Презентація " Історія виникнення гри Бадмінтон"

Про матеріал
Історія виникнення гри у світі . Розміри корта, інвентар та основні правила гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бадмінтон історія виникнення. Розробила: вчитель фізичгого виховання ЗК « МГА» Сиротенко Лідія Володимирівна.

Номер слайду 2

Сучасний бадмінтон бере свій початок від індійської гри «пуне». У неї грали в Древній Греції, Китаї, Індії та Японії. У 14 ст. японці грали дерев'яними ракетками у волан, зроблений із певного плоду вишні. Брали вишеньку, уставляли в неї п'ять-шість гусячих пір'їн і засушували на сонці. У середньовічній Англії до кінця ХVІ століття в подібну гру грали селяни. До ХVІІ ст. вона стала розвагою вищих шарів населення у Європі. Правила гри були гранично прості: два гравці відбивали волан двома ракетками один одному, не даючи йому впасти. Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. У 1887 році в Англії був створений перший клуб аматорів бадмінтону, а в 1893 році заснована перша у світі Асоціація бадмінтону. Дуже скоро бадмінтон завоював популярність. До 1900 року бадмінтон став більш спортивним. Через 5 років (у 1905 році) англійська федерація бадмінтону затвердила правила гри. Більшість країн, що утворили 5 липня 1934р. Міжнародну федерацію бадмінтону (ІБФ), входило в колишню Британську імперію. У 1967 році заснована Європейська федерація бадмінтону. З 1968-го раз у два роки розігрується особистий, а з 1972-го — і командний чемпіонат Європи. А в 1969 році вперше за аналогічною формулою був розіграний молодіжний чемпіонат Європи. У 1960 році відбувся перший міжміський матч Москва — Львів. У жовтні 1992 року почала існувати Федерація бадмінтону України. Вона також входила до Всесвітньої Федерації бадмінтону (ВФБ) і до Європейської Федерації бадмінтону (ЄФБ)

Номер слайду 3

Правила гри Бадмінтон

Номер слайду 4

Коротко про основні правила гри. У бадмінтон грають ракетками і воланом на спеціально розміченому майданчику. Гра може бути одиночної (1 на 1) або парної (2 на 2). Суть гри потрапити воланчиком в поле противника за один удар (навіть в парній грі). Завдання гри виграти 2 партії до 21 очка з розривом не менше 2 очок. Після кожної партії гравці міняються сторонами, в разі третьої партії зміна відбувається при досягненні рахунку в 11 очок. Гра і кожен розіграш починаються з подачі. Право першої подачі або вибору сторони розігрується будь-яким способом на початку гри . Подавати волан потрібно по діагоналі і тільки ударом знизу, стоячи за лінією подачі і перебиваючи волан далі лінії подачі противника. За рахунку у що подає 0 або парному кількості очок він подає з правого квадрата, при непарному з лівого. У парах напарники подають по черзі. Також при подачі додається додатковий аут при подачі, між двох задніх ліній. При успішному попаданні в поле опонента ви отримуєте очко. У випадках:- Потрапляння волана за межі поля (в аут),- Торкання волана тіла, стін, стелі і т.п. (Крім сітки).- Торкання вами сітки. Очко зараховується противнику.

Номер слайду 5

Для тих хто хоче знати більше . Правила гри у ширшому викладенні

Номер слайду 6

Розмітка майданчика

Номер слайду 7

Корт — прямокутник, розмічений лініями шириною 40 мм,Всі лінії є частиною площі корту, яку вони обмежують. Стійки повинні бути висотою 1.55 м від поверхні корту. Стійки встановлюються на бічних лініях, не повинні займати простору ігрового поля і не повинні виходити за межі його бічних ліній. Розмір сторони кожної комірки сітки не повинен бути менше 15 мм і більше 20 мм. Розмір полотна сітки: 760 мм у висоту і мінімум 6.1 метра у довжину. Верхня частина сітки обмежена стрічкою білого кольору, шириною 75 мм, складеної навпіл, всередині якої натягнута мотузка або шнур, що підтримують сітку. Верхня частина сітки повинна знаходитися на рівні 1.524 м в центрі корту і 1.55 м над лініями парного поля. Між кінцями сітки і стійками не повинно бути проміжків. Якщо необхідно, кінці сітки можна прив’язати до стійок по всій висоті. Довжина діагоналі корту для парної гри = 14.723 м

Номер слайду 8

Волан та ракетка. Волан повинен бути виготовлений з натуральних або синтетичних матеріалів. Незалежно від матеріалу, з якого виготовлений волан, характеристики польоту повинні збігатися з характеристиками волану, виготовленого з натурального пера, з корковою головкою, обтягненою тонким шаром шкіри. Натуральне пір’я замінюється синтетичними матеріалами, що імітує оперення. Пір’їни повинні бути однакової довжини від 62 до 70 мм при вимірі від кінця пера до вершини голівки волану. Кінці пір’їн повинні утворювати коло діаметром від 58 до 68 мм. Пір’їни повинні бути добре зафіксовані ниткою або іншим відповідним матеріалом. Голівка волана має бути від 25 до 28 мм в діаметрі із закругленою вершиною. Волан має важити від 4.74 до 5.50 грамів. РАКЕТКАРозмір ракетки не повинен перевищувати 680 мм у довжину і 230 мм в ширину. Ракетка повинна складатися з частин, Ручка — частина ракетки, яку тримає гравець. Струнна поверхня — частина ракетки, якою гравець б’є по волану. Обід — обмежує перетягнену струнами площу ракетки. Стрижень — з’єднує ручку і обід ракетки Перехідник (якщо він є) з’єднує стрижень з ободом ракетки.

Номер слайду 9

Правила гри. ЖЕРЕБКУВАННЯ Перед початком матчу проводиться жеребкування. Сторона, яка виграла жеребкування, може відповідно до пунктів правил вибрати:подачу або прийом подачі;початок гри на одній або іншій половині корту. Сторона, яка програла жеребкування, приймає вибір, що залишився. РАХУНОК Матч складається з 3 геймів (крім випадків, зазначених у додатках 2 і 3) і проводиться до виграшу двох геймів з трьох. Гейм виграє сторона, яка першою набирає 21 очко, крім випадків, зазначених у пунктах 7.4 та 7.5. Стороні, яка виграла розіграш, зараховується очко. Сторона виграє розіграш, якщо суперник припускається помилки, або якщо волан вийшов із гри, торкнувшись корту на стороні суперника. За рахунку «20:20», сторона, що перша отримала перевагу в 2 очки, виграє гейм. За рахунку «29:29», сторона, що виграла 30-е очко, виграє гейм. Сторона, яка виграла гейм, першою подає у наступному геймі.

Номер слайду 10

Зміна сторін. Гравці повинні мінятися сторонами:після закінчення першого гейму;після закінчення другого гейму, якщо їм належить грати третій гейм;в третьому геймі, коли одна зі сторін першою набирає 11 очок. Якщо гравці не помінялися сторонами, як зазначено в п.8.1, то це повинно бути зроблено, відразу ж після того як помилка була виявлена, поки волан не перебуває у грі. Існуючий рахунок залишається незмінним

Номер слайду 11

ПодачіЖодна зі сторін не повинна допускати надмірної затримки виконання подачі, коли той гравець , що подає і гравець, що приймає, готові до подачі. гравець, що подає і гравець, що приймає повинні стояти в межах діагонально розташованих полів подачі не торкаючись ліній, що обмежують ці полячастина ступні обох ніг гравця, що подає і гравця, що приймає повинна залишатися в контакті з поверхнею корту в нерухомому стані з початку подачі І до тих пір, поки подача не буде виконанаудар ракеткою повинен бути виконаний по голівці волану;Весь волан повинен знаходитися нижче талії подає гравця в момент, коли він виконує удар по ньому. Талією вважається уявна лінія навколо тіла на рівні нижньої точки нижнього ребра подає;Стрижень ракетки гравця, що подає в момент удару по волану повинен бути спрямований вниз;ракетка гравця, що подає повинна безперервно рухатися вперед з моменту початку подачі і до її завершення політ волану повинен проходити по напряму вгору щодо ракетки гравця, що подає, щоб, перелетівши через сітку (якщо волан відбито суперником), він приземлився на корті приймаючого (в межах квадрату подачі)при спробі подати, гравець, що подає не повинен промахнутися по волану.

Номер слайду 12

Коли гравці готові до подачі, перший рух головки ракетки вперед гравця, що подає вважається початком подачі.. подача вважається виконаною тоді, коли гравець, що подає вдарив по волану або при спробі подати промахнувся по ньому, або втратив волан. Гравець, що подає не повинен подавати, якщо приймаючий не готовий до прийому подачі. Однак, приймаючий буде вважатися готовим до прийому, якщо він спробував відбити поданий волан. У парній грі при виконанні подачі , партнери гравців, що подають і приймаючих можуть займати будь-які позиції на своїх частинах поля. При цьому вони не повинні перекривати видимість ні гравцеві, що подає, ні приймаючому гравцеві.

Номер слайду 13

одиночні ігри. Квадрати подачі і прийоми Гравці повинні подавати з правого квадрату (по відношенню до них) і приймати подачу в правому квадраті у тому випадку, якщо гравець, що подає не набрав очок, або набрав парну кількість очок в геймі. Гравці повинні подавати з лівого квадрату (по відношенню до них) і приймати подачу в лівому квадраті в тому випадку, якщо гравець, що подає набрав непарну кількість очок в геймі. Під час розіграшу волан повинен відбиватися приймаючим і гравцем, що подає по черзі з будь-якого становища на своєму боці корту поки волан не опиниться поза грою. Рахунок і подача. Якщо гравець, що подає виграє розіграш (п.7.3), йому зараховується очко. Гравець, що подає, в цьому випадку, знову подає, але з іншого квадрату.. Якщо приймаючий виграє розіграш (п.7.3), очко зараховується йому. Приймаючий гравець при цьому подає наступним.

Номер слайду 14

парні ігри Квадрати подачі і її прийому Гравець що знаходиться з боку, з якого зараз ведеться подача повинен подавати з правого квадрату подачі, якщо сторона подачі не набрала очок або набрала парну кількість очок в цьому геймі. Гравець сторони подачі повинен подавати з лівого квадрата подачі, якщо сторона подачі набрала непарну кількість очок в геймі. Гравець приймаючої сторони, який подавав останнім, повинен залишатися в тому ж квадраті, з якого він подавав останнього разу. Його партнер — в сусідньому квадраті. Гравець приймаючої сторони, що стоїть на протилежному корті в квадраті по діагоналі від гравця, що подає буде приймаючим. Гравці не повинні мінятися при подачі (прийомі) квадратами подачі, поки вони не виграють очко на своїй подачі. Подача кожної зі сторін повинна проводитися з квадрату, який відповідає рахунку сторони подачі, крім випадку. Порядок гри і положення гравців на кортіПісля того, як подача була прийнята, під час розіграшу волан може бути відбитий будь-яким з гравців лінії подачі або приймаючої сторони з будь-якого положення на своїй половині поля поки волан не опиниться поза грою

Номер слайду 15

рахунок і подачіЯкщо сторона подачі виграє розіграш, очко зараховується стороні подачі. Гравець, що подає, подаватиме знову, але з іншого квадрату подачіЯкщо приймаюча сторона виграє розіграш , очко зараховується приймаючій стороні і вона, в цьому випадку, стає стороною подачі. У будь-якому геймі право подачі повинно переходити послідовно. Гравець не повинен подавати або приймати подачу поза своєї черги, або приймати дві подачі поспіль в одному геймі,Будь-який гравець, сторони що виграла гейм, може подавати першим в наступному геймі, і будь-який з гравців сторони, що програла гейм, може приймати подачу в наступному геймі.

Номер слайду 16

Спірний - призначається якщо? подає гравець подає волан, коли приймає до цього не готовий (п.9.4);під час подачі приймає і подає гравці одночасно роблять помилку;після того, як подача прийнята, волан:залишається на сітці і зависає на її вершині, абопісля того, як перелетів над сіткою, зависає на ній;під час гри волан руйнується на частини і головка волана повністю відділяється від іншої частини волана;на думку судді на вишці, гра була перервана або гравець був відвернений тренером суперника;суддя на лінії не бачив місця падіння волана, а суддя на вишці не може прийняти рішення; абомала місце будь-яка випадкова або непередбачена ситуація. Коли призначений “спірний”, розіграш з моменту останньої подачі не враховується і подавав гравець повторює подачу.

Номер слайду 17

Волан “поза грою” вважається коли :він вдаряється об сітку або стійку і починає падати на стороні гравця, що виконав удар; він торкається поверхні корту; або оголошено «фолт» (помилка) або «спірний».перерви не повинні перевищувати 60 секунд в кожному геймі, коли рахунок у будь-якої зі сторін досягає 11 очок; і не повинні перевищувати 120 секунд між першим і другим геймом, і між другим і третім геймом і повинні бути дозволені у всіх матчах.

Номер слайду 18

Керівництво змагань .

Номер слайду 19

Головний суддя несе повну відповідальність за проведення турніру або чемпіонату в цілому і кожного матчу зокрема. Суддя на вишці, якщо він призначений, відповідальний за проведення даного матчу, обстановку на корті і навколо нього. Суддя на вишці підзвітний головному судді. Суддя на подачі фіксує порушення, допущені гравцями, що подають, якщо такі мають місце (пп. 9.1.2 — 9.1.8). Суддя на лінії повинен визначати чи потрапив волан в поле або в аут на лінії (лініях), яку він контролює. Рішення призначених суддів на корті має бути остаточним щодо всіх випадків, за які вони відповідають, крім тих, коли, на думку судді на вишці, немає ніяких сумнівів в тому, що суддя на лінії оголосив помилкове рішення. Тоді судді на вишці слід скасувати рішення судді на лінії.

Номер слайду 20

Дякую за увагу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
2445
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку