Презентація «Історія розвитку гімнастики в Україні»

Про матеріал
Модуль: Гімнастика. Презентація до уроку з фізичної культури для учнів 6 класу «Історія розвитку гімнастики в Україні»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Відлік української гімнастики почався 148 років тому, було засновано Перший гімнастичний гурток. А у 1901 році, в Києві було відкрито гімнастичне товариство, найчисельніше в Україні. Загалом, за півтора сторіччя існування в Україні спортивної гімнастики представники України неодноразово ставали на п'єдестал пошани найпрестижніших світових змагань

Номер слайду 3

Перед початком Першої Світової війни в Україні діяло 10 сокольських гімнастичних осередків, які наслідували європейські традиції проведення масових гімнастичних свят. Щороку такі заходи проводилися у Харкові, Житомирі, Полтаві. Одесі. Чернігові. Наступний етап розвитку української гімнастики почався після Жовтневої революції 1917 року. У 1922 році відбулася подія, яка значно підсилила розвиток гімнастики – у жовтні 22-го з успіхом було проведено Всеукраїнські змагання з гімнастики. А у 1934 році збірна України перемогла на Перших Всесоюзних змаганнях у Москві.

Номер слайду 4

Борис Шахлін Борис Шахлін займає особливе місце. Йому належить рекорд по кількості завойованих нагород – 97. З них 64 золоті, 22 срібні, 11 бронзові. Шахлін 48 разів піднімався на вищу сходинку п'єдесталу пошани, шість разів ставав абсолютним чемпіоном СССР.

Номер слайду 5

Віктор Чукарін На ХV Олімпійських іграх в Хельсінки Віктор Чукарін став першим в історії СРСР абсолютним олімпійським чемпіоном зі спортивної гімнастики.

Номер слайду 6

Лариса Латиніна Девятиразова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, володар найбільших олімпійських нагород за всю історію Олімпійських ігор - 18 (9 золотих, 5 срібних, 4 бронзових). В 1966-77 роках була старшим тренером жіночої збірної команди СРСР

Номер слайду 7

Стелла Захарова - гімнастка,олімпійська чемпіонка 1980 року, 12-кратна чемпіонка СРСР і багаторазова володарка кубка України презедент української федерації гімнастики з 2004 року.

Номер слайду 8

У світових змаганнях українські атлети назавжди закарбували свої імена на славетних сторінках спортивних досягнень. Як вже було зазначено, Олімпіада -92 в Барселоні принесла золоті нагороди в командній першості жіночій збірній колишнього СРСР, у складі якої були представниці України – Тетяна Гуцу Тетяна Лисенко Абсолютна чемпіонка та чемпіонка у командній першості, срібна призерка У вправах на брусах та бронзова призерка в вільних вправах XXV(1992р.) Олімпійських ігор. 8-разова чемпіонка Європи (1991-1992 рр.) Народилася 21 червня 1975 року в м. Херсоні, тренувалася в спортивному товаристві «Динамо», заслужений майстер спорту (1992).

Номер слайду 9

Родзинка спортивної гімнастики – ексклюзивні іменні елементи: як вони створюються і яка їхня доля? Особливими окрасами спортивної творчості є так звані іменні елементи – оригінальні вправи, названі ім’ям першого їх виконавця на міжнародній арені. В 1989 році на першості в Штутгарті Ігор Коробчинський став гімнастичним королем планети. Першим серед гімнастів виконав у вільних вправах півтора гвинта – півтора сальта – переверт.

Номер слайду 10

Лілія Подкопаєва Через чотири роки в Атланті вже Незалежну Україну тріумфально представила Лілія Подкопаєва вихованка донецької школи спортивної гімнастики. Іменний елемент (спортивний стрибок); а також на вільних вправах Подвійне сальто вперед зігнувшись у групуванні з поворотом на 180 градусів. Її коронне подвійне сальто вперед з поворотом на 180 градусів і досі не може повторити ніхто, навіть серед чоловіків. Після цього успіху Ліля ще зуміла додати до своїх здобутків на цій Олімпіаді "золото" у вільних вправах та "срібло" на колоді.

Номер слайду 11

Загалом, починаючи з 1952 року, коли сбірна СРСР дебютувала на Олімпіаді в Хельсинки, і у складі збірної були представники України, термін олімпійського часу для українських атлетів нараховує 55 років! За цей період Україна подарувала світові 18 олімпійських чемпіонів зі спортивної гімнастики! Видатні українські тренери, імена яких назавжди увійшли до скарбниці національної гордості: кращий тренер України Олександр Семенович Мишаков, 9-тиразова Олімпійська чемпіонка і тренер жіночої збірної Лариса Латиніна, людина, з ім’ям якої пов’язані перемоги української гімнастики з часів Незалежної України.

Номер слайду 12

"Спортивна гімнастика завжди була і залишається для України пріоритетним видом спорту. Держава робить все можливе для підтримки та розвитку цього виду спорту. Однак і спортивна гімнастика має робити все для гідної презентації України у змаганнях найвищого рівня"

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марковська Таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 липня 2021
Переглядів
8649
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку