Презентація "Казки народів світу" зарубіжна література 5 клас

Про матеріал

Дану презентацію "Казки народів світу" можна використовувати для перевірки учнів 5 класу із теми "Казки народів світу". Тут розміщено різноманітні тести та завдання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вибери правильну відповідь. 1.Казка «Фарбований шакал» належить до збірки: А) «Рамаяна»; Б) «Панчатантра»; В) «Тисяча і одна ніч» 2. Герой казки був: А) лисом; Б) вовком; В) шакалом. 3.Чандарава потрапив у місто, тому що: А) хотів їсти; Б) хотів заробити грошей; В) хотів пофарбуватись в інший колір. 4.В будинку маляра в діжці була фарба: А) синя; Б) зелена; В) червона. 5.Володарем над усіма звірами Чандарава був призначений: А) Брахманом; Б) лісовими мешканцями; В) сам собою. 6.Пофарбований шакал був подібний до бога: А) Шіви; Б) Брахмана; В) Вішну. 7.Яка риса лісових мешканців дала змогу Чандараві оголосити себе царем над усіма звірами: А) боягузтво; Б) довірливість; В) підлабузництво. 8.Чандарава вигнав усіх шакалів з царського палацу, бо: А) образився на родичів; Б) боявся, що здогадаються, хто він насправді; В) бажав, щоб йому дісталася більша частина здобичі. 9.Чому хижі звірі розірвали на шматки Чандараву: А) їм було соромно, що їх обдурив звичайний шакал; Б) він не ділився здобиччю; В) він був жорстоким царем. 10.Які людські риси втілює шакал Чандарава: А) жадібність; Б) хитрість; В) брехливість. 11. Повчання казки полягає в тому, що: А) не варто видавати себе за когось іншого; Б) не варто бути жадібним; В) потрібно з повагою ставитись до інших.

Номер слайду 3

Гра «Що було спочатку?» Розташуй події казки в правильній послідовності. 1.Якось, сидячи на раді, він почув десь далеко тужливе виття шакалів. І тут від великої радості з його очей полилися сльози, він скочив і голосно завив у відповідь. 2.Забачивши дивовижного звіра із синьою, як у самого бога Шіви, шиєю, лісові мешканці – леви, тигри, пантери, вовки та й усі решта – із жахом кинулися тікати. 3.Шакал намагався було втекти, але його наздогнали й роздерли на дрібні шматки. 4.Одного разу від лютого голоду він забився у місто. З усіх сторін збіглися голодні пси і, голосно гавкаючи, кинулися на нього.

Номер слайду 4

. грубість повага до батьків кмітливість працьо- витість боягузли- вість ледарство хвальку- ватість неохайність скромність сміливіть скупість заздрість Вибери ті риси характеру, які допомогли Іссумбосі втілити його мрію – стати великим, як всі звичайні люди. Поясни свій вибір.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ppt
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
5286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку