Презентація "Компаративний аналіз байок І. Крилова, Л. Глібова «Вовк та Ягня»

Про матеріал

Дана презентація стане у пригоді під час уроку. Сприятиме розкриттю та усвідомленню учнями виучуваного маткріалу, забезпечить розуміння почутого на уроці.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учитель зарубіжної літератури Шосткинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Данько Світлана Валентинівна Компаративний аналіз байок І. Крилова та Л. Глібова “Вовк та Ягня”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Що таке байка? З яких частин складається байка? Що таке алегорія? Хто є, зазвичай, дійовими особами байки? Яких відомих байкарів ви знаєте? Запитання та завдання

Номер слайду 4

Що я знаю про Івана Крилова?

Номер слайду 5

Запитання до байки І. Крилова “Вовк та Ягня” Визначте головних героїв твору. Зачитайте слова, що є мораллю байки. Де відбувається дія твору7 Коли? Як себе поводять герої? Якою мовою написана байка? Як розвивається конфлікт між персонажами? Яких людей ми впізнаємо в образі Вовка та ягняти7 Визначте ідею твору.

Номер слайду 6

Хто такий Л. Глібов?

Номер слайду 7

Панночку, помилуйте. Пресвітлий Вовк; Світлість. Мова Ягняти Дрижить, бідне, сердешне, маленьке. Маленьке, нема ще й року з роду. Ягня Собачий сину; ніс поганий свій; як муху задавлю; поганець; капосне; щеня. Нахабо, негіднику, щеня, Мова Вовка Страшенний, здоровенний Голодний Вовк Відмінне 7. Використання художніх засобів: епітетів, прислів’їв. 6. Використання діалогу. 5. Віршована мова 4. Спільна основна думка: сильний завжди правий. 3. Мораль розташована на початку байки. 2.Складається з оповідної та повчальної частини. 1. Розповідь про схожу ситуацію, в яку Ягня потрапило при зустрічі з Вовком. Спільне Л. Глібов (українська література, середина ХІХ ст.)‏ І. Крилов (російська література, початок ХІХ ст.)‏ Дослідницька робота

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ПІДСУМОК ? Чи є байки І. Крилова та Л. Глібова актуальними в наш час? Думку обґрунтуйте. ? У чому, на вашу думку, полягає вічна мудрість байки?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вивчити байку І.А.Крилова «Вовк та Ягня» (укр. мовою), підготуватися до її інсценізації (виразно читати в особах).

ppt
Додано
29 червня 2018
Переглядів
1895
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку