Презентація "Класицизм. Архітектура"

Про матеріал
Презентація до уроку №22 у 8 класі "Класицизм. Архітектура" за підручником Масол Л. М. спрямована на допомогу вчителю при поясненні нової теми. Даний матеріал стане добрим помічником у проведенні цікавих та змістовних уроків мистецтва у 8 класі. На жаль, відео до презентації не завантажується, тому вчителю доцільно самому допрацювати матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЛАСИЦИЗМ: АРХІТЕКТУРА22 УРОК

Номер слайду 2

ВИЗНАЧИТИ СТИЛЬОВІ ОСОБЛИВОСТІ КЛАСИЧНОЇ АРХІТЕКТУРИ;УДОСКОНАЛЮВАТИ ВМІННЯ АНАЛІЗУВАТИ, ПОРІВНЮВАТИ ТА ХАРАКТЕРИЗУВАТИ ТВОРИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА КЛАСИЦИЗМУ; РОЗВИВАТИ НАВИЧКИ ОСМИСЛЕНОГО СПРИЙНЯТТЯ МИСТЕЦЬКИХ ТВОРІВ;ВИХОВУВАТИ ЕСТЕТИЧНИЙ СМАК НА КРАЩИХ ЗРАЗКАХ СВІТОВОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИМЕТА УРОКУ:

Номер слайду 3

ЯК ВИЯВИВСЯ СТИЛЬ РОКОКО В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ;ЯКА МУЗИКА ЗАЗВУЧАЛА В ЗАЛАХ І САЛОНАХ ЕПОХИ РОКОКО;НАЗВІТЬ ВІДОМИХ МИТЦІВ ЦІЄЇ ЕПОХИАКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ:

Номер слайду 4

Класици́зм (англ. classicism, від лат. classicus — зразковий) — напрям в європейському мистецтві, який уперше заявив про себе в італійській культурі XVI-го ст. Найбільшого розквіту досягає у Франції (XVII ст.). Зразком для класицизму було античне мистецтво. Творці даного стилю вважали, що все в світі базується на ідеях розуму і закономірностей, логіки і ясності, і втілювали ці принципи у своїх творах. Церква La Madeleine, Париж. Пантеон, Париж

Номер слайду 5

Жуль Ардуен-Мансар. Яскраво проявився в архітектурі, якій притаманні правильні геометричні форми, підкреслено статичні, організовані в логічно вибудувані ансамблі. Собор Будинку Інвалідів. Основою архітектурної мови класицизму став ордер, в пропорціях і формах близький до античності. Для класицизму властиві симетрично-осьові композиції, стриманість декоративного оздоблення.

Номер слайду 6

Арка Миру в Мілані, створена по наказу Наполеона в XIX ст. як аналог Тріумфальної арки у Парижі У великих містах Європи зводили тріумфальні арки, що повторювали форми римських споруд

Номер слайду 7

Французи в той час надавали великого значення зведенню Східного фасаду Лувра — головної королівської резиденції, а тому запросили найталановитіших зодчих і оголосили конкурс на кращий архітектурний проект. У цьому конкурсі брав участь і відомий майстер бароко Лоренцо Берніні, який запропонував проект з вигнутими фасадами, оздобленими великою кількістю декоративних елементів. Проте було вирішено, що така споруда буде надто пишною і надано перевагу класичному проекту Клода Перро. Лувр. Східний фасад

Номер слайду 8

ЛАНДШАФТНА АРХІТЕКТУРАЛандшафтна архітектура — об'ємно-просторова організація території, об'єднання природних, будівельних і архітектурних компонентів у цілісну композицію, що несе певний художній образ. Поряд із Лувром розташувався найдавніший у Франції парк Тюїльрі. Це зразок регулярного (геометричного) парку у переплануванні якого брав участь видатний ландшафтний архітектор Андре Ленотр.

Номер слайду 9

КЛАСИЦИЗМ В УКРАЇНІХVІІІ – поч. ХІХ ст. характеризується в українській архітектурі значним зростанням обсягу будівництва, поширенням нового стилю – класицизму, який прийшов в Україну з Польщі та з Російської імперії. Палац Розумовського, Батурин. Україна, роздерта між декількома сусідніми державами в 18 ст., отримала цілу низку споруд в класичному стилі.

Номер слайду 10

КЛАСИЦИЗМ В УКРАЇНІ У 1823-1829 роках прилуцький полковник Павло Ґалаґан спорудив в Сокиринцях за проектом архітектора Павла Дубровського величний мурований палац на 60 кімнат з високим декоративним куполом. Він слугував як розважальна резиденція, пишно вбраний та художньо оформлений. Родове гніздо відомого козацько-старшинського роду Ґалаґанів збереглося до нашого часу і є найбільш характерним прикладом палацово-маєткової архітектури України кінця 18 - початку 19 століття.

Номер слайду 11

КЛАСИЦИЗМ В УКРАЇНІПалац графів Реїв XVIII ст., Микулинці

Номер слайду 12

ПАЛАЦИ ПОТОЦЬКИХТульчин, Вінничина. Львів. Одеса

Номер слайду 13

УНІВЕРСИТЕТ ім. ШЕВЧЕНКАБудинок Червоного корпусу був збудований у 1837-43 рр. за проектом італійського архітектора Вінченцо Беретті (1781–1842 рр.). Урочисте закладення будівлі Червоного корпусу відбулося через 3 роки після заснування університету, 31 липня 1837 р. У цей день вранці митрополит Київський і Галицький Філарет здійснив урочисту літургію у Софійському соборі за участю. Після літургії учасники здійснили урочисту хресну ходу до місця, де невдовзі мала постати будівля університету. З іконами і хоругвами люди йшли по сучасній вулиці Володимирській. Втім, на той час там не було будинків і самої вулиці як такої ще не існувало — в теперішньому центрі Києва були зарослі бур'янами поля.студентів та викладачів університету, а також офіційних осіб.

Номер слайду 14

КЛАСИЦИЗМ В УКРАЇНІПалац Грохольського. Садиба Вороновиця, Вінничина. Колишній домініканський костел Св. Трійці, 1807, с. Невірків, Рівненщина

Номер слайду 15

ПРАКТИЧНА РОБОТА:

Номер слайду 16

ПІДСУМОК УРОКУ: НАЗВІТЬ ХАРАКТЕРНІ ОЗНАКИ АРХІТЕКТУРИ КЛАСИЦИЗМУ;У ЯКІЙ КРАЇНІ КЛАСИЦИЗМ В АРХІТЕКТУРІ ДОСЯГНУВ СВОГО НАЙВИЩОГО РОЗКВІТУ;ЯКІ СПОРУДИ КЛАСИЧНОГО СТИЛЮ В УКРАЇНІ ВАМ ЗАПАМ’ЯТАЛИСЯ .

Номер слайду 17

Дізнатися про наявність споруд у класичному стилі в нашому районіДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ:

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Слуцька Ірина Миколаївна
    Дякую, що дозволяєте використовувати.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Пеліновська Марина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. шнабський олег
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Масол Л.М.)
Додано
7 лютого 2019
Переглядів
13234
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку