Презентація "Катерина Білокур і безмежний дивосвіт її квітів..."

Про матеріал
Презентація "Катерина Білокур та безмежний дивосвіт її квітів..." створена викладачем української мови і літератури Березівського ВПУ ДУ "Одеська політехніка ". Може бути використаною на уроках мистецтва,позакласних заходах (бесіди,презентації,демострації тощо).
Перегляд файлу

image

“Я все одно стану художницею”

imageЦе Автопортрет. Чи не єдина робота, зроблена олівцем у чорно-білих барвах.Всі решта будуть неймовірно барвистими як любов,яку вона вкладала у малювання квітів.

image

image

imageЗакохана у дивосв т кв т в. Катерина Васил вна наст льки вм ло комб нувала кольори, що в д її картин важко було в д рватися. Вона зображувала на своїх полотнах душевну красу українського народу, мальовничо в дтворювала природу, але найб льше вражали художницю кв ти. «... А кв ти я буду малювати  малювати, бо я так люблю над ними працювати, що й сл в не знайду, аби висказати т почуття до їх любов – моєї великої любов !...” Саме тому “головними героями” її полотна є кв ти.


imageК.Б локур стає в домою  за межами св ту. Її три картиниЦар-колос”, “Бер зка”, “Колгоспне полев дбирають для виставки в Париж , де цими роботами захоплюються найвидатн ш

художники св ту, в тому числ  Пабло П кассо.

Вражений полотном, в н зазначав: «Це ген альна українська ж нка. Якби ми мали художницю такого р вня, то змусили б заговорити про неї ц лий св т!»


image

image

pdf
Пов’язані теми
Мистецтво, 10 клас, Презентації
Додано
13 червня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку