Презентація "Корпоративна культура"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати як індивідуальний майстер-клас для вчителів, як виступ на педагогічній раді, для психологів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Корпоративна культура в закладі загальної середньої освіти»

Номер слайду 2

«Якщо тобі не подобається те, що ти отримуєш, зміни те, що ти даєш.»

Номер слайду 3

Корпоративна культура :- це сукупність моделей поведінки в організації. Вона формується з її розвитком і розділяється всіма членами колективу. - це система цінностей, правил, традицій, якої дотримується колектив.

Номер слайду 4

Шановні колеги, давайте поділимося досвідом! Завдяки якому життєвому кредо ви маєте успіх в своїй освітній діяльності?

Номер слайду 5

Корпоративна культура (КК) виконує дві основні функції:1. Внутрішньої інтеграції;2. Зовнішньої адаптації.

Номер слайду 6

КК в педагогічному колективі:поведінка лідерів;формування команди однодумців,які розділяють цінності лідера;спілкування керівництва з командою;здатність керівника чути свою команду і навпаки, вміння команди прислухатися до керівництва.

Номер слайду 7

Як зрозуміти, що з корпоративною культурою не все гаразд?зниження кількості вчителів;зі школи йдуть сильні учнізнижується продуктивність команди

Номер слайду 8

Якщо ви вчитель. Знайдіть однодумців і побудуйте з ними правильні стосунки, де ви будете підтримкою одне для одного і зможете правильно впливати на інших.

Номер слайду 9

Якщо ви керівник. Крок №1 — виявіть проблемні точки. Крок №2 — поверніться до ваших основних цінностей. Крок №3 — будьте чесними та відкритими.

Номер слайду 10

Яка корпоративна культура панує в нашій школі?1) Як давно ви працюєте в школі?2) Яке свято у колективі святкувалося останнього разу?3) Що працівники роблять на великій перерві?4) Як у школі визначаються показники вдалого результату?5) Чи мають працівники гнучкий графік?

Номер слайду 11

Розвиток КК в колективі учнів:1. Особистість вчителя (зовнішність, стиль одягу, міміка і жести, характер і вміння спілкуватися, подача знань, почуття гумору, загальна обізнаність, професійні якості, манера спілкування.)

Номер слайду 12

Ресурси КК культури в школіДихальна маска в літаку - спочатку собі. Не дивитися на світ,як вчителька. Знайти джерело наповнення. Захищайте особисті кордони. Почуття гумору і ще раз почуття гумору. Не оцінюй себе сьогодні,завтра все може змінитися. Будь готовим до змін. Просто виговорися. Пам’ятай,що козирі не завжди працюють. Допомагай іншим.11. Ти не можеш подобатися всім,як і всі не можуть подобатися тобі.

Номер слайду 13

Важливо пам'ятати про те, що корпоративна культура сприяє підвищенню якості освіти набагато ефективніше, ніж будь-які сучасні інноваційні педагогічні технології.

Номер слайду 14

Як підвищити КК в колективі серед дітей?Заміняйте лякаючи слова: перевірка-моніторинг, домашнє завдання-тренувальні вправи, контрольна робота-тестова робота. Свої традиції: вечірки, походи, уроки під відкритим небом, змагання,запрошення цікавої персони. Будьте щирими і відкритими. Не принижуйте інших: поглядом, словом, вчинком. Спілкуйтеся в чаті з дітьми, на перерві. Ставте спільні цілі і йдіть до них. Дайте відчути значимість, помічайте дрібниці. Слідкуйте за своїм тоном, він має бути добродушним, коли ви робите зауваження,але ніяк не погрожуючим.

Номер слайду 15

Те що ви говорите дітям = тому чим ви живете, якщо це не так,тоді результату не буде. Всі цінності, які ви передаєте учням, повинні бути частиною вас, в іншому випадку ваші промови не мають значення.

Номер слайду 16

Розвиток КК серед батьків учнів Велику роль у становленні КК серед батьків учнів – є ваші стосунки з учнями, адже школа займає левову долю їхнього життя і вони вдома діляться прожитим днем.

Номер слайду 17

КК серед батьків - це ваші стосунки з дітьми. Будьте відкритою до порад, до спілкування. Не осуджуйте. Традиції. Проводьте батьківські зустрічі і тренінги з чаєм, смаколиками і музикою. Будьте уважні і не забувайте дякувати учням за найдрібніші вказівки.

Номер слайду 18

А зараз спробуйте самостійно дати відповідь, що на вашу думку означає термін КК?

Номер слайду 19

Отже, КК – це атмосфера колективу, це рушійна сила, яка запускає весь процес і допомагає правильно будувати і налагоджувати стосунки, які в свою чергу передують ефективній роботі і високим навчальним досягненням.

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Майстер-класи
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
1655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку