Презентація "Контроль з теми "Шкіра Терморегуляція"

Про матеріал
Презентація містить матеріали для перевірки знань учнів з теми "Шкіра Терморегуляція". А саме: експрес-опитування, робота в групах тощо. Презентацію може бути використано як під час перевірки домашнього завдання за темою так і під час узагальнюючого уроку з розділу " Виділення Терморегуляція"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯШкіра як орган.(будова, функції )2. Роль шкіри в регуляції теплообміну.3. Захворювання шкіри та їхня профілактика

Номер слайду 2

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗСамостійна робота. Підпиши малюнок…

Номер слайду 3

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування1. Найбільший орган людини.

Номер слайду 4

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування2. Похідні шкіри.

Номер слайду 5

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування3. Функція шкіри, що характеризується виведенням сечовини, мінеральних солей і води.

Номер слайду 6

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування4. Функція шкіри, що характеризується участю у регуляції теплого обміну.

Номер слайду 7

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування5. Функція шкіри, що характеризується синтезом вітаміну D під дією ультрафіолетових променів.

Номер слайду 8

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування6. Функція шкіри, що характеризується постійним злущенням відмерлого верхнього шару.

Номер слайду 9

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування7. Функція шкіри, що характеризується поглинанням кисню і виділенням вуглекислого газу.

Номер слайду 10

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування8. Функція шкіри, що характеризується змогою відчувати біль, вібрацію, дотик тощо.

Номер слайду 11

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування9. Функція шкіри, що характеризується змогою затримувати вплив випромінювання.

Номер слайду 12

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування10. Процес пристосування до умов середовища.

Номер слайду 13

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування11. Процес відновлення клітин шкіри.

Номер слайду 14

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯПеревірка Д/ЗЕкспрес-опитування12. Нормальна температура тіла людини.

Номер слайду 15

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯt=+26…28 ШКІРА ЯК ОРГАН підтримання температури тілаt=+11…15

Номер слайду 16

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯШКІРА ЯК ОРГАН ПІДТРИМАННЯ ТЕМПЕРАТУРИ ТІЛА ЛЮДИНИРозкрийте питання

Номер слайду 17

Що таке температура?Температу́ра (від лат. temperatura — належне змішування, нормальний стан) — фізична величина, яка окреслює здатність макроскопічної системи (тіла), що знаходиться в стані термодинамічної рівноваги, до теплопередачі. Температура тіла людини в нормі становить 36—36,9 С з незначними коливаннями залежно від часу доби, прийому їжі, фізичного стану тощо. Коли порушується здатність організму регулювати взаємопов'язані процеси теплоутворення і тепловіддачі, температура тіла підвищується або знижується. Максимальна температура тіла, яку переносить людина,становить 42—43°С, мінімальна — 28°С. ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯ

Номер слайду 18

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯЕфект «гусячої шкіри»Розкрийте питання

Номер слайду 19

Терморегуляція«Коли нам холодно, кровоносні судини в шкірі стискаються, утримуючи тепло. Ефект гусячої шкіри зменшує втрату тепла за допомогою підняття волосків на шкірі, створюючи ямки з більш теплим повітрям . Тремтіння збільшує виробництво теплоти, як ніби включаються мільярди крихітних теплових лампочок. Клітини шкіри "знають", як і коли стиснути місцеві судини після поранення для зменшення кровотечі ... Гладка, непокрита ворсом шкіра, підшкірний жир, еластичність і величезна кількість залоз - унікальні для людей і не характерні для тварини» Айзек Азімов ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯ

Номер слайду 20

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯРобота в групахвикористовуючи підручник поясніть, що відбувається з організмом…Вам холодно…Вам спекотно…Ви маєте велике фізичне навантаження…

Номер слайду 21

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯБУДОВА ШКІРИ Захворювання шкіри…?Повідомлення за темою

Номер слайду 22

ШКІРА ТЕРМОРЕГУЛЯЦІЯД/З п._______, стор. ______ питання

pptx
Додано
19 березня 2020
Переглядів
1029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку