Презентація із зарубіжної літератури для 7класу на тему"Втілення в образі Бермана найкращих людських рис: готовності до непоказної самопожертви та любові до ближнього "

Про матеріал

Презентація із зарубіжної літератури для 7 класу. "Втілення в образі Бермана найкращих людських рис: готовності до непоказної самопожертви та любові до ближнього. Гуманізм новели."

Зміст слайдів
Номер слайду 1

О.Генрі “ Останній листок ” Тема уроку. Втілення в образі Бермана найкращих людських рис: готовності до непоказної самопожертви та любові до ближнього. Гуманізм новели.

Номер слайду 2

Вільям Сідней Портер з дружиною та донькою Г У М А Н І З М Ставлення до людини як найвищої цінності « Не дивлячись на всі недоліки, людина найбільше гідна любові… » Й.В.Гете

Номер слайду 3

Твій словник Новела – невеликий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом, напруженою дією і чіткою композицією. Композиція – побудова художнього твору, розміщення у певній послідовності та взаємозв'язку усіх його частин. Елементи композиції: експозиція, зав'язка, розвиток дії, кульмінація, розв'язка. Іронія – (від гр. – лукавство, удавання) – засіб, який заснований на називанні супротивного, коли про щось говориться ніби в позитивному плані, але прихований підтекст свідчить про протилежне.

Номер слайду 4

Що об’єднувало Сью та Джонсі? “ Студія Сью і Джонсі містилася на горищі присадкуватого триповерхового цегляного будинку…” “… їхні погляди на мистецтво, салат із цикорію та широкі рукави цілком збігаються…”

Номер слайду 5

Художня деталь ? ? Справжня дружба Виразна подробиця, що унаочнює зображувану автором картину, робить її яскравішою і глибшою за змістом

Номер слайду 6

“… В листопаді холодний невидимий прибулець … почав бродити по колонії …” Містер Пневмонія “ …Люди мистецтва незабаром налетіли в старий чудернацький Грініч-Вілідж… Це було в травні…”

Номер слайду 7

Засоби художньої виразності епітети метафори порівняння уособлення антитеза Увага! Теорія літератури

Номер слайду 8

Чому захворіла саме Джонсі? Прослідкуйте, як поступово погіршується стан дівчини. Доберіть цитати. Як ви думаєте, чому автор обрав саме плющ? Випишіть речення, в яких є словосполучення ” останній листок ” . Як під час хвороби Джонсі поводить себе Сью? Доберіть цитати. Вирішуємо проблему!

Номер слайду 9

Та хитався, боровся із вітром На плющеві останній листок… Песимізм “ Коли впаде останній, я помру... ” “ Я хочу, поки не стемніло, побачити, як одірветься останній …” “ … Я хочу побачити, як упаде останній листок… ” Оптимізм “ На цегляній стіні ще виднів листок плюща. Один-єдиний … це останній. Я думала він неодмінно впаде вночі. ” “ Самотній листок плюща тримається на своїй ніжці. ” “ Щось примусило цей останній листок залишитися там, де він є, щоб показати, яка я була противна. Це гріх – хотіти вмерти. ”

Номер слайду 10

“ Вона… вона хотіла намалювати Неаполітанську затоку… ” “ Я сподіваюсь намалювати коли-небудь Неаполітанську затоку…”

Номер слайду 11

Сатири – людиноподібні демони, слуги бога Діоніса “ Любити – означає жити життям того, кого любиш ” Л.М.Толстой “ Йому вже перевалило за шістдесят, і борода в нього, як у скульптури Мікеланджело “ Мойсей ”, кільцями спускалася з його голови сатира на тіло карлика… ”

Номер слайду 12

Мойсей — біблійний персонаж. Єврей, вихований донькою єгипетського фараона, рятівник єврейського народу, який гнобили та пригнічували єгиптяни. Обранець Бога, мав здібності чудотворця. Саме Мойсей, за наказом Бога, вивів з Єгипту єврейський народ, урятувавши його від рабства, і сорок років водив по пустелі. Саме Мойсей піднімається на гору Сінай та отримує десять Божих заповідей, укладає угоду між Богом і людьми. Мікеланджело. Мойсей Все, що мав у житті, він віддав Для одної ідеї, І горів, і яснів, і страждав, І трудився для неї… Іван Франко

Номер слайду 13

Моральний подвиг Берман Мойсей “ Моральність – це розум серця ” Г.Гейне “ Це і є шедевр Бермана. Він намалював його тієї ночі, коли впав останній листок ”

Номер слайду 14

Іменник Два прикметника Три дієслова Два непоширені речення Три дієслова Два прикметника Антонім до іменника

Номер слайду 15

Номер слайду 16

…Та не здавався листок у віконці, Художник старий на стіні, Найкращу картину й останню, Написав у своєму житті. Малюнок із жовтої фарби Життя - тендітний росток, В тобі народилась надія, Коли впав останній листок… “ Треба прагнути бути людиною, незважаючи на всю жорстокість навколишнього світу ” О.Генрі

Номер слайду 17

Домашнє завдання: написати відгук на новелу О.Генрі “ Останній листок ” Бажаю творчих успіхів!!!

ppt
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
28 лютого 2018
Переглядів
4239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку