Презентація. Київ - місто-легенда.

Про матеріал
Матеріал презентації можна використати під час уроків української літератури, історії України та мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я і Україна. Київ – місто-легенда

Номер слайду 2

Як тебе не любити, Києве мій…

Номер слайду 3

Головним містом нашої країни, її столицею є стародавнє місто Київ – дуже красиве і велике місто. Звідси взяла початок українська держава, і Київ – її найстаріше місто.

Номер слайду 4

Місто-легенда, місто-красень. Коли б князь Кий, його брати і сестра могли б подивитися на нього сьогодні, то не впізнали б його – так воно зміцнилося, поширилося, погарнішало і забуяло.

Номер слайду 5

Василь Захарович Бородай Людина-вчинок, людина-вулкан, людина-подвиг, людина-легенда. М. Слабошпицький.  Український скульптор, Народний художник СРСР і УРСР, дійсний член Академії мистецтв СРСР (з 1973 року) і Академії мистецтв України (з 1997 року).

Номер слайду 6

Пам'ятник Володимиру Великому. Найстаріший пам'ятник, символ міста. Споруджений в 1853 році. Зроблений із бронзи, цегли, чавуну. Висота статуї 4 м 40 см, постаменту 20 м 40 см.

Номер слайду 7

Дніпро – велика й могутня річка, яка тече територією нашої країни і впадає в Чорне море. По Дніпру курсують пасажирські і великі вантажні судна.

Номер слайду 8

Київ – одне з найзеленіших міст нашої країни. Особливо красиві його вулиці навесні – коли починають цвісти каштани. Вони стали символом міста.

Номер слайду 9

Головна вулиця Києва – Хрещатик.

Номер слайду 10

Майдан Незалежності

Номер слайду 11

Андріївський узвіз

Номер слайду 12

Національний ботанічний сад

Номер слайду 13

Головну церкву землі Руської Ярослав Мудрий присвятив Софії. Храм був зведений на місці битви киян з печенігами,що закінчилась перемогою. Собор святої Софії – премудрості Божої

Номер слайду 14

Монумент Батьківщина - мати

Номер слайду 15

Початок розвитку цієї народної святині дали два православні монахи – преподобні Антоній і Феодосій Печерські. Києво – Печерська лавра

Номер слайду 16

Золоті ворота

Номер слайду 17

Пам'ятник Богдану Хмельницькому. Український гетьман Богдан Хмельницький зіграв важливу роль в історії України. Пам'ятник на його честь, є пам'ятником мистецтва 19 століття, відкритий 11 липня 1888 року на Софійській площі в Києві в рамках святкування 900-річчя Хрещення Русі. 

Номер слайду 18

Будинок з химерами. Будівлю звірів у 1901—1903 роках у стилі модерн збудував архітектор Владислав Городецький як прибутковий будинок з приміщеннями для своєї родини. Назва будинку виникла через скульптури, що прикрашають фасад і внутрішню частину будівлі. Будівля розташована на вулиці Банковій, 10, навпроти Адміністрації Президента України, і з 2005 року є його резиденцією. 

Номер слайду 19

Михайлівський Золотоверхий соборppt_xxshearppt_x

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Видатні українці

pptx
Додано
24 липня
Переглядів
16
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку