Презентація "Конус. Розв'язування вправ"

Про матеріал
Презентацію "Конус. Розв'язування вправ" доцільно використовувати на занятті математики в 11 класі для узагальнення та систематизації навчального матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конус. Розв’язування вправ. Поняття конуса, його елементи, властивості Перерізи конуса площинами. Поняття зрізаного конуса, його елементи, властивостіПлоща поверхні та об'єм конуса, зрізаного конуса. Тренувальні вправи

Номер слайду 2

Поняття конуса, його елементи1. Яке тіло називається конусом?2. Що лежить в основі конуса?3. Сформулювати означення твірної конуса.4. Який конус називається прямим?5. Що називається висотою конуса?6. Яка пряма називається віссю конуса?

Номер слайду 3

Властивості конуса7. З чого складається бічна поверхня конуса?8. З чого складається повна поверхня конуса?9. Сформулювати властивості твірних конуса.10. Який конус називається рівностороннім?11. Конус – це тіло обертання? Відповідь пояснити.12. Як знайти об’єм конуса?

Номер слайду 4

Перерізи конуса площинами13. Що називається осьовим перерізом конуса?14. Що є перерізом конуса площиною, що проходить через його вершину? Відповідь пояснити.15. Що є перерізом конуса площиною, паралельною його основі? Відповідь пояснити.

Номер слайду 5

Поняття зрізаного конуса та його елементи16. Що називається зрізаним конусом? 17. Сформулювати означення твірної зрізаного конуса.18. Що називається висотою зрізаного конуса?19. Зрізаний конус – це тіло обертання? Відповідь пояснити.20. Що називається осьовим перерізом зрізаного конуса?

Номер слайду 6

Площа поверхні та об'єм зрізаного конуса21. З чого складається бічна поверхня зрізаного конуса?22. З чого складається повна поверхня зрізаного конуса?23. Як знайти об’єм зрізаного конуса?

Номер слайду 7

Тренувальні вправи1. Знайдіть висоту конуса, твірна якого – 10 см, а радіус основи – 8 см.2. Знайдіть твірну конуса, діаметр основи якої - 24 см, а висота – 9 см.3. Обчисліть площу осьового перерізу конуса, висота якого – 8 см, а радіус основи 9 см.4. Обчисліть площу бічної поверхні конуса, висота якого – 8 см, а радіус основи 6 см.5. Обчисліть об’єм конуса, твірна якого – 20 см, а діаметр основи 32 см.6. На рисунку зображено розгортку конуса. Визначте відношення площі повної поверхні цього конуса до площі його бічної поверхні.

Номер слайду 8

Тренувальні вправи7. Знайдiть об’єм тiла, утвореного при обертаннi прямокутного рiвнобедреного трикутника навколо одного з його катетiв, який дорiвнює a. 8. Радiус основи конуса дорiвнює 11 см. Осьовий перерiз конуса — прямокутний трикутник. Обчислiть площу перерiзу.  9. Знайдіть площу повної поверхні тіла, утвореного при обертанні прямокутної трапеції навколо осі, що проходить через бічну сторону, перпендикулярну до основ, якщо основи трапеції дорівнюють 4 см та 8 см, а висота – 3 см. 10. Радіуси основ зрізаного конуса відносяться як 1:3. Твірна зрізаного конуса дорівнює 4 см і складає з площиною основи кут, косинус якого дорівнює 0,5. Знайдіть площу осьового перерізу зрізаного конуса.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Виконати конспект тренувальних вправ,розв'язати задачі таблиці 2

Номер слайду 10

Домашнє завдання

Номер слайду 11

Домашнє завдання

Номер слайду 12

Дякую за співпрацю

pptx
Додано
18 квітня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку