Тестовий контроль «Конкурентні переваги України на світових ринках»
1 варіант
1.Визначте найголовніший чинник, що визначає переваги будь-якої країни у виробництві продукції с/г : а) рівень трудових ресурсів б) агрокліматичний в) споживчий г) науковий
2.Вкажіть найважливіший напрямок рослинництва України: а) вирощування технічних культур б) овочівництво в) зернове господарство г) садівництво
3. Який відсоток світового збору зернових припадає на Україну: а) близько 20% б) менше 10% в) близько 12% г) менше 1%
4. Визначте с/г культуру, яка займає найбільшу частину у структурі посів: а) а) пшениця б) соняшник в) кукурудза г) ячмінь
5. Найбільше Україна експортує с/г продукцію до країн: а) Азії б) ЄС в) Південної Америки г) Африки
6. За експортом якої с/г продукції Україна займає лідируюче положення: а) кукурудзи б) пшениці в) сої г) соняшника
7. Виберіть три найважливіші експортні види агропромислової продукції України:а) яблука б) мед в) рибні консерви г) насіння соняшника д) ріпак е) виноград є) просо
8. Виберіть види рудних мінеральних ресурсів , за якими Україна має значні переваги на світовому ринку сировини і металів: а) золота б) уран в) марганець г) залізна руда
9. Для виробництва якої металургійної продукції необхідна марганцева руда: а) чавуну б) сталі в)дюралюмінію
10.Назвіть вид природних ресурсів, яких на території України зосереджено близько 20%: а) уранові руди б) залізна руда в)чорноземи г) марганцеві руди
11. Україна має найвищий у Європі рейтинг за: а) запасами мінеральних ресурсів б) агрокліматичними ресурсами в) транспортною інфраструктурою г) людським потенціалом
Тестовий контроль «Конкурентні переваги України на світових ринках»
2 варіант
1.Визначте всі чинники, що визначають переваги будь-якої країни у виробництві продукції с/г : а) рівень трудових ресурсів б) агрокліматичний в) споживчий г) науковий
2.Вкажіть перспективний напрямок рослинництва України: а) вирощування технічних культур б) овочівництво в) квітникарство г) садівництво
3. Яке місце у світовому виробництві меду займає Україна: а) 2 б) 10 в) 8 г) 7
4. Визначте с/г культуру, яка займає найменшу частину у структурі посів: а) а) пшениця б) соняшник в) кукурудза г) ячмінь
5. Найменше Україна експортує с/г продукцію до країн: а) Азії б) ЄС в) Південної Америки г) Африки
6. Виберіть три найважливіші експортні види агропромислової продукції України: а) кукурудза б) свинина в) молочні продукти г) соняшникова олія д) цукор е) ячмінь є) фрукти
7. У виробництві яких технічних культур Україна входить до 5-лідерів світу: а) картоплі б) цукрового буряку в) цукрової тростини г) бавовника
8.. Виберіть види рудних мінеральних ресурсів , за якими Україна немає переваг на світовому ринку сировини і металів: а) золота б) урану в) марганцю г) залізної руди
9.Позначте найбільшого імпортера української курятини: а)СА б) ЄС в) Китай г) США
10.Назвіть вид природних ресурсів, яких на території України зосереджено близько 75%: а) уранові руди б) залізна руда в)чорноземи г) марганцеві руди
11.Конкурентні переваги України на світовому ринку виробничої інфраструктури пов’язані в першу чергу з : а) автошляхами б) повітряним простором в) газотранспортною системою г) водним транспортом