Презентація "Колаж".

Про матеріал
Презентація «Колаж» до уроку із образотворчого мистецтва "Крок до канікул" (4 кл.) Колаж (у перекладі із французької мови - наклеювання) - це аплікація, виконана повністю або частково зі шматків паперу, тканини чи інших матеріалів, які приклеюються до основи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОЛАЖ Ж. Брак. Колаж «Натюрморт на столі», 1912р. Пабло Пікассо. «Натюрморт із рекламним оголошенням», 1913 р.

Номер слайду 2

Колаж (у перекладі із французької мови - наклеювання) - це аплікація, виконана повністю або частково зі шматків паперу, тканини чи інших матеріалів, які приклеюються до основи.

Номер слайду 3

Використання різних матеріалів в одній роботі (колаж)

Номер слайду 4

Техніка колажу полягає в приклеюванні чи прикріпленні будь-яким способом (наприклад, за допомогою скочу, степлера, пластиліну) найрізноманітніших вирізок (фотографій, зображень із листівок, плакатів, газет).

Номер слайду 5

Датою виникнення колажу прийнято вважати 1912 рік, коли французький художник Жорж Брак використав у своїй картині вирізки з газет. Пабло Пікассо відразу ж підхопив нововведення і інтерпретував його по-своєму.

Номер слайду 6

В чому особливість «колажу»? На відміну від аплікації колаж дозволяє використання об’ємних елементів у композиції, як цілих об’єктів так і їх елементів. Автор «колажу» може комбінувати різні художні техніки, об’єднувати аплікацію і колаж, щоб створити неповторний образ, панно, картину.

Номер слайду 7

Колаж буває : ФЛОРИСТИЧНИМ

Номер слайду 8

Шкіряний колаж

Номер слайду 9

Колаж із клаптиків паперу

Номер слайду 10

Колаж з тканини

Номер слайду 11

Дитячі роботи. Натюрморт у техніці «колаж».

pptx
Додано
10 квітня
Переглядів
142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку