Презентація "Китайський і японський живопис"

Про матеріал
Шановні колеги, доброго дня! Хочу звернути вашу увагу на презентацію "Китайський і японський" для учнів 5 класу, яка стане для вас важливою підтримкою у творчо-пошуковому процесі в підготовці до уроку інтегрованого курсу "Мистецтво". Натхнення вам!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Китайський і японський живопис Мистецтво і навколишній світ

Номер слайду 2

Розглядаємо питання:1. Що таке пейзаж в образотворчому мистецтві?Повторення.2. Цікаві факти про китайський живопис.3. Видатні художники китайського живопису.4. Цікавий відео - каст “Китайський живопис”.5. Цікавий відео-каст “Японський живопис”5. Найчастіша комбінація кольорів у японському живописі.6. Відео-урок з малювання для виконання домашнього завдання. Дорогі друзі! Сьогодні ми із вами згадаємо що таке пейзаж в образотворчому мистецтві і познайомимось з сучасним китайським і японським живописом. Вони дуже схожі між собою.

Номер слайду 3

Пейза́ж (фр. Paysage, від країна, місцевість) — жанр в образотворчому мистецтві, в якому об'єктом зображення є природа. Пейзажем називають також окремий твір цього жанру. Як самостійний різновид образотворчого мистецтва пейзаж виник у китайському мистецтві, китайському живописі,пізніше у японському. Що таке пейзаж в образотворчому мистецтві?

Номер слайду 4

Як самостійний жанр живопису пейзаж виник в середньовічному Китаї у 6-му столітті нашої ери. Природа, за уявою китайців, була втіленням світобудови, світового закону дао. В живопису це відбилося створенням картин типу «шань-шуй» («гори-водойми»). Картини наповнені скелями і горами, оповитими хмарами, туманами, крізь які ледь помітні ліси, людські домівки, човни. Дуже часто на кожній картині можна побачити символічні рослини, які завжди малюють художники: бамбук, банан,сосна, дика слива. Зображення цих рослин було таким частим,що дожило до 21 століття. Цікаві факти про китайський живопис

Номер слайду 5

Цуй Бо 11століття “Бамбук і чапля” Видатні художники китайського живопису

Номер слайду 6

Фан Фангу 14 століття“У високих горах”Видатні художники китайського живопису

Номер слайду 7

Пізнавальний відео - каст “Китайський живопис”

Номер слайду 8

Цікавий відео - каст “Японський живопис”

Номер слайду 9

Зверніть увагу на комбінацію чорного,всіх відтінків червоного і білого кольору.

Номер слайду 10

Ще цікаві варіанти

Номер слайду 11

Два варіанти малювання сакури (вишні). Вибирайте, який вам більше подобається для виконання домашнього завдання

Номер слайду 12

Зверніть увагу:1. Для роботи візьміть чорну і червону фарбу, або якийсь відтінок червоного.2. Підготуйте пензлик з гострим кінчиком для малювання гілки.3. Уважно подивіться відео-урок, як малювати.Їх два. Вибирайте, що вам найбільш зрозуміло.4. Малюнки надсилайте до 13 травня“Гілка сакури”Домашнє завдання. Творчий малюнок

pptx
Додано
17 січня 2021
Переглядів
2304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку