Тестовий контроль "Конкурентні переваги України на світових ринках"

Про матеріал
Тестовий контроль "Конкурентні переваги України на світових ринках" Завдання з однією та кількома вірними відповідями для перевірки рівня засвоєння знань у темі "Економіка України в міжнародному поділі праці"
Перегляд файлу

Тестовий контроль «Конкурентні переваги України на світових ринках»

1 варіант

1.Визначте  найголовніший чинник, що визначає переваги будь-якої країни у виробництві  продукції с/г : а) рівень трудових ресурсів  б) агрокліматичний  в) споживчий  г) науковий

2.Вкажіть найважливіший напрямок рослинництва України: а) вирощування технічних культур  б) овочівництво  в) зернове господарство  г) садівництво

3. Який відсоток світового збору зернових припадає на Україну: а) близько 20%  б) менше 10%  в) близько 12%  г) менше 1%

4. Визначте с/г культуру, яка займає  найбільшу частину у структурі посів: а) а) пшениця  б) соняшник  в) кукурудза  г) ячмінь

5. Найбільше Україна експортує с/г продукцію до країн: а) Азії  б) ЄС  в) Південної Америки  г) Африки

6. За експортом якої с/г продукції Україна займає лідируюче положення: а) кукурудзи  б) пшениці  в) сої  г) соняшника

7. Виберіть три найважливіші експортні види агропромислової продукції України:а) яблука  б) мед  в) рибні консерви  г) насіння соняшника  д) ріпак  е) виноград  є) просо

8. Виберіть види рудних мінеральних ресурсів , за якими Україна має значні переваги на світовому ринку сировини і металів: а) золота  б) уран  в) марганець  г) залізна руда

9. Для виробництва якої металургійної продукції необхідна марганцева руда: а) чавуну  б) сталі  в)дюралюмінію

10.Назвіть вид природних ресурсів, яких на території України зосереджено близько 20%: а) уранові руди  б) залізна руда  в)чорноземи  г) марганцеві руди

11. Україна має найвищий у Європі рейтинг за: а) запасами мінеральних ресурсів  б) агрокліматичними ресурсами  в) транспортною інфраструктурою  г) людським потенціалом

 

 

Тестовий контроль «Конкурентні переваги України на світових ринках»

2 варіант

1.Визначте всі чинники, що визначають переваги будь-якої країни у виробництві  продукції с/г : а) рівень трудових ресурсів  б) агрокліматичний  в) споживчий  г) науковий

2.Вкажіть перспективний напрямок рослинництва України: а) вирощування технічних культур  б) овочівництво  в) квітникарство  г) садівництво

3. Яке місце у світовому виробництві меду займає Україна: а) 2  б) 10  в) 8  г) 7

4. Визначте с/г культуру, яка займає  найменшу частину у структурі посів: а) а) пшениця  б) соняшник  в) кукурудза  г) ячмінь

5. Найменше Україна експортує с/г продукцію до країн: а) Азії  б) ЄС  в) Південної Америки  г) Африки

6. Виберіть три найважливіші експортні види агропромислової продукції України: а) кукурудза  б) свинина  в) молочні продукти  г) соняшникова олія  д) цукор  е) ячмінь  є) фрукти

 7. У виробництві яких технічних культур Україна входить до 5-лідерів світу: а) картоплі  б) цукрового буряку  в) цукрової тростини  г) бавовника

8.. Виберіть види рудних мінеральних ресурсів , за якими Україна немає переваг на світовому ринку сировини і металів: а) золота  б) урану  в) марганцю  г) залізної руди

9.Позначте найбільшого імпортера української курятини: а)СА  б) ЄС  в) Китай г) США

10.Назвіть вид природних ресурсів, яких на території України зосереджено близько 75%: а) уранові руди  б) залізна руда  в)чорноземи  г) марганцеві руди

11.Конкурентні переваги України на світовому ринку виробничої інфраструктури пов’язані в першу чергу з : а) автошляхами  б) повітряним простором  в) газотранспортною системою г) водним транспортом

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попова Екатерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Струк Ірина
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
3658
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку