Презентація "Корисні та шкідливі звички"

Про матеріал
Матеріал може бути використаний на уроках "Соціально - побутове орієнтування "та "Основи здоров`я".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Привітання. Немає нічого дорожчого на світі,Ніж дивне щастя жити на Землі В здоров’ї кожній квіточці радіти, І посміхатися навіть уві сні. Що на світі найдорожче?Безцінний скарб, що ми здоров’ям звемо,Із юних літ нам треба берегти,Адже нічого більше нам не треба,Щоб тільки всі здорові були ми.

Номер слайду 2

Який настрій?

Номер слайду 3

РозшифруйрисніКо та ливішкід кизвич

Номер слайду 4

Тема заняття: Корисні та шкідливі звички

Номер слайду 5

Пригадай привітання, які ми кажемо зранку, бажаючи здоров'я. ДОБРОГОЗДОРОВЕНЬКІ

Номер слайду 6

Що радить народна мудрість?

Номер слайду 7

Закінчи речення. ЗДОРОВ'Я ЗА ГРОШІЗДОРОВ'Я ДИТИНИ БАГАТСТВОЯК ПРО ЗДОРОВ'Я ДБАЄШ,

Номер слайду 8

Формування звички. Щоб рости здоровими і щасливими, необхідно щодня турбуватися про своє здоров’я, дотримуватися здорового способу життя. Адже саме те, що ми робимо із дня у день і формує наше здоров’я. А ці повторювані дії називають звичками. Звичка -це спосіб поводитись, не замислюючись, чому ти це робиш.(Наприклад, якщо ти кожного ранку маєш звичку чистити зуби чи застеляти ліжко, то ти не задумуєшся та не вирішуєш робити це чи ні).

Номер слайду 9

Найчастіше, формування звички, відбувається несвідомо, наслідуванням поведінки інших. Дуже часто діти наслідують поведінку своїх батьків і переймають їхні звички. Тому члени однієї родини мають багато подібних звичок. Як формуються звички?

Номер слайду 10

ЗВИЧКИ КОРИСНІ ШКІДЛИВІ зміцнюють здоров'я шкодять здоров'ю(їх називають викрадачамиздоров'я)

Номер слайду 11

Вірш. Поки ви ще невеличкіВиробляйте гарні звички,Щоб здоров'я берегтиІ щасливими рости.Є погані звички звісно,Уникати їх корисно.

Номер слайду 12

КОРИСНІ ЗВИЧКИ

Номер слайду 13

ОСОБИСТА ГІГІЄНА

Номер слайду 14

ЗАЙМАТИСЯ СПОРТОМ

Номер слайду 15

ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 16

ЗАГАРТОВУВАННЯ

Номер слайду 17

Якщо хочеш бути здоровим,Правило запам’ятай: Турботу про своє здоров’я На лікарів не перекладай. Лікарі лікують хворих,А здоров’я вони не творять. Людина повинна бути сама. Дисциплінована і вольова. Шкідливі звички і здоров'я

Номер слайду 18

Гучна музика. Довге сидіння за телевізором та комп'ютером. Вживання надмірне солодощів. Шкідливі звички. Гризти нігті

Номер слайду 19

Я – Нечипура! Полюбляю спати і пізно прокидаюсь. На вулиці я не буваю, бо сиджу цілими днями перед комп'ютером чи телевізором. Мені немає часу на допомогу мамі, люблю гризти нігті, колупатися у носі. У їдальні я сьорбаю, розмовляю з повним ротом і не звертаю уваги на зауваження. Беріть з мене приклад, бо я - найкраща!

Номер слайду 20

А я - Здоров'ятко. І таке ім'я отримав завдяки тому, що завжди піклуюсь про своє здоров'я. Я завжди дотримуюсь режиму дня. Виконую ранкову зарядку, активно займаюсь спортом, загартовуюсь. Мої речі випрасувані, черевики начищені, волосся причесане, нігті підстрижені. У моїй кімнаті прибрано, квіти политі. Я люблю допомагати мамі і татові. У школі я завжди отримую гарні оцінки, бо уважно слухаю, записую домашні завдання, виконую правила для учнів. З дитинства мене вчили говорити тільки правду, ніколи не спізнюватися, поступатися місцем старшим у автобусі.

Номер слайду 21

Познач корисні та шкідливі звички

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Розглянь малюнки. Які заняття корисні для м’язів?

Номер слайду 31

Гра «Впізнай казкового героя»«Мені ніколи замислюватись над здоровим способом життя. Я постійно зайнятий полюванням на одного із своїх друзів. Я почуваюся сильним, дорослим, самостійним.»

Номер слайду 32

«А я живу у екологічно чистому лісі. Тут свіже повітря, гріє сонечко, хлюпоче річка. Прокидаюсь я рано, вмиваюся прохолодною водою і йду збирати ягоди. Їх так любить моя гостя-бешкетниця, яка приходить щодня! Після її приходу, у мене вдома постійний безлад.»

Номер слайду 33

«Я-чоловік у самому розквіті сил, живу на даху. Дуже люблю солодощі, особливо варення. Його я можу їсти вдень і вночі. Завдяки йому я такий кругленький і пухкенький. Я знайшов собі маленького друга, у якого вдома багато варення.»

Номер слайду 34

«Ми два брати –близнюки і любимо ображати молодших. Як весело забирати у них іграшки, ламати будиночки з піску, заважати їм проводити ігри. А ще - частенько говоримо неправду, а потім весело регочемо , сховавшись за кущем. »

Номер слайду 35

«Ми маленькі і можемо пролізти в будь –яку нірку. Робимо багато неприємностей сусідському коту. А він все навчає нас правильно жити та дружити».

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

ГРА « КОРИСНі-ШКІДЛИВі» Назви номери корисних звичок14325678

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Будьмо здоровими!Будьмо щасливими! Будьмо розумними! Будьмо красивими! Здоров’я – це сила! Здоров’я – це клас!Хай буде здоров’я у вас і у нас!