Презентація "Китайська народна казка "Пензлик Маляна""

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури у 5 класі "Китайська народна казка "Пензлик Маляна"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язати інтерактивну вправу «Кроссенс» і сказати, з яким твором будемо сьогодні працювати.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

“Пензлик Маляна” Характеристика образу Маляна. Значення фантастичних елементів у казці. Риси чарівної казки у фольклорному творі.

Номер слайду 4

Словникова робота Фенікс – у китайській міфології Фенхуан – міфічний птах, повелитель вітрів. У Китаї птах Фенікс є символом імператриці. Дракон – у китайських давніх уявленнях про світ – повелитель грози, водної стихії. У Китаї він є символом імператора. Дракон Фенікс

Номер слайду 5

Бесіда   - Хто є головним героєм казки? -    В якій родині народився Малян? -    У чому проявилося велике бажання хлопчика малювати? -    Звідки у Маляна взявся пензлик? -    Яку властивість мали картини Маляна? -    Яку настанову дав Маляну дідусь? -    А що ви дізналися про поміщика? -    Як Маляну вдалося втекти від поміщика? Чому поміщик хотів убити хлопця? -    Чим жив Малян після переселення у велике місто? -    Чому хлопець ніколи не домальовував до кінця свої картини? -  -   Як ставився до людей імператор, і що намалював для нього Малян? -    Що малював імператор? -    Що Малян намалював для імператора? -   Чим закінчилася казка?

Номер слайду 6

Написати характеристику головного героя

Номер слайду 7

Антитеза Запишіть у дві колонки характеристики героїв, які їм відповідають Наполегливий, жорстокий, працьовитий, деспот, добрий, ледачий, сміливий, талановитий, боязливий, кмітливий, талановитий, злий, бореться зі злом. Малян Поміщик та імператор Антитеза  — стилістична фігура, протиставлення протилежних персонажів, характерів, понять, явищ. Хто протиставляється у казці?

Номер слайду 8

Фантастичні елементи у творі Чарівна сила пензлика; золото перетворюється на каміння; ланцюг золотих цеглин перетворився на величезного удава До якої групи належить китайська народна казка «Пензлик Маляна»? Казки про тварин, чарівні казки чи побутові?

Номер слайду 9

Символи у творі 1. Пензлик – чарівний предмет. У добрих руках він сприяє добру. В руках лихого може призвести до лиха. Пензлик у казці символізує добро, справедливість 2. Дракон – символ імператора 3. Фенікс - символи імператриці

Номер слайду 10

Цифровий диктант Записати цифрами правильну послідовність подій у казці .

Номер слайду 11

1. 2. 3. 4. 6. 5. 7. 12. 11. 10. 9. 8. 4

Номер слайду 12

Домашнє завдання Доведіть, що казка “Пензлик Маляна” належить до чарівних. Прочитайте китайську народну казку «Червоний ліхтарик», скориставшись покликанням або QR-кодом на ст. 39(підручника)

Номер слайду 13

Якщо б до ваших рук потрапив чарівний пензлик, що б ви намалювали і для кого? Мікрофон

ppt
Додано
14 жовтня
Переглядів
58
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку