Презентація "Косметичні проблеми підлітків"

Про матеріал
Ознайомлення учнів з косметичними проблемами підлітків та хворобами шкіри; з'ясування особливостей функціонування шкіри в підлітковому віці; виховування гігієнічних навичок та потреба дотримання правил особистої гігієни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ллються коси як ранкові роси В ланцюгах сріблястих, золотих, Що є краще за дівочі коси І троянди вплетені у них.

Номер слайду 2

Косметичні проблеми підлітків

Номер слайду 3

Мета уроку З'ясувати які існують типи шкіри. Дізнатися про особливості функціонування шкіри у підлітковому віці. Розглянути природні компоненти, які використовують у косметології для проблемної шкіри. Ознайомитися з різними типами волосся та особливостями догляду за ним.

Номер слайду 4

Типи шкіри Нормальна – свіжа, гладка, еластична Жирна – має розширені пори, блищить. Суха – тонка, матова, часто бліда, чутлива. Комбінована – поєднання ділянок сухої, жирної і нормальної шкіри. Чутлива – схильна до подразнень і алергічних реакцій

Номер слайду 5

Як визначити тип шкіри? Очистити шкіру водою кімнатної температури з милом. Через 1-2 години взяти тонку паперову серветку і щільно притиснути до обличчя. Суха шкіра не залишить на серветці слідів. Нормальна шкіра залишить легкий слід. При жирній шкірі на серветці залишаться жирні плями. Комбінована шкіра на деяких ділянках серветки залишить жирні сліди, а на інших ні.

Номер слайду 6

Типи вугрів Комедони – невеличкі чорні цяточки, що з'являються переважно біля носа й на підборідді. Утворюються внаслідок закупорювання волосяних фолікул.

Номер слайду 7

Пустули Пустули – запалені прищі з білою серцевиною. Утворюється при інфікуванні закупореного волосяного фолікула. Кісти – рубці навколо підшкірного запалення. Іноді залишають стійкі шрами.

Номер слайду 8

Загальні рекомендації Дотримуйтесь правил особистої гігієни: стежте за чистотою шкіри. Уникайте вживання жирних кремів, лосьйонів і косметики. Від дуже частого гоління і старанного миття обличчя, вже наявне запалення може посилитися. Харчування має бути повноцінним. Виключити з раціону жирну і гостру їжу. Виділяйте достатній час для сну. Уникайте стресів.

Номер слайду 9

Природні компоненти, які використовують у косметології для проблемної шкіри Екстракт кропиви – зменшує активність сальних залоз, усуває подразнення. Огірковий сік – відбілює, зволожує, звужує пори.

Номер слайду 10

Природні компоненти, які використовують у косметології для проблемної шкіри Грейпфрут – підсушує шкіру, розчиняє комедони, стабілізує функцію сальних залоз. Розмарин – очищує і стимулює оновлення клітин шкіри

Номер слайду 11

Природні компоненти, які використовують у косметології для проблемної шкіри Зелений чай – знімає подразнення, звужує пори Ромашка – здійснює протизапальну, протиалергенну, заспокійливу дію. Олія чайного дерева – знімає подразнення

Номер слайду 12

Евкаліпт – знеболює, відновлює ушкоджені ділянки шкіри. Алоє-вера - утримує вологу, зменшує запалення.

Номер слайду 13

Захворювання шкіри Бородавки – доброякісні пухлини вірусного походження.

Номер слайду 14

Захворювання шкіри Герпес – хронічне вірусне захворювання, що проявляється у вигляді висипання на губах.

Номер слайду 15

Захворювання шкіри Стригучий лишай.

Номер слайду 16

Захворювання шкіри Себорея

Номер слайду 17

Захворювання шкіри Екзема.

Номер слайду 18

Захворювання шкіри Короста

Номер слайду 19

Веснянки

Номер слайду 20

Типи волосся Нормальне – здорове на вигляд, еластичне, блискуче, по всій довжині має однакову товщину і колір. Легко вкладається у зачіску, не січеться, не склеюється в пасма.

Номер слайду 21

Типи волосся Сухе – ламке, без блиску. Часто буває посіченим на кінчиках, повільно росте, погано вкладається.

Номер слайду 22

Типи волосся Жирне – втрачає охайний вигляд вже через день-два після миття.

Номер слайду 23

Типи волосся Комбіноване – жирне біля коренів і сухе на кінчиках.

Номер слайду 24

Як часто мити голову ? Частота миття голови залежить від типу волосся, місця вашого проживання, шампуню, яким ви користуєтесь і вашого бажання.

Номер слайду 25

Догляд за волоссям Рекомендується коротке волосся розчісувати від коренів, а довге – з кінців, поступово просуваючись до коренів. Мокре волосся краще не розчісувати, а якщо вже це необхідно то не металевим гребінцем, а пластмасовим або дерев'яним.

Номер слайду 26

Чим мили голову наші пращури? Раніше миючі засоби були великою рідкістю, тому люди використовували попіл (частіше сояшниковий). Для цього брали відро, обв'язували його полотняною серветкою, на неї насипали попіл і проливали через нього кип'яток. Потім воду відстоювали і проціджували. Вода ставала м'якою і гарно вимивала волосся.

Номер слайду 27

Вікторина Зовнішнє покриття організму людини, його найбільший орган. (шкіра) Схильна до подразнень і алергічних реакцій шкіра. (чутлива шкіра) Запалені прищі з білою серцевиною. (пустули) Овоч, який відбілює. Зволожує шкіру, звужує пори. (огірок) Ламке без блиску волосся. (сухе) Доброякісні пухлини вірусного походження. (бородавки) Хронічне вірусне захворювання, що проявляється у вигляді висипання на губах. (герпес) Надмірне відлущення шкіри на голові. (лупа) Головна зброя проти вугрів (гігієна)

Номер слайду 28

Домашнє завдання Прочитати параграф 13, в групах виконати проект «Вибір косметичних засобів і правила користування ними»

ppt
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
30 грудня 2022
Переглядів
570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку