Презентація. Іван Крилов.Байка "Квартет"

Про матеріал
Дана презентація містить сюжетний ланцюжок байки "Квартет" Івана Крилова.Матеріал викладено на яскравих слайдах та ілюстровано, що дає змогу використовувати його у класі, де навчаються учні з особливими освітніми потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сутність «дедуктивного методу» Шерлока Холмса , утвердження в його образі сили інтелекту і моральних якостей . Доктор Ватсон як оповідач

Номер слайду 2

«…працюючи з любов’ю до свого мистецтва , а не заради грошей , Холмс ніколи не брався за розслідування звичайних , буденних справ , його завжди вабило до чогось надзвичайного або навіть фантастичного” .

Номер слайду 3

Дедуктивний метод – це спосіб дослідження при якому окремі положення логічно виводяться із загальних положень

Номер слайду 4

Ватсон про Шерлока Холмса «Я не знав більшої втіхи , як спостерігати за Холмсом під час його професійних занять , милуючись його стрімкою думкою . Іноді здавалося , що він розв’язує пропоновані йому загадки не розумом , а якимсь натхненним чуттям, хоч насправді всі його висновки грунтувалися на точній і строгій логіці».

Номер слайду 5

Елен «…ми побачили , яке в неї посіріле , змарніле обличчя . В її очах зблискував переляк немов у зацькованого звірка . Їй було не більше 30-ти років , але у волоссі вже сріблилася сивина , і вигляд вона мала вкрай стомлений”.

Номер слайду 6

Холмс «…я помітив у вашій лівій рукавичці квиток . Ви сьогодні рано встали , а потім добиралися до станції , довго трясучись у двоколці вибоїстим шляхом . Лівий рукав вашого жакета щонайменше в сімох місцях забризканий грязюкою . І плями зовсім свіжі . Так забруднитися можна тільки в двоколці , сидячи ліворуч від кучера”.

Номер слайду 7

Елен Стоунер :«Я чула , містере Холмс, що ви , як ніхто інший , знаєтеся на різних порочних нахилах людського серця і можете порадити , що мені робити серед небезпек , які мене оточують «.

Номер слайду 8

Елен про Ройлотта :«Люта запальність , яка доходила часом до нестями , була притаманна всім чоловікам цього роду , а в мого вітчима вона ще більше посилилась через тривале перебування в тропіках . Він зробився грозою всього селища ... Треба сказати , що він має неймовірну фізичну силу . Минулого тижня він кинув у річку місцевого коваля ...Єдині його друзі мандрівні цигани. Ще він має пристрасть до тварин , яких надсилає йому з Індії один знайомий”.

Номер слайду 9

Елен про будинок «…на нижньому поверсі розміщені спальні , вітальні знаходяться посередині . У першій спальні спить лікар Ройлотт , у другій спала моя сестра , а в третій – я . Спальні не сполучаються між собою , але всі вони виходять у спільний коридор ...”

Номер слайду 10

Ройлотт «…двері зненацька широко розчинились , і в кімнату ввалився якийсь суб’єкт величезного зросту . Його костюм являв собою дивну мішанину : чорний циліндр і довгий сюртук вказували на професію лікаря , а за високими гетрами та мисливським хлистом у руках його можна було прийняти за сільського жителя . Він був такий високий , що капелюхом зачіпав у верхню поперечину дверей , і такий широкий у плечах , що ледве протискувався в них . Його товсте , жовте від засмаги обличчя зі слідами всіх можливих пороків було помережане тисячами зморшок , а глибоко посаджені злі очі та довгий кістлявий ніс робили його схожим на старого хижого птаха”

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Шерлок Холмс - Я бачив заповіт покійної дружини лікаря. Вийшовши заміж , кожна дочка має право на щорічний прибуток – двісті п’ятдесят фунтів стерлінгів . Отже, якби обидві дочки вийшли заміж , то нашому красеню залишилися б жалюгідні крихти .

Номер слайду 13

Кімната сестри Елен «…це була просто обставлена кімната з низькою стелею й широким каміном , одним із тих , які є в старовинних сільських будинках . В одному кутку стояв комод ; другий куток займало вузьке ліжко , покрите білою ковдрою ; ліворуч від вікна був туалетний столик . Інтер’єр кімнати довершували два плетених стільці і квадратний килимок посередині . Панелі на стінах були з темного , поточеного шашелем дуба , такі старі й вицвілі – здавалос їх не міняли з того часу , як спорудили цей будинок” . «…Холмс взяв стілець і мовчки сів у кутку . Очі його уважно ковзали вгору і вниз по стінах , бігали по кімнаті , вивчаючи і оглядаючи кожнудрібницю ...”

Номер слайду 14

Кімната лікаря Грімсбі Ройлотта «…ліжко , невелика дерев’яна поличка , заставлена книгами , переважно технічними , крісло поруч із ліжком , простий плетений стілець біля стіни , круглий стіл і велика залізна вогнетривка шафа. На шафі лежало маленьке блюдце з молоком . У кутку ліжка висів невеликий собачий батіжок , кінець якого був зав’язаний петлею”.

Номер слайду 15

Шерлок Холмс Ах, скільки зла на світі, і найгірше , коли злі справи робить розумна людина !... Коли лікар коїть злочин , він найнебезпечніший злочинець . У нього міцні нерви і великі знання .

Номер слайду 16

- СТРІЧКА!Пістрява стрічка!-прошепотів Холмс . Дивний головний убір заворушився і над волоссям лікаря Ройлотта піднялася гранована голівка і роздута шия ядовитої змії . Болотна гадюка ! – вигукнув Холмс . – Найсмертоносніша індійська змія !Він помер через 10 секунд після вкусу. Хто прийде з мечем ,той від меча і загине , і той , хто риє іншому яму , сам у неї потрапить .

Номер слайду 17

Підготувала Андріюк Наталія Миколаївна вч. зарубіжної літератури Ясінянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1

pptx
Додано
14 жовтня 2020
Переглядів
907
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку