Презентація "Корисна та шкідлива їжа. Правильне харчування"

Про матеріал

Правильне харчування - це основа тривалого та плідного життя, запорука здоров'я, бадьорості, гарантія профілактики різних недуг.

Мабуть, кожному відомі мудрі слова: «Ми їмо для того, щоб жити, а не живемо для того, щоб їсти». Дійсно, неможна вбачати мету і зміст життя в їжі. З іншого боку, важливо правильно харчуватися. Дехто вважає, що не має значення, де і що з'їсти, аби не бути голодним. Проходить певний час, і така людина починає відчувати нездужання.

Првильний режим хачування передбачає відповідну кількість і якість продуктів, які має спожити людина, достатній вміст в них необхідних речовин, раціональний розподіл їжі протягом дня, відповідну черговість страв і сприятливі умови для їх споживання.

Енергія, яку витрачає наш організм у процесі життєдіяльності, відновлюється лише за рахунок їжі, тому вона має бути поживною, з достатньою кількістю білків , жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисна та шкідлива їжа

Номер слайду 2

Правильне харчування - це основа тривалого та плідного життя, запорука здоров'я, бадьорості, гарантія профілактики різних недуг. Ми їмо для того, щоб жити. А жити - це значить одержувати енергію. Живлення має бути помірним. Кількість енергії, що поступає з їжею, повинна приблизно відповідати кількості енергії, що витрачається. Надлишок харчової енергії переходить в жир, що викликає ряд серйозних ускладнень в організмі. Живлення має бути всіляким. Денний раціон людини повинен містити рекомендовану кількість і співвідношення білків (м’ясо, риба, молочні продукти, яйця), жирів і вуглеводів, а також мінеральних речовин і вітамінів.

Номер слайду 3

Їжа Білки Вітаміни Вуглеводи Жири Мінеральні речовини

Номер слайду 4

«Значення поживних елементів для організму людини». Вода, сік, овочі і фрукти. Матеріал для побудови клітин. «Транспортний засіб» для речовин в організмі. Вода Молочні продукти, яйця, риба, фрукти. Сприяють хімічним процесам в організмі. Вітаміни: А, В, С. Д, Е, К та ін.. Овочі. Матеріал для побудови клітин організму і підтримання їх у повноцінному стані. Мінерали: кальцій, залізо, фосфор. М'ясо, риба, яйця, квасоля, молоко, кефір, сир, горіхи. Матеріал для побудови клітин організму. Каталізатори обміну. Захист проти інфекції Білки Рослинна олія Сприяють накопиченню жиру. Жири рослинного походження Тваринне масло, сир, жирне м’ясо. Забезпечують енергією. Матеріал для побудови клітин організму. Жири тваринного походження. Крупи, хліб, макаронні вироби. Овочі і фрукти. Мед. Забезпечують енергією життєдіяльність організму. Допомагають травленню і запобігають запорам. Сприяють накопиченню жиру. Вуглеводи: крохмаль, цукор і клітковина. Продукти з найбільшим вмістом елементів Значення для організму Поживні елементи

Номер слайду 5

Вітаміни

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Їжа корисна для людини

Номер слайду 11

Помідори покришили цибулину, капустину солі всипали частину. Ось у цьому, у салаті Вітамінів є багато

Номер слайду 12

Вітаміни всі смачненькі, і солодкі, і кисленькі

Номер слайду 13

Вітамін В Е Р Вітамін В Вітамін А Вітамін С Вітамін В Е Р С Вітамін В Р С

Номер слайду 14

Вітамін В, С, А, Р. Вітамін В, Р, С. Вітамін В, С. Вітамін В

Номер слайду 15

Про здоров’я треба дбати, вітаміни споживати

Номер слайду 16

Морква, біб і цибулина, бурячок і капустина, ще й картопля — шусть у горщик. Ну й смачний ми зварим борщик.

Номер слайду 17

І поживне, і смачне, біле, пінне, запашне. Залюбки малята п’ють, здоровенькими ростуть. Молоко

Номер слайду 18

Довго з тіста їх ліпили, у окропі поварили. Потім дружно ласували, ще й сметанки додавали. Вареники

Номер слайду 19

- харчуватися помірно, але різноманітно; - вживати їжу, багату на білки; - вибирати свіжі овочі та фрукти; - помірно вживати м'ясо, молоко, сир, яйця; - використовувати йодовану сіль; - вживати їжу, багату на клітковину; - віддавати перевагу хлібу грубого помолу, вживати горіхи, боби; - солодощі вживати лише зрідка; - харчуватися    з    урахуванням    вікових    потреб,    фізичного    та розумового навантаження. Правила харчування

Номер слайду 20

Що ж вибрати?

Номер слайду 21

До дітей на кожне свято просять в гості завітати, бо солодкий і смачний. Здогадались, хто такий?

Номер слайду 22

1. Жувальні цукерки, пастила, «мейбони», «чупа-чупси». Мало того, що цукор псує зубну емаль, хімічні добавки і фарбники, які містяться в подібних продуктах у величезних кількостях, завдають удару по всьому організму. 2. Чіпси, як кукурудзяні, так і картопляні, - дуже шкідливі для організму. Чіпси - це ніщо інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку. Нічого хорошого не принесе поїдання картоплі-фрі. 3. Солодкі газовані напої - коктейль з цукру, хімії і газів прискорює розподіл по організму токсинів. Кока-кола, наприклад, чудовий засіб від вапняного накипу і іржі. Газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру - в еквіваленті чотири-п'ять чайних ложок, розбавлених в стакані води. Тому, угамувавши спрагу такою газованою водою, ви вже через п'ять хвилин знову захочете пити. 4. Шоколадні батончики. Хоча в чистому виді какао вельми корисне, в шоколадних плитках, які поступають до нас у продаж чисте какао міститься в мінімальних кількостях. Корисний плід хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами. 5. Сосиски і ковбаси. М'ясні делікатеси містять так звані приховані жири (свиняча шкірка, сало, нутряний жир), все це вуалюється ароматизаторами і замінниками смаків. Багато виробників м'ясних виробів використовують трансгени. Так сосиски, сардельки, ковбаси на 80 % (!) складаються з трансгенної сої. Деякі замінники смаку і зовсім визнані канцерогенними. 6. Жирне м'ясо сприяє утворенню бляшок холестеринів на судинах, що прискорює старіння організму, веде до виникнення серцево-судинних захворювань. 7. Майонез містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також фарбників, підсолоджувачів, замінників. До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів. Вся річ у тому, що саме в цих продуктах натуральних компонентів менше всього. А можливі наслідки споживання "смачної хімії" навіть не досліджені до кінця. 8. Локшина швидкого приготування представляється нам сьогоденням дивом. Смачна, поживна, а головне - не вимагає часу. Але над "дивом" свого часу довго попрацювали хіміки, нічого не залишивши з натуральної муки. 9. Сіль знижує тиск, порушує соле-кисловий баланс в організмі, сприяє скупченню токсинів. І хоча повністю відмовлятися від солі медики не рекомендують, скоротити кількість соленостів в своєму раціоні все-таки варто. 10. Алкоголь навіть в мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Окрім цього - завдає удару по системі травлення. А ще, спиртомісткі продукти - рекордсмени по кількості калорій. 10 найшкідливіших продуктів харчування

Номер слайду 23

Аліна Богдан Хто споживає корисну їжу, а хто ні?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

На благо їжа Гіпократа покиньте царство хімікатів

Номер слайду 26

Їжте більше… свіжих і відварених на парі овочів коренеплодів, бобових свіжих фруктів у їх натуральному вигляді, вони багатіші на клітковину горіхів (волоський, мигдаль), насіння (гарбузу, льону) продуктів з мукою грубого мливу (не шліфований рис, крупи з цільних зерен) дика риба, замість риби з рибних господарств

Номер слайду 27

Смачно!

Номер слайду 28

У нас гарний апетит

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Готуємось до свята

Номер слайду 40

Корисне харчування. У молочних продуктах є необхідний для кісток і зубів кальцій. Склянка молока (кальцій) , ніж склянка лимонаду. Їжа, багата на вуглеводи, — головна у твоєму харчуванні. Хліб,картопля, рис забезпечують тебе енергією на цілий день. Їжа, багата на білки, важлива для росту й розвитку. Квасоля, м'ясо, риба, курка і сири містять (білки) . Жири і солодощі зберігають у тілі тепло, але їх треба вживатиу невеликих кількостях. Ця їжа містить багато шкідливих жирів і мало вітамінів. О і ф багаті на вітаміни і мінерали.

Номер слайду 41

Емоційне задоволення Сила і енергія Зміцнення здоровя Поживні речовини Узгоджена робота органів людини Їжа

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Слинько Ніна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Карєва Маргарита Вадимівна
    Дякую за чудову презентацію, Світлано! Подальших творчих успіхів Вам у роботі!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 липня 2018
Переглядів
40214
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку