Презентація "Кавопереробний кластер"

Про матеріал
Презентація дослідницького проекту "Сталий розвиток" - екологічна складова. "Зелене споживання". «Зелене» чи стале споживання - це альтернатива моделі виробництва, яка склалася в нашому суспільстві, що заснована на взаємозв’язку між діяльністю людини та станом навколишнього середовища. Головна мета “зеленого” /сталого споживання : - гармонізація взаємовідносин «людина-навколишнє середовище»; - формування навичок впливу на якість життя в контексті європейських стандартів; - виправляючи минуле, намагатися мінімізувати помилки майбутнього; - навчитися отримувати у виробництві і споживанні нульовий показник відходів. Ця робота - це дослідницький проект, що стосується споживання кави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Команда “Зелена хвиля”зелене споживання

Номер слайду 2

Що таке “зелене”/стале споживання«Зелене» чи стале споживання – це альтернатива моделі виробництва, яка склалась в нашому суспільстві, що заснована на взаємозв’язку між діяльністю людини та станом навколишнього середовища.

Номер слайду 3

Головна мета “зеленого” /сталого споживання :гармонізація взаємовідносин «людина-навколишнє середовище»; формування навичок впливу на якість життя в контексті європейських стандартів;виправляючи минуле, намагатися мінімізувати помилки майбутнього; навчитися отримувати у виробництві і споживанні нульовий показник відходів.

Номер слайду 4

Бізнес-проект Кавопереробний кластер Кава в допомогу світовій та місцевій екології

Номер слайду 5

кава може бути «зеленою».цей продукт здатний допомогти нам зробити свій внесок в охорону навколишнього середовища і світу, в якому ми живемо.

Номер слайду 6

Споживання кави з нульовим показником відходів. Кластер виробництва еко-продукціїНова інвестиційна політика регіону. Концепція проекту:

Номер слайду 7

У місті Коростишеві налічується 22 заклади, де готують та споживають каву, з них:2-бари;4-ресторани;1-піцерія;1-кав`ярня;14-кафе

Номер слайду 8

У місті Житомирі налічується 123 аналогічних закладів, з них:27-ресторани;12-бари;3-кав`ярні;3-піцерії;78-кафе

Номер слайду 9

Результати опитування населення м. Коростишева

Номер слайду 10

Джерело сировини – кава та кавова гуща 1 чашка кави – 7г кави – 11г гущі 500 ч/д. – 3кг 500г кави – 5,3кг гущі/д.182500ч/р. – 1т277кг500г кави – 2т гущі/р.1 фунт кави (500г.) – 4,2 $1т 277кг500г кави – 10,9т ис.$ 2т гущі – 11,8 т ис.$

Номер слайду 11

Від кав*ярні до міні - кавопереробного заводу Кав*ярня міні-завод з переробки кавових відходів т ранспорт ування кавових відходів Збір кавової гущі Конт ейнер для збору кавових відходів кавова макуха

Номер слайду 12

Кавова макуха

Номер слайду 13

Номер слайду 14

місце розт ашування. Коростишів. Міні-кавоперероб-ний завод

Номер слайду 15

Маркет инг в межах Україникоростишів

Номер слайду 16

еко-біо-дизельпаливо з кавової макухи тюнінг. Макуха - може бут и хорошим джерелом палива для дизельних двигунів Автомобілі мають пройти деякий тюнінг. У макусі є 11 – 20% жиру – так само як і в сировині для виробництва біопалива, такій як зерна ріпаку чи сої.

Номер слайду 17

Річне виробництво зерен кави виноситьблизько 7 мільйонів тонн кавових відходів. Науковці з Невади (США) впевнені, що з цих від- ходів можна отримати понад мільярд літрів бі- опалива щорічно. Тверді залишки після переробки макухи на пальне можуть бути використані для виробництва етанолу або як компост.

Номер слайду 18

біопаливо має характерний каво- вий запах

Номер слайду 19

Виробництво еко-добрив на радість рослинам кава гуща компост еко-добриво. Бак для компосту. Через 4 місяці…

Номер слайду 20

Еко-препарати для відлякування комах. На біду комахам Крапля кофеїну вбиває равликів і слимаків, відлякує жаб. Отрута з додаванням кофеїну діє сильніше на багатьох сільськогосподарських шкідників. Тому кофеїн використовують як добавку до отрутохімікатів. Мурашки не виносять запах кави, він їх просто відлякує.

Номер слайду 21

Еко – косметичні препарати. Кава і косметика

Номер слайду 22

Медичні еко-препарати на здоров*я людям Кофеїн у зернах кави зменшує ймовірність виникнення раку шкіри, знижує ризик появи раку печінки, а також знижує ризик розвитку небезпечного раку матки. Кава знижує ризик захворювання страшною хворобою Паркінсона. Кава захищає серце від хвороб. Чим більше чашок кави людина випиває щодня, тим рідше у неї виникають проблеми з серцем.

Номер слайду 23

еко-енергетика висушена кавова гуща - вторинне паливо для електростанцій (наприклад, у компанії «Kraft Foods» є декілька електростанцій на біомасі, які працюють на кавовій гущі, яка в великій кількості залишається при виробництві розчинної кави).

Номер слайду 24

Еко-засоби для щоденного застосування в побутікава і оселя дезодорант фарба засіб для видалення подряпин на меблях миючий засіб захист від котів собачий шампунь від бліх засіб для боротьби з попелом

Номер слайду 25

еко-батарейки на кавовій гущі... Кавова гуща-вихідна сировина при виготовленні електродів для літієво-іонних батарейок. Перевага: кінцева вартість батарейок менша на величину від 2 до 10%.

Номер слайду 26

Еко-мистецтвокавова естетика кавовий еко-бренд Євро 2012

Номер слайду 27

еко-порада. Пийте каву зі своєї чашки! Використовуйте свої улюблені скляні, порцелянові, керамічні і навіть металеві чашки для пиття кави - так ви скоротите кількість відходів у вигляді одноразових стаканчиків. P. S. Люди п’ють каву по всьому світу. І якщо кожен кавоман буде розсудливо використовувати каву, то в сумі вийде непогана допомога світовій екології. Але це не привід зловживати цим напоєм – кава у великих дозах вже не принесе радість...

Номер слайду 28

Шукайте незвичайне в звичайних речах, цікавтесь, звідки вони з'явилися,як з користю для себе та наступних поколінь використовувати їх безвідходно, з повною переробкою і тоді світ засяє новими різноманітними барвами, у ньому буде безпечніше, чистіше та цікавіше жити !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лисич Ольга
    Крутий кластер! Дослідницька робота та ідея - супер! МІй респект автору!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
1309
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку