Презентація Істричний та географічний простір

Про матеріал
Презентація для 5 класу на тему "Історичний та географічний простір". Під ачс вивчення теми застосовуються різні методи для більш ефективного засвоєння інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географічний та історичний простір 8 жовтня Класна робота Історія 5 клас

Номер слайду 2

Актуалізація знань 1) Розташтуйте від найменшого до найбільшого (ера, рік, століття, тисячоліття, десятиліття) 2) Запишіть римськими цифрами 8, 17, 21 3)У 1240 р. монголо-татари напали на Київ. Скільки часу минуло від нападу монголо-татар до нашого часу?

Номер слайду 3

Вправа “Ланцюг асоціацій” Назвіть будь-які асоціації до слова “Карта”

Номер слайду 4

Як на Вашу думку, навіщо нам знати карту?

Номер слайду 5

Словничок Карта – зменшене зображення на площині земної поверхні або її частини. Історична карта – це карта, яка відображає події, що відбувалися на певній території у різні етапи її історичного розвитку. Легенда карти - умовні позначення до карти.

Номер слайду 6

Класифікація карт Фізичні, за допомогою яких ми ознайомлюємося з природними умовами, корисними копалинами, розвитком транспорту. Політичні, на яких позначають сучасні держави та їхні кордони; Історичні, на яких позначають події в різні епохи Економічні, за допомогою яких можна дізнатися про рівень розвитку держав Синоптичні, на основі яких складають прогнози погоди

Номер слайду 7

Фізичні карти

Номер слайду 8

Політичні карти

Номер слайду 9

Історичні карти

Номер слайду 10

Економічні карти

Номер слайду 11

Синоптичні карти

Номер слайду 12

Класифікація історичних карт Охоплення території (світові, материкові, карти держав) Зміст (оглядові, узагальнювальні, тематичні) Масштаб (великомасштабні, середньомасштабні, дрібномасштабні)

Номер слайду 13

Пам’ятка роботи з історичною картою 1)Прочитайте назву карти 2)Ознайомтеся з легендою 3) Знайдіть саме ті позначення, які необхідні під час розгляду конкретного питання 4)Показуючи на карті місто, селище, обов’язково назвіть його місцезнаходження. 5)Опишіть кордони держави, а також природні кордони 6)Перед роботою з настінною картою добре вивчіть таку саму у підручнику або атласі. 7) при роботі з настінною картою потрібно стояти ліворуч від карти, у правій руці тримаючи указку.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Практичне завдання 1)Знайдіть у підручнику зображення карт, порівняйте їх, знайдіть подібне і відмінне. 2)Розгляньте карту, покажіть на ній місто Київ, річки Дніпро, Десну, Дунай

Номер слайду 16

Гра «Дерево пізнання» До теми уроку скласти 1-2 запитання, які потрібно занотовути на аркуші у формі листочка з дерева. Подати вчителю, найкращі чіпляються до дерева пізнання

Номер слайду 17

Домашнє завдання Читати параграф Дати відповіді на питання в кінці параграфа

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Глушакова Ksenia Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
25 листопада 2019
Переглядів
10033
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку