презентація конспекту уроку основа радості

Про матеріал
презентація конспекту уроку по темі основа радості розписано все детально і чітко і лаконічно......
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основа радостіПідготував Косюк Микола

Номер слайду 2

Ключовий вірш із Святого Письма«Щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!»(Ів. 15:11)

Номер слайду 3

Нові слова та визначення. Радість- позитивне почуття втіхи, внутрішнього задоволення, в основі якого є любов до Бога, ближнього та самого себе. Драхма- срібна монета у греків. Інколи траплялися золоті драхми, які мали більшу цінність, аніж срібні.

Номер слайду 4

Нашою темою уроку є: Основа радості. Кожен з нас в певній мірі радіє. Зараз ми дамо відповіді на питання і обгрунтуєти їх.• Чи пригадуєш випадки зі свого життя, коли ти плакав від радості?• Чи доводилося тобі бачити, як інші з радості плачуь?• Чи не заздриш успіхові інших? Чи спонукає тебе чужий успіх до самовдосконалення, до активної праці?Давайте назвемо цитати про радість

Номер слайду 5

Вислови про радість:«Радість,що плине від давання , сильніша за життя. Справжнім бідняком є той, хто ніколи її не переживав.» ( Бруно Ферерро)Радість-це сяйво любові,не зосередженої на собі.» (Жан Корбон)«Справжня радість з’являється, коли в нашому серці є доброта.» ( Жан Корбон)« Я не розумію похмурого християнина. Якщо Бог є усім, то Він повинен бути і радісним.» (Джеймс і Ширлі Добсон)

Номер слайду 6

Зараз ми попрацюємо над притчею про загублену драхму. Відкриємо Святе Письмо і знайдемо євангелія від Луки 15:8-10. Давайте роздумаємо над притчею і дамо відповіді на запитання. Якщо б в твоїй колекції було 10 срібних монет і раптом однієї не стало чи ти шукав би її?Чи похвалився б ти друзям, знайшовши її?Прочитайте останнє речення притчі. Як ти розумієш його зміст?Пригадай що таке гріх?Які життєві події(ситації) можуть підштовхнути грішника до каяття?

Номер слайду 7

Отже у притчі загублена драхма порівнюється з долею грішника. Ця притча говорить про радість від одного грішника, що знайшовся, повернувся до Бога, радість інших людей за його навернення. В основі радості має бути християнська любов.

Номер слайду 8

Вправа «Заповніть пропуски».· Ми бажаємо одне одному____.· Радість у нашому житті пов’язана з досягненнями та ____.·____ - це дрібна срібна монета.· Коли Бог знаходить нас і ми навертаємось, то все небо разом із Всевишнім ____.· Християнська радість вчить радіти не лише власними ____, але й наверненню та успіхами ____· З притчі про “загублену драхму” стає зрозуміло, наскільки ___для Господа є кожна душа. Слова для допомоги: важливою, радості, успіхами, Драхма, радіє, ближніх, успіхами.

Номер слайду 9

Гра «Будь пильним.»Якийсь шкідник змішав зерна заздрості і доброзичливості. Однак вони не можуть існувати разом. Перегляньте цю купу зерна. Перемістіть те, що належить до заздрості, і те,що належить до доброзичливості, у різні мішечки.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Доброзичливість. Заздрість. Забирає спокій,каже приємні слова, веде до вбивства, руйнує мир, наповнює серце вдячністю, убиває радість, тішиться успіхові ближнього, породжує ненависть, дає відчуття щастя, задоволена тим,що має, заподіює шкоду, призводить до наклепів, чинить тільки добро

Номер слайду 10

Робота в групах. Кожна група із розсипаних слів складає ключовий вірш.«Щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!» ( Ів. 15:11)

Номер слайду 11

Отже, підбиваючи підсумок нашого уроку ми зрозуміли що таке радість, проаналізували притчу про загублену драхму та те як Господь радіє наверненню грішників. Бажаю щоб ви завжди раділи зі своїх успіхів та успіхів інших.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Порівняйте вивчену притчу з тими, які ми з вами вже розглядали на попередніх уроках, наприклад – притча про заблукану вівцю, про блудного сина. Ще раз прочитати і осмислити притчу про загублену драхму.

Номер слайду 13

Дякую за Увагу!!!Хай Господь вас Благословить

pptx
Додано
11 березня
Переглядів
61
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку