Презентація "Контурні карти на уроці історії. Практичне заняття"

Про матеріал
Мультимедійна презентація "Контурні карти на уроці історії. Практичне заняття" містить поняття "Контурні карти", правила роботи з контурними картами, гіф-картинки, пояснення роботи з контурними картами та домашні завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОНТУРНІ КАРТИ НА УРОЦІ ІСТОРІЇПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ

Номер слайду 2

Історична карта – це карта, яка відображає події, що відбувалися на певній території у різні етапи її історичного розвитку. Пригадай!Що таке історична карта?

Номер слайду 3

Робота з термінами. Контурні карти - карти, на які нанесено тільки основні елементи розмітки й обриси об’єктів без підписів та кольорів і які призначені для виконання навчальних завдань. Контур -лінія, яка є графічним окресленням предмета.

Номер слайду 4

Пропишіть легенду карти: у спеціально відведеному на контурній карті місці нарисуйте умовні позначки та напишіть, що кожна з них означає. Правила роботи з контурною картою: Написи на контурній карті краще робити олівцем, щоб мати можливість виправити неточності. Не варто використовувати фломастери. Географічні назви пишемо з великої літери. Позначайте на контурній карті лише ті об’єкти, які зазначені в завданні.

Номер слайду 5

Позначте кордони сучасної України. Позначте територіальні межі Київської держави. Обведіть кордони Королівства Руського (Галицько-Волинської держави). Позначте столиці зазначених держав. Підпишіть річку Дніпро, Чорне море. Оформіть легенду карти.«Київська Русь та Галицько-Волинська держава часів розквіту»

Номер слайду 6

Позначте кордони сучасної України. Зафарбуйте територію Війська Запорізького. Позначте кордони Війська Запорізького«Гетьманщина за часів Б. Хмельницького»Підпишіть гетьманську резиденцію. Позначте терени держав-сусідів. Оформте легенду карти.

Номер слайду 7

Прорисуйте кордони сучасної України. Позначте столицю. Надпишіть назву вашого історико-географічного регіону. Оформте легенду карти. Україна незалежна

Номер слайду 8

Опрацювати § 7 Позначити на контурній карті №3 області та обласні центри України; доповнити легенду карти

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Суходубова Інна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
17 червня 2021
Переглядів
10618
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку