірювання часу.Ми живемо у світі, де важливий час. Тому еволюція приладів для вимірювання часу займає важливе місце в історії прогресу людства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія приладів для вимірювання часуІсторія 5 клас

Номер слайду 2

Біг-Бен96-метрова вежа з годинником у Лондоні. Уперше тут пролунав дзвін у 1859 р. Від 2017р. триває реставрація, під час якої розібрали годинник, зокрема його 11-тонний механізм.

Номер слайду 3

Ратуша. Будівля на центральній площі Львова. Годинник на львівській ратуші вперше згадують у 1404р. Його замінювали кілька разів. Останній встановили у 1851р.

Номер слайду 4

Сонячний годинник складався із гномона та циферблата. З’явилися приблизно 3500р. до н.е. Першими широко використовували вавилоняни. СОНЯЧНИЙ ГОДИННИКПрофесор Марек Ольшевскі з Варшавського університету виявив на мозаїці II століття таємничий предмет, який виявився раніше невідомим типом сонячного годинника,

Номер слайду 5

Водяні годинники. У Давньому Єгипті користувалися водяними годинниками. Час вимірювали за допомогою витікання води з посудини. Водяний годинник  славився прикрасами з золота та дорогоцінних каменів. У греків і римлян були поширені водяні годинники простої конструкції — наприклад, ними вимірювалася тривалість виступів ораторів у суді.

Номер слайду 6

Пісочні годинники. Час, за який пісок пересипається з однієї половини годинника в іншу, може становити від кількох секунд до майже доби. Є дані, що конструкція піскового годинника була відома ще 1500 років до н. е.

Номер слайду 7

Вогняні годинники. У Давньому Китаї та Індії були поширені вогняні годинники. Вони часто мали форму свічки. Деревний порошок змішували з ароматними речовинами. З цього виготовляли дерев’яні палички, які могли горіти кілька місяців.

Номер слайду 8

Механічний годинник. Перший механічний годинник був виготовлений у Китаї в 725 р. Пізніше з'явилися кишенькові а згодом — значно пізніше — і годинник наручний

Номер слайду 9

ХРОНОМЕТРНадточний механічний годинник. Похибка у вимірюванні часу становить лише кілька секунд за добу. Хронометр розроблений англійським столяром та винахідником у 1734-1768 рр.

Номер слайду 10

Це складний комп’ютеризований пристрій, який слугує для відтворення музики, прийому сповіщень та дзвінків з мобільного телефону, відстеження маршрутів, збору інформації. СМАРТГОДИННИК

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ! ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ § 12

pptx
Додав(-ла)
Tokaruk Svitlana Ivanivna
Додано
7 січня
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку