Презентація Контрольна робота з теми "Односкладні речення. Повні й неповні речення"

Про матеріал

Контрольна робота з української мови для 8 класу з теми “Односкладні речення"

Робота допомагає перевірити рівень навчальних досягнень з теми, вироблення навичок

та умінь з вивченої теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Односкладні речення. Повні й неповні речення. Тести

Номер слайду 2

Мета: перевірити рівень засвоєння учнями теоретичного матеріалу та вміння застосуватизнання на практиці

Номер слайду 3

Інструктаж. Завдання 1 – 12 мають по п’ять варіантів відповіді, серед яких лише ОДИН ПРАВИЛЬНИЙ. У завданнях 13 – 15 до кожного з чотирьох рядків інформації, позначених ЦИФРАМИ, виберіть один правильний варіант, позначений БУКВОЮ.

Номер слайду 4

1 Односкладним є речення. А Поети – вічні перехожі. Б У високості – блакить. В Старі дуби, спасибі вам за осінь!Г Мій перший вірш написаний в окопі. Д Краплини перші вдарили об шибку.

Номер слайду 5

2 Двоскладним є речення. А П’єм дикого ячменю буйний солод. Б Струшую роси – свідків сходу сонця. В Ой біжи, біжи, досадо, не вертай до хати. Г Навколо буйний цвіт чорнобривців. Д Люблю яскраві маки і волошки.

Номер слайду 6

3 Повним є речення. А Трохи вище відставка – млин. Б Навколо тільки дрімучий тютюн і мак. В Марудна справа – життя без баталій. Г У долині – луки, трави по пояс. Д У полях – озера талої води.

Номер слайду 7

4 Неповним є речення. А Лиш боротись – значить жить. Б У нього очі - наче волошки в житті. В А згори сипле та сипле, витрушує душу з дзвіночків. Г У городі тиша й мовчазний передзвін сердець. Д Напевне, у кожному з нас дрімає щось від Піфагора.

Номер слайду 8

5 Односкладним означено-особовим є речення. А Бережи честь змолоду. Б Ночвами моря не перепливеш. В І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь. Г Поспішайте творити добро!Д Щозміни норму виконуємо на сто відсотків.

Номер слайду 9

6 Односкладним неозначено-особовим є речення. А Батьків не вибирають. Б Нарешті ремонтують магістраль. В Правди не сховаєш. Г Коней на переправі не міняють. Д З двох бід вибирають меншу.

Номер слайду 10

7 Односкладним узагальнено-особовим є речення. А День народження святкуватиму пізніше. Б Правда неправду перетягне. В Немає пісні без любові. Г Держи кишеню й уста замкненими. Д Спинися, мить, зіграй сонату вічну!

Номер слайду 11

8 Односкладним безособовим є речення. А По селу застрибало відлуння цокоту сокири. Б Навколо запахло чебрецем і м’ятою. В Напечемо солодкої цибулі, з підчеревини нашкваримо шкварок. Г Передсвітанкова весняна тиша рідних полів. Д Батьківщину і матір не вибирають.

Номер слайду 12

9 Односкладним називним є речення. А У тихім сквері серед віт мармурова Венера. Б Вузенька вуличка. Стіна, повита хмелем. В У синіх відрах листя лопушине. Г Твої спогади світлі, але щемливі. Д За вікном жоржини й чорнобривці.

Номер слайду 13

10 Речення “Весна, і смерть, і світле воскресіння”. єА означено-особове. Б неозначено-особове. В узагальнено-особове. Г безособове. Д називне

Номер слайду 14

11 Речення “Незабаром має світати”. єА означено-особове. Б неозначено-особове. В узагальнено-особове. Г безособове. Д називне

Номер слайду 15

12 Речення “У чужому домі не порядкуй”. єА означено-особове. Б неозначено-особове. В узагальнено-особове. Г безособове. Д називне

Номер слайду 16

13 Установіть відповідність. Односкладне речення1 означено-особове2 неозначено-особове3 узагальнено-особове4 безособове. Приклад. А Свого щастя й колесом не об’їдеш. Б Нині холодно навіть удень. В Стою, мов скеля, непорушний. Г До Харкова в’їжджали вночі. Д Пекельний посвист снарядів.

Номер слайду 17

14 Установіть відповідність. Односкладне речення1 означено-особове2 неозначено-особове3 узагальнено-особове4 безособове. Приклад. А Незнятий кадр незіграної ролі. Б За одного небитого двох битих дають. В Благословляю і люблю твоє чоло. Г Зелене море зроблять із Дніпра. Д Завіяло снігом у полі.

Номер слайду 18

15 Установіть відповідність. Односкладне речення1 означено-особове2 неозначено-особове3 узагальнено-особове4 називне Приклад. А Пахло чебрецем і свіжою травою. Б Довгий яр, білою черемхою залитий. В Більше роби та менше говори. Г Наливайся, житечко, тепловиною. Д Весілля справляли по-старосвітському.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Повторити тему “Головні й другорядні члени речення”, скласти діалог ,,У їдальні” за сторінкам підручника 99 – 100.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тесля Таміла Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 січня 2023
Переглядів
336
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку