Презентація "Координатна площина + Пласт — наша гордість і мрія"

Про матеріал
Пропоную цикл презентацій для повторення окремих тем 6 класу. Кожна презентація об'єднує математику з інтернет - конкурсом, який пропонувала нам освітній проект "На Урок" : "Звичайні дроби + У пошуках скарбів", "Пропорції і відношення + Жінки в науці", "Коло, круг, діаграми + Fake: як розпізнати та протидіяти?", "Раціональні числа + Таємниця генія Шевченка ", "Координатна площина + Пласт — наша гордість і мрія". Особлива увага приділяється патріотичному вихованню учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звичайні дроби. Координатна площина. Пласт — наша гордість і мрія

Номер слайду 2

Цікаво знати. Пласт — українська скаутська організація. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Пласт виховує молодь як свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Цікаво знати. Пласт був створений у 1911 році, невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 р.,а вже 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу. Серед засновників організації були д-р. Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола. Слово «пласт» є відповідником англійського scout (розвідник). Гербом Пласту є трилиста квітка лілії — символ скаутського руху відомий як Fleur-de-lis — та тризуб, сплетенів одну гармонійну цілісність.

Номер слайду 5

Завдання № 1 Вправа «Домалюй» На координатній площині за даними точками побудувати фрагмент малюнка так, щоб точка абсцис була протилежна даній, а ординат залишилась незмінною 1. (0;20);(-2;18); (-2;16);(1;15); (-1;7);(-2;4);(-3;3);(-4;0);(-4;-2);(0;-5).2. (-2;0);(-8;-2);(-8;17);(-7;15); (-5;13);(-4;6);(-6;5);(-3;3);(0;0).

Номер слайду 6

Завдання № 2 Назвати координати точок, з яких складається малюнок. Як можна його намалювати, не відриваючи руки ?

Номер слайду 7

Цікаво знати. Для досягнення виховних цілей Пласт застосовує власну унікальну методу виховання. На відміну від більшості скаутських організацій світу, де членство завершується із досягненням 25-ліття, для членства у Пласті немає обмежень. Умовний віковий поділ передбачає 5 вікових категорії: пташата (до 6 років, можуть бути членами Пласту лише разом зі своїми батьками), новаки (6-12 років), юнаки (12-18 років), старші пластуни (18-35 років) та пластуни-сеніори (від 35 років).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Завдання № 3 Кожній координаті поставте відповідну букву : ( - 1, 0 ), ( 2, 2 ), ( 1, 1 ), ( -1, 3 )

Номер слайду 12

Завдання № 3 Починаючи с юнацтва, пластуни вітаються між собою словом "СКОБ". По-перше, скоб - це птах, орел, який живе біля водойм. Орел як символ є давнім у військовій культурі та присутній на гербах багатьох країн. Пластуни визнали його своїм символом . По-друге, букви слова "СКОБ" є початковим в словах Сильно, Красно, Обережно і Бистро, які визначають діяльність пластунів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Цікаво знати. Пласт в Україні об’єднує близько десяти тисяч членів різного віку і таким чином є найбільшою скаутською організацією України. Протягом року Пласт в Україні проводить понад 100 виховних таборів різної спеціалізації: спортивні, морські, з повітроплавання, мистецькі, лижні, альпіністичні, археологічні, кінні, екологічні тощо.

Номер слайду 15

Цікаво знати. У таборах пластуни практично закріплюють знання і вміння, здобуті впродовж року на щотижневих заняттях. Серед найбільших заходів, котрі щороку проводяться Пластом на всеукраїнському рівні — інтелектуально мистецький змаг Орликіада, фестиваль творчості День пластуна, спортивний змаг Спартакіада, передача Вифлеємського вогню місцевим громадам, змагання з пішого мандрівництва “Стежками героїв”, “Осінній рейд” та “Весняний рейд”.

Номер слайду 16

Цікаво знати. Конотопські пластуни приймали участь у передачі Віфлиємського Вогню Миру. Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Щороку започаткованої пластунами традиції від свічки запалюються мільйони інших свічок, сяйво яких несе у собі мир та добро.

Номер слайду 17

Цікаво знати. Принципи виховної методи Пласту:добровільне членство у організаціївиховання та навчання через гру та працюнавчання через самоврядування у гурткахпізнання природи та життя у нійпідтримка зацікавлень та здібностей дітей і молоді

Номер слайду 18

Цікаво знати. Окрім України, Пласт офіційно існує у восьми країнах світу: Австралії, Аргентині, Великобританії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США. Пластові організації із усіх дев’яти країн об’єднані в Конференцію українських пластових організацій, на чолі світового пластового руху стоїть Начальний пластун.

Номер слайду 19

Цікаво знати. Однією із найвідоміших представниць пластунського осередку за кордоном є американська співачка українського походження Квітка Цісик. Народившись у США , вона не втратила зв'язок із рідною землею . Майбутня співачка у 7 років стала пластункою, пізніше досягла пластового звання "розвідувачки", а згодом організувала співочий гурт "Соловейки".

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Квітка Цісик/Kacey Cisyk - "При ватрі" (A campfire at dusk) Ukrainian Songhttps://www.youtube.com/watch?v=3 Qk. Fbloz. Pqg&t=173s. Відеопрезентація про ПЛАСТ (Квітка Цісик). Пісня "Ой, верше мій, верше" Квітки Цісикhttps://www.youtube.com/watch?v=h0lf. DN08h8o

Номер слайду 23

Завдання № 4 Намалювати на координатній площині квітку .

Номер слайду 24

Завдання на 30 травня 1. Прослухати дві пісні у виконанні Квітки Цісик.2. Придумати та намалювати на координатній площині квітку .

Номер слайду 25

Завдання № 5 Позначте на координатній площині точки і послідовно з'єднайте їх один з одним:1. (-7;0); (-5;2); (7;2); (9,5;5); (10,5;5); (10,5;1); (9;0); (-7;0). 2. (-7;0); (0;2); (5;6); (7;6); (4;2).3. (0;1); (4;1); (8;-3); (6:-3); (0;1). Позначте на координатній площині точки і послідовно з'єднайте їх один з одним: A(6;4), B(4;1), C(1;1), D(2;2), E(0;4), F(-3;1), H(-7;1), G(-9;-1), M(-3;-1), N(1;-3), P(3,-3), K(1;-1), T( 7;-1), S(7;4).

Номер слайду 26

Завдання № 5 Україна є однією із 9 держав світу, які проєктують і будують літаки. Серед найяскравіших здобутків українського літакобудування — найбільший у світі літак АН-225 “Мрія”, а також найпотужніший літак АН-124 “Руслан”. Ці “залізні птахи”, сконструйовані лідером літакобудування АНТК ім. Антонова, що знаходиться в Києві.

Номер слайду 27

Завдання № 6 Позначте на координатній площині точки і послідовно з'єднайте їх один з одним: A(-7;-2), B(-9;1), C(-3;1), D(-3;5), E(-1;5), F(-1;1), H(0;1), M(0;4), N(2;4), K(2;1), P(9;1), R(7;-2).

Номер слайду 28

Цікаво знати. В Івано-Франківську в 2012 році відкрили пам’ятник «Пластунам, які не зрадили своїх пластових присяг». В цей день, 100 років тому, у тодішньому Станиславові перші українські пластуни склали свою присягу.

Номер слайду 29

pptx
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
2 червня
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку