Презентація до 8 Березня "Ми розумні ,веселі , кмітливі"

Про матеріал

Презентація " Конкурс " Ми розумні, веселі, кмітливі" дає змогу ознайомитися з історією свята 8 Березня, провести цікаві конкурси, виготовити листівку - подарунок для мами

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конкурс “ Ми розумні, веселі,кмітливі ”До Дня 8 Березня

Номер слайду 2

У сучасному світі день жінок відзначається 8 Березня. Історія цього свята почалася в XIX столітті, і був він присвячений до дня боротьби за права жінок. Саме 8 березня 1857 року в Нью-Йорку пройшла маніфестація працівниць швейних і взуттєвих фабрик. Тоді вони вимагали, щоб їм надали десятигодинний робочий день, прийнятні умови для роботи і рівну зарплату з чоловіками. До цього жінки працювали по 16 годин на добу і отримували зовсім мало. Після 8 березня 1857 року почали з'являтися жіночі профспілки, і вперше жінкам було надано виборче право. Але тільки в 1910 році на Міжнародній жіночій конференції соціалісток в Копенгагені Клара Цеткін було запропоновано святкувати Всесвітній жіночий день 8 березня.Історія свята

Номер слайду 3

Вперше це свято відзначили у 1911 році, але тільки 19 березня в Австрії, Данії, Німеччині і Швейцарії. У Росії Міжнародний жіночий день вперше святкували в 1913 р.в Петербурзі. День 8 Березня став вважатися днем міжнародної солідарності трудящих жінок у боротьбі за свої права. Сьогодні 8 Березня - це свято весни і світла, данина поваги до традиційної ролі жінки як дружини, матері, подруги.

Номер слайду 4

Потрібно продовжити прислів’я :-У дитини заболить пальчик, а в матері –...-Ранні пташки росу п’ють, а пізні -… -На чужий коровай рота -…Не кажи «гоп», поки-… Не знаєш броду… Одна голова добре, а… Без труда не виловиш …Добре діло роби…Відважному море… 1. Конкурс « Народна мудрість »

Номер слайду 5

Дівчатка по черзі називають імена хлопчиків, хто не може назвати, виходить з гри. Гра продовжується до тих пір, поки не залишиться одна дівчинка.2 Конкурс“ Вгадай ім’я”

Номер слайду 6

На прикріплених аркушах паперу потрібно з зав’язаними очима намалювати сонечко і в ньому написати своє ім’я. Переможе в цьому конкурсі той, хто краще намалює. 3. Конкурс “ Художній ”

Номер слайду 7

Кожна дівчинка отримує назву страви і конверт з інгредієнтами. Завдання: вибрати інгредієнти, які використовуються при приготуванні цієї страви. 4. Конкурс « Кухарочка »

Номер слайду 8

Розкласти на підлозі цукерки. Дівчинка із зав’язаними очима повинна їх знайти.( Виграє та, яка збере більше цукерок) 5. Конкурс « Знайди цукерки»

Номер слайду 9

За розданим зразком за допомогою шаблонів створити листівку для мами.6. Конкурс « Подарунок для мами »

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
21 лютого 2022
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку