Презентація "Казка Г.К. Андерсена "Непохитний олов'яний солдатик"

Про матеріал
Діти знайомляться з казкою. Виконують цікаві завдання і висловлюють свої думки про те, що таке кохання та чи є прикладом справжнього кохання Солдотик і Балерина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ганс Крістіан Андерсен. Сила справжнього кохання у казці “Непохитний олов'яний солдатик”

Номер слайду 2

Бесіда за змістом казки. Які пригоди трапилися з оловяним солдатиком? Розкажіть про ці події послідовно.- Чи випадковим є те, що героєві загрожували дві стихії – вода й вогонь? Що вони можуть означати?- Розкажіть про світ іграшок, описаний у казці. Як ви думаєте. Чому іграшки в Андерсена оживають?- А як зображено світ людей у творі? Доведіть свою думку цитатами.

Номер слайду 3

- назвіть персонажів, у яких утілено добрі риси, а в яких – злі.- Чи можна однозначно оцінити хлопчика?- Чому казку названо не просто «Олов’яний солдатик» або «Солдатик і балерина», а саме «Непохитний олов’яний солдатик»? Знайдіть приклади стійкості й мужності цього персонажа. - Які найкращі людські якості втілено в образі непохитного олов’янного солдатика?

Номер слайду 4

Поєднай казкових героївмаленька дівчинкапринцесасолдатиккаченясоловейкресалолебедібалериналебідьсолдатсестра, кропиваперина, горошинажаба, жук, ластівкаклітка

Номер слайду 5

Поміркуй!Чому про Г. К. Андерсена можна сказати, що він став королем, не маючи корони, підкорив весь світ, не вміючи тримати зброї?

Номер слайду 6

Інтерактивна вправа “Мікрофон”На уроці мене зацікавило…Я взяв (взяла) для себе корисне…Неймовірно, але факт, що…

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Написати твір-мініатюру «У чому полягає сила справжнього кохання?» (За казкою «Непохитний олов’яний солдатик»)

pptx
Додано
26 листопада 2020
Переглядів
1334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку