Презентація "Конфлікт" (матеріал до заняття)

Про матеріал
Презентація на тему "Конфлікт" є додатком до заняття з дітьми середнього шкільного віку. Складається з теоретичної та практичної частини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема : «Конфлікт” Давайте поміркуємо: 1. Що, на вашу думку, означає слово конфлікт? 2. Які асоциації воно викликає?

Номер слайду 2

Конфлікт - це невідповідність, протиріччя або зіткнення позицій, в основі яких лежать різні потреби чи інтереси сторін. Словник:

Номер слайду 3

Види конфліктів: Конфлікти цілей: виражаються в тому, що сторони по-різному бачать стан об'єкта в майбутньому. Конфлікти пізнання (творчі конфлікти): виникають коли сторони мають різні погляди, ідеї та думки щодо вирішуваної проблеми. Емоційні (чуттєві) конфлікти: з'являються, коли в основі міжособових стосунків лежать різні почуття та емоції людей по відношенню один до одного (неприязнь, роздратування тощо)

Номер слайду 4

Рівні конфліктів: Внутрішньоособовий (конфлікт всередині себе). Міжособовий (виникає між людьми через відмінність їхніх цілей або інтересів). Між особою та групою (коли особа займає позицію, відмінну від усієї групи). Міжгруповий (конфлікт між учасниками соціальної групи).

Номер слайду 5

Стилі поведінки в конфліктних ситуаціях: 1. Суперництво; 2. Пристосування; 3. Уникнення; 4. Компроміс; 5. Співпраця; мал.1 мал.2 мал.3 мал.4 мал.5 Давайте поміркуємо та поєднаємо малюнок з поняттям:

Номер слайду 6

Практична частина: Пригадати, які конфліктні ситуації трапляються в житті кожної людини (записати їх на аркушах паперу, кожну окремо); Об'єднатись в команди по 4-5; Завдання для команд: витягти папірець з ситуацією; обговорити її в команді; відіграти сценку з розігруванням ситуації та шляхом її вирішення; пояснити власний вибір (обрану стратегію поведінки).

Номер слайду 7

Як вирішувати конфлікти? З’ясуй причину конфлікту. Стримуй емоції. Аналізуй глибинні інтереси кожного учасника конфлікту. Виражай власну думку таким чином, щоб не ображати інших (Я- висловлювання). Обирай оптимальну модель поведінки. Умій прощати та просити вибачення.

Номер слайду 8

Дякую за увагу !!!

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку