Презентація "Корисна їжа та здоров'я"

Про матеріал
Презентація містить матеріали про складові харчових продуктів (білки, жири, вуглеводи, мінерали, вітаміни), важливість збалансованого харчування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисна їжа та здоров’я. Вчитель початкових класів КЗО НВК №99 м. Дніпра Невесела Н. Г.

Номер слайду 2

Їжа – основне джерело енергіїЗ їжею людина отримує жири, білки, вуглеводи, вітаміни, неорганічні речовини, воду.

Номер слайду 3

Жири здійснюють енергетичне забезпечення організму,сприяють засвоєнню вітамінів

Номер слайду 4

Білки – будівельний матеріал для клітин організму

Номер слайду 5

Багато білків в насінні бобових

Номер слайду 6

Вуглеводів людина вживає в 4 рази більше, ніж жирів та білків. Вуглеводи дають організму енергію. Чим більша м’язова робота організму, тим більша потреба у вуглеводах

Номер слайду 7

Мінеральні речовини сприяють нормальному функціонуванні органів. Це кальцій, фосфор, залізо, йод, магній тощо

Номер слайду 8

Вітамін А нормалізує ріст організму, сприяє збереженню гостроти зору

Номер слайду 9

Вітамін С (аскорбінова кислота) не міститься в продуктах тваринного походження.

Номер слайду 10

Людина, яка харчується повноцінно, не лише турбується про багату поживними речовинами їжу, а й уникає шкідливої їжі, насиченої добавками, барвниками.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
24 листопада 2019
Переглядів
5051
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку