Презентація кабінету української мови і літератури

Про матеріал
Презентація вміщує інформацію про оформлення та форми роботи кабінету української мови і літератури в школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація кабінету української мови і літератури. Фастівський ліцей інформаційних технологій. Завідуюча кабінетом вчитель української мови і літератури. Володарська Світлана Олегівна. Презентацію підготувала вчитель української мови і літератури. Брік Оксана Степанівна

Номер слайду 2

Кабінет української мови та літератури – це спеціально обладнане приміщення навчального закладу зі створеним навчальним середовищем, оснащеним сучасними засобами навчання, обладнанням згідно з санітарно-гігієнічними нормами і правилами облаштування.

Номер слайду 3

Функціонування навчального кабінету з української мови й літератури відповідає завданням функціонування Положення про навчальний кабінет української мови та створює умови для: організації колективного, індивідуального та диференційованого навчання; реалізації практично-дійової і творчої складових змісту навчання;організації роботи факультативів, позакласних та виховних заходів; для підготовки та участі учнів у конкурсах, предметних олімпіадах; індивідуальної підготовки вчителя-словесника до занять і підвищення його науково-методичного рівня; впровадження інноваційних технологій щодо поліпшення й удосконалення педагогічного процесу в навчальному закладі.

Номер слайду 4

Кабінетом української мови та літератури здійснюється така робота: - проводяться навчальні заняття учнів із предметів «Українська мова», «Українська література»; - надається консультативна допомога учням і педпрацівникам; - проводяться позакласні виховні заходи, факультативні заняття; - ведеться робота з батьками.

Номер слайду 5

Загальний вигляд кабінету ОБЛАДНАННЯ КАБІНЕТУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

Номер слайду 6

Кабінет обладнано багатофункціональною шафою, у якій зберігаються нормативні документи, документація навчального кабінету, друковані посібники, дидактичні матеріали з мови та літератури, тестові завдання, тематичні папки, зразки кращих учнівських робіт та проектів, матеріали позакласної роботи, підручники, хрестоматії, програмна художня та наукова література, експозиційні матеріали, таблиці , методичні посібники, словники тощо.

Номер слайду 7

Змінні і постійні інформаційні, довідкові планшети, рубрики

Номер слайду 8

Кабінет обладнано магнітною дошкою, яка використовується для демонстрації художньо-зображувальної наочності.

Номер слайду 9

Позакласна робота Тиждень української мови й літератури. Свято рідної мови

Номер слайду 10

Позакласна робота з предмета. Літературно-музична композиціяприсвячена 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка

Номер слайду 11

Свято «Українське весілля»

Номер слайду 12

Музей «СВІТЛИЦЯ»У кабінеті української мови і літератури функціонує музей «Світлиця», де проводяться уроки народознавства, народні свята.

Номер слайду 13

Любіть не школу, а дітей, які приходять до школи; любіть не книжки про дійсність, а саму дійсність; не життя звужуйте до учіння, а учіння розширюйте до життя! А найголовніше: любіть життя і якомога більше живіть живим життям. У нашій ідеальній школі вчитель не нудьгуватиме й не нудитиметься, бо в ній він сам житиме. П. П. Блонський

pptx
Додано
17 березня 2019
Переглядів
2625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку