Презентація. Ковзанярський спорт.

Про матеріал
Презентація на тему ковзанярський спорт допоможе вчителям більш цікаво провести урок фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ковзанярський спорт — загальна назва для спортивних дисциплін, в яких атлети змагаються на швидкість подолання певної дистанції на ковзанах. Залежно від правил проведення змагань ковзанярський спорт ділиться на змагання на довгій доріжці, змагання на короткій доріжці — шорт-трек і марафонський біг на ковзанах. У вужчому розумінні ковзанярський спорт включає в себе тільки змагання на довгій доріжці. Ковзнярський спорт є олімпійським видом спорту.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Міжнародний союз ковзанярів (ISU — від англ. International Skating Union) — міжнародна спортивна федерація, головний керівний орган ковзанярських видів спорту в світі, до яких належать фігурне катання, ковзанярський спорт і шорт-трек. Зараз штаб-квартира Міжнародного союзу ковзанярів розташована в Лозанні (Швейцарія), а головою союзу є голландець Ян Дійкема.

Номер слайду 6

Міжнародний союз ковзанярів (ISU) було створено в Шевенінгені (Нідерланди) в 1892 році, відтак союз є однією з найстаріших спортивних федерацій у світі. Мета діяльності Міжнародного союзу ковзанярів — встановлення і впровадження єдиних правил і нормативів для ковзанярських видів спорту (регламентація), а також організація і проведення міжнародних змагань і турнірів з цих видів спорту, сприяння їх розвитку в світі, та вирішення інших питань, пов'язаних з ковзанярськими видами спорту. У 1895 році МСК схвалив рішення зосередити свою діяльність виключно на любительських змаганнях з ковзанярських видів спорту. Перший ковзанярський чемпіонат світу серед любителів від егідою Міжнародного союзу ковзанярів було проведено вже в наступному, 1896, році (у період з 9 по 11 лютого) в Санкт-Петербурзі (Російська імперія).[1] Тепер проводять різноманітні світові та контингетальні першості з окремих дисциплін трьох основних ковзанярських видів спорту: фігурного катання, ковзанярського спорту та шорт-треку. Численні й інші (в тому числі етапи і фінали Гран-Прі з фігурного катання, етапи Кубка світу з ковзанярського бігу та шорт-треку) змагання. Станом на літо 2017 року МСК складався з 73держав-членів, з числа яких 11 членів утворюють основний управлінський орган — Керівну раду, яку очолює голова союзу. Відповідно, в цих державах діють власні федерації, часто по декілька — окремо з фігурного катання і ковзанярського спорту. Так, в Україні функціонують Українська Федерація фігурного катання на ковзанах (президент — Людмила Павлівна Супрун)[2] і Федерація ковзанярського спорту України (президент — Сергій Васильович Бродович)[3]. Розгляд питань, пов'язаних з функціонуванням ковзанярських видів спорту у світі, відбувається у формі засідань Міжнародного союзу ковзанярів. Для внесення пропозицій до порядку денного засідань необхідною є передумова підтримки їх з боку 4-5 членів МСК. Пропозиції і питання щодо порядку денного повинні бути схвалені більшістю у дві третини від загалу голосів.

Номер слайду 7

В Україні ковзанярський спорт має давні традиції. Ще в 1952 році була створена Українська федерація ковзанярського спорту, її вихованцями стали такі визначні ковзанярі, як триразовий чемпіон світу Олег Гончаренко (Харків), абсолютна чемпіонка світу Віра Брінзей (Івано-Франківськ), чемпіонка світу Тетяна Тарасова (Київ), призерка чемпіонату Європи Валентина Лаленкова (Київ), призери й учасники Олімпійських ігор, чемпіонатів світу й інших міжнародних змагань Ірина Фатєєва, Юрій Кондаків, Тетяна Шелехова. Проте за часів незалежності успіхи українських ковзанярів досить скромні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Змагання проводяться на ковзанці із двома доріжками, на які спортсмени виходять парами. Оскільки внутрішня доріжка має меншу довжину, ніж зовнішня, спортсмени міняються доріжками на середині забігу. Змагання з ковзнярського спорту мають довгу історію. Міжнародний союз ковзанярів, спортивна організація, що опікується проведенням змагань найвищого рівня, найстаріша серед федерацій зимових видів спорту. На світових форумах проводяться забіги на 500, 1000, 1500, 3000, 5000 і 10000 м. Крім медалей на окремих дистанціях розігрується також звання абсолютного чемпіона у багатоборстві. В останні роки з'явилася нова дисципліна — командна гонка переслідування, в якій змагання проводяться між командами, що складаються із трьох ковзанярів. Команди стартують навпроти одна одної, як у велосипедній гонці переслідуваня.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Використані джерела: Автор: Thadius856 (SVG conversion) & Parutakupiu (original image) - Власна робота, Суспільне надбання (Public Domain), https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3329500 Автор: International Skating Union - Власна робота, Суспільне надбання (Public Domain), https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69883666 Автор: National Bank of Ukraine - http://www.bank.gov.ua/Bank_mn/YUV_M/yuv_mon.htm, Суспільне надбання (Public Domain), https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6648398 https://uk.wikipedia.org/wiki/Ковзанярський_спорт https://www.google.com.ua/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%80%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiO8MKUq-3jAhWopIsKHQt_CVYQ_AUIESgB&biw=941&bih=653#imgdii=XxfoEttleF4VPM:&imgrc=dfJ_1ljQ0ceCMM:

Номер слайду 12

Презентацію розробив учитель фізичної культури, початкових класів та Захисту Вітчизни “Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Полтавської міської ради Полтавської області” Бардін А.О.

Номер слайду 13

ppt
Додано
2 вересня 2019
Переглядів
1785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку