Корисна їжа та здоров’я. Вчитель початкових класів КЗО НВК №99 м. Дніпра Невесела Н. Г.
Номер слайду 2
Їжа – основне джерело енергіїЗ їжею людина отримує жири, білки, вуглеводи, вітаміни, неорганічні речовини, воду.
Номер слайду 3
Жири здійснюють енергетичне забезпечення організму,сприяють засвоєнню вітамінів
Номер слайду 4
Білки – будівельний матеріал для клітин організму
Номер слайду 5
Багато білків в насінні бобових
Номер слайду 6
Вуглеводів людина вживає в 4 рази більше, ніж жирів та білків. Вуглеводи дають організму енергію. Чим більша м’язова робота організму, тим більша потреба у вуглеводах
Номер слайду 7
Мінеральні речовини сприяють нормальному функціонуванні органів. Це кальцій, фосфор, залізо, йод, магній тощо
Номер слайду 8
Вітамін А нормалізує ріст організму, сприяє збереженню гостроти зору
Номер слайду 9
Вітамін С (аскорбінова кислота) не міститься в продуктах тваринного походження.
Номер слайду 10
Людина, яка харчується повноцінно, не лише турбується про багату поживними речовинами їжу, а й уникає шкідливої їжі, насиченої добавками, барвниками.