Презентація "Казка для дітей про діда Карієса та Зубну фею"

Про матеріал
Презентація до курсу "Я досліджую світ". Урок про безпеку і небезпеку, які можуть чекати на наші зуби
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казка для дітей про Зубну Фею та Діда Карієса. Або як нам зберегти наші зубки здоровими

Номер слайду 2

Сталася ця історія давним-давно, після того як посварилися Зубна фея, королева зубних фей, і Дід Карієс, король Країни Беззубії. Вони стали ворогами, але кожен з них продовжує виконувати свою роботу. Як завжди, рано - вранці маленькі зубні феєчки прокидаються і відправляються працювати. Це непроста робота, але дуже відповідальна! Щоранку феєчки прилітають до хлопчиків і дівчаток, щоб перевірити, чи чистять дітки зубки. Феєчки дуже радіють, коли дітки не забувають це робити і нагороджують їх новою зубною щіткою і полуничною пастою. А коли у діточок випадає молочний зубчик, то зубні феєчки кладуть діткам під подушку монетку. Кожного разу, як дітлахи чистять зубки, або поїдають яблучка, грушки, чи морквинку у феєчок дзвенить дзвіночок.

Номер слайду 3

А ті дітки, які забувають чистити зубки або зовсім не хочуть цього робити, сильно засмучують феєчок. Адже варто хоч раз не почистити зубки, і може статися біда! Так, так! Справжня біда! У Зубику може оселитися підступний дідок Карієс із своїми помічниками - мікробами. Його Країна Беззубія знаходиться якраз поруч з Королівством зубних феєчок. І він знає, коли діти наїлися солоденьких тістечок, печива, булочок і пиріжечків, а зубок не почистили - то дзвоників не чути. Тоді Дід Карієс підбирається до зуба, своєю чорною паличкою стукає по ньому і зубчик від цього стає крихким. Бактерії відразу ж починають його гризти. Зубчикові стає боляче, тому він у нас і болить.

Номер слайду 4

Зазвичай на допомогу Дід Карієс кличе ще й своїх онучок -помічниць, Вередульку та Ласунку. Вередулька ховає від хлопчиків і дівчаток зубні щітки і пасту і шепоче їм на вушко: “Навіщо тобі витрачати зайвий час на чищення зубів?! Краще поспати довше! Ще встигнеш завтра почистити. Нічого з твоїми зубками не трапиться!”А Ласунка, собі на втіху, розкладає всюди цукерки, тістечка, пряники і каже своїм тонесеньким голосочком: «Їж, голубчику, їж! Ще одну цукерку, ще одне тістечко».

Номер слайду 5

Щоб не сталося такого лиха і всі зубки залишилися на місці, треба для початку позбутися онучок, Вередульки та Ласунки. Зубки треба чистити 2 рази на день, вранці і ввечері, і перестати їсти багато солодкого. І якщо хлопчик чи дівчинка піддаються на вмовляння Вередульки та Ласунки, то дуже скоро їх зубчик починає хворіти ще більше, чорніти, а потім його забирає дідусь Карієс. А ще треба обов'язково їсти багато овочів та фруктів.

Номер слайду 6

А щоб цей хитрюга знов не пробрався в зубик, лікар заліпить дірочку своєю чудодійною замазкою, пломбою. І тоді дідові Карієсу доведеться повертатися в своє королівство Беззубиків ні з чим! СТОМАТОЛОГЯк тільки Вередулька та Ласунка втечуть з зубчика, пора виселяти звідти і діда Карієса, але просто так цього не зробити! Нам знадобиться допомога лікаря! Він називається. Адже у нього є чарівна паличка, вона дзижчить і крутиться (так вона лякає дідка Карієса та його помічників мікробів). За допомогою цієї палички лікар вижене діда Карієса та його помічників мікробів з зубчика, і він перестане боліти!

Номер слайду 7

Завдання від Зубикадосліди, як правильно чистити зубки (використовуй макет щелеп із зубами та зубну щітку)

Номер слайду 8

Як треба чистити зуби?

Номер слайду 9

2. Досліди на вареному яйцівплив різних розчинів та рідин на зуби1. Сольовий розчин2. Кока - кола3. Кислотний розчин4. Печиво та тістечка

Номер слайду 10

Гра 3. Розділи кориснеі шкідливе

Номер слайду 11

4. З'єднай усі числа у порядку зростання. Отримай малюнок. Зафарбуй.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Якимович Оксана Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1900
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку