Презентація " Кислоти, їх склад, назви. Класифікація кислот "

Про матеріал
Кислоти, їх склад, назви Класифікація кислот .За кількістю атомів Гідрогену кислоти класифікують на такі класи: одноосновні (HCl, HNO3); двоосновні (H2SO4); триосновні (H3PO4).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Девіз: Міркуємо – швидко, Відповідаємо – правильно, Працюємо – плідно.

Номер слайду 2

Застосування кислот Найважливіші природні сульфати , їхнє застосування СuSO4∙5Н2O – мідний купорос, використовується у с/г для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин та як компонент розчину для побілки; FeSO4∙7Н2O – залізний купорос (у с/г, у виробництві фарб); ВаSO4 – барій сульфат (у виробництві паперу, гуми та білої мінеральної фарби, а також у рентгеноскопії); MgSO4•7H2O – англійська сіль, гірка сіль використовується у виробництві вибухових речовин, сірників і вогнестійких тканин. Насичений розчин цієї солі – у медицині як засіб проти запалення. Na2SO4∙10Н2O – глауберова сіль (у медицині); СаSO4∙2Н2O – гіпс (у медицині і будівництві);

Номер слайду 3

Кислоти, їх склад, назви. Класифікація кислот Тема уроку:

Номер слайду 4

сформувати уявлення про кислоти, їх склад, назви, класифікацію кислот. - розвивати вміння аналізувати та систематизувати; - формувати уявлення про негативний вплив деяких речовин на довкілля. Мета уроку:

Номер слайду 5

вивчити основні терміни і поняття теми; - навчитись давати визначення кислотам, складати формули кислот, називати кислоти за формулами; - активно і уважно виконувати всі поставлені завдання; Завдання уроку:

Номер слайду 6

Що спільного у формулах кислот, які є у вас на столах? За кількістю атомів Гідрогену кислоти класифікують на такі класи: одноосновні (HCl, HNO3); двоосновні (H2SO4); триосновні (H3PO4). Чим відрізняються формули цих кислот? За наявністю Оксигену в складі кислоти поділяються на такі класи: безоксигенові (HCl); оксигеновмісні (HNO3, H2SO4, H3PO4).

Номер слайду 7

Назви кислот

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка Що ж, мабуть, настала пора Трохи відпочити. Я вас хочу на зарядку, Друзі, запросити. Із-за парт всі миттю встали, Гарно спинки підрівняли Вгору тягнемось усі, Мов трава в дрібній росі… Потім легко всі присіли, Наче ноги заболіли. Потім встали, руки в боки І зробили два підскоки. Каблуками цок-цок, Сіли тихо і продовжимо урок.

Номер слайду 9

1. Опрацювати параграф 8; 2. Робочий зошит с.29 І-ІV рівні, виконати письмово завдання посильного рівня; 3. Випереджальне завдання: «Поширення солей у природі. Застосування солей». Домашнє завдання

Номер слайду 10

Ви прийли в цей світ не тільки для того, щоб прожити життя; Ви тут для того, щоб наповнити світ життям, баченням перспективи, надією і звершенням; Ви тут, аби збагатити світ. І якщо ви знехтуєте цим, ви зробите себе біднішими. В. Вільсон Запам’ятайте !

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
27 березня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку