Презентація "Кожна людина неповторна (2)" 6 клас

Про матеріал

Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали та завдання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кожна людина – неповторна (2)6 М18

Номер слайду 2

Усі люди різні, але головне, що саме є цінним і важливим у житті кожного / кожної. Наприклад, міцне здоров’я, достаток, щира дружба, дружна родина, хороша освіта. А ще - любов, вірність, свобода тощо. Для когось вагомішим є матеріальне, для когось - моральне. Про це свідчать різні вчинки людини, її ставлення до себе та оточення. У своїх творах митці часто акцентують нашу увагу на тому, що для людини має бути важливим, а що - другорядним.• Про що (кого) «розповідають» ці зображення? Як можна назвати кожне з них? Поміркуй, які людські цінності втілено в художніх творах Марселя Марльєра (1, 2), Пейджін (Peijin) (3), Сьюзан Лорді (4). Поясни.

Номер слайду 3

Ода - хорова пісня під музичний супровід, якій притаманні урочистість і піднесеність у висловленні почуттів. Музика своїми особливими засобами також доносить про цінності, важливі для кожної людини. Як-от у Симфонії № 5 Людвіга ван Бетховена відтворено образ людини - борця за своє щастя. На початку твору чуємо, як «доля стукає у двері». Але далі музика «стверджує»: людина може витримати і перемогти різні виклики долі. А в Симфонії № 9 цього самого композитора «Ода до радості» (нині це гімн Європейського Союзу) проголошує найвищі людські цінності - свободу, дружбу, рівність, братерство, толерантність. І це не портрет якоїсь конкретної людини, а узагальнений образ, що звертає нашу увагу на те, що саме має бути цінним для кожної людини. Переглянь. Людвіг ван Бетховен. Симфонія № 5. Ч. І. Симфонія № 9 «Ода до радості» (фрагменти). Гімн Європейського Союзу.тривожнасхвильованапульсуючасвятковарадіснащирадушевнапоривчасталіричнамрійливажартівливаспокійнапіднесенанаспівнаритмічна

Номер слайду 4

• Що таке симфонія? Схарактеризуй музику, її розвиток у Симфонії № 5. Чи підтверджує музика «Оди до радості» свою назву? Поясни. Які цінності уособлюють монумент Незалежності в Києві (5) та статуя «Свобода, що осяює світ» у Нью-Йорку (6)? За бажання спробуй виконати фрагмент головної теми Симфонії № 5 або «Оди до радості» на віртуальному піаніно (онлайн).• Знайди на клавіатурі відповідні клавіші.• Зверни увагу, що біля скрипкового ключа в нотному запису стоять знаки. Нота мі b - це чорна клавіша. Спробуйте зіграти на віртуальном піаніно. Скористуйтеся кюар-кодом. Варіант 1. Варіант 2.

Номер слайду 5

Заспівай. Пісня «Намалюй» (музика і вірші Катерини Комар).• На чому важливому для людини можуть наголошувати твори мистецтва? Наведи приклади. Які цінності важливі для тебе, твоєї родини, твого народу, твоєї країни? Обговоріть із друзями.1. Усім серцем я б хотіла, щоби всі були щасливіТа чому в світі все не так…Люди, мов птахи безкрилі, всюди повені і зливи. То з небес подають нам знак!Приспів: Намалюй на аркуші сонце і сніг, розтертий на долонціВсе зберегти можеш тільки ти. Плине час, нам не зупинитись, доки ще сміються діти,В казку і сни руку простягни.2. Якщо вірити у мрію, усе чорне стане білимІ мудріш станеш ти і я…Пісні, що співають діти – то єдина мова світу. Головне- друзі і сім’я!Приспів:Із неба до тебе впадуть зірки бажання. Запам’ятай мить: за небокрай летить пісня моя!

pptx
Додано
27 грудня 2023
Переглядів
976
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку