Презентація "Країни Західної Європи"

Про матеріал
Презентацію виконала вчитель географії вищої категорії спеціалізованої школи № 173 Солом'янського району м. Києва Орищенко Галина Василівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія. Країни Західної Європи7 класr

Номер слайду 2

Найбільшими за площею країнами в Європі єНімеччина, Франція, Велика Британія.123 Менші за розмірами – Швейцарія, Бельгія, Нідерланди, Австрія,Ірландія.Історія їх розвитку налічує тисячі років. Вони належать довисоко розвиненихкраїн. 45678r

Номер слайду 3

Федеративна Республіка Німеччина. S – 357 тис. км2 Н – 83 млн. осіб (2019р.)Столиця – Берлін. Грошова одиниця – євро.

Номер слайду 4

Прапор. Герб. Президент Франк- Вальтер Штайнмаєр. Канцлер Ангела Меркель

Номер слайду 5

. Природні умови сприятливі для господарської діяльності. На півночі поширені низовини, у центрі – середньовисокігори, на півдні – передгір’я Альп. Територію країни перетинають великі річки Ельба,Рейн, Дунай. Є озера Боденське, Мюрітц тощо. Надра Німеччини багаті вугіллям і калійними солями. Клімат – помірно континентальний з м’якою, але вітряною зимою та теплим літом.

Номер слайду 6

За кількістю населення ця країна посідає перше місце в Європі. У національному складі переважають німці. Є багато мігрантів з Туреччини, Росії, України. Найбільші міста - Берлін, Мюнхен, Гамбург.

Номер слайду 7

Національний одяг

Номер слайду 8

Сільське господарство Німеччини. Вирощують пшеницю, ячмінь, жито,цукрові буряки, картоплю, капустута інші овочі, солодовий хміль, кормовукукурудзу, люпин, конюшину, розвинене виноградарство, садівництво

Номер слайду 9

Тваринництво. Провідне місце у сільськомугосподарстві Німеччини належитьтваринництву. Розводять корів,свиней, птахів, в гірських районах овець тощо.

Номер слайду 10

Промисловість Німеччини –сучасна і потужна. Займає4 місце в світі за обсягомпромислового виробництва.Є провідним індустріальним«локомотивом» у Європі. Основними галузямиспеціалізації є машинобудування,хімічна промисловість. Добре розвинуті електроенергетика, чорна і кольороваметалургія, деревообробна,легка та харчова галузі, транспорт. Гамбург

Номер слайду 11

Машино-будування. Літакобудування. Суднобудування. Використання альтернативних видів енергії

Номер слайду 12

Німеччина має широкі торговельні зв’язки збагатьма країнами світу, в тому числі і з Україною. Українцям добре відомі німецькіавтомобілі («Мерседес», «Опель», «Фольксваген»),побутова техніка («Сіменс», «Бош»), пластмаси, спорттовари («Адідас», «Пума»), продовольчі таінші товари. Україна постачає до Німеччини устаткування,чорні метали, хімічну продукцію, деревину,алюміній, мідь, рапс, насіння олійних рослин.

Номер слайду 13

Французька Республіка. S – 544 тис. км2 Н – 67 млн. осіб. Столиця – Париж. Грошова одиниця - євро

Номер слайду 14

Прапор. Герб. Президент Еммауель Макрон. Прем’єр міністр Едуар Філіппr

Номер слайду 15

Францію правомірно вважають однією з найбільш привабливих в Європі. Її природні умови дуже різноманітні. На півночі, заході та півдні лежать приморські райони, що омиваються Атлантичним океаном і Середземним морем. Зручні для землеробства рівнини чергуються з горами: напівденному заході це Піренеї, на південному сході – Альпи. Помірно теплий і морський клімат сприятливий для життя людей і розвитку господарства. На берегах Середземного моря розкинувся найбільш престижний курорт Європи – Лазурний берег. Багато річок (Сена, Луара, Рона, Гаронна) та озер.

Номер слайду 16

За кількістю населення Франція посідаєтретє місце у Європі. За національним складом переважають французи – 85 %, багато мігрантів: німці, італійці, іспанці, алжирці, українці тощо. Найбільші міста Париж, Марсель, Ліон, Тулуза, Ніцца.

Номер слайду 17

Національний одяг

Номер слайду 18

Сільське господарство ФранціїФранція провідна сільськогосподарська країна. Західної Європи. Вона має найбільшу площу орних земель. Французи вирощують пшеницю,ячмінь, кукурудзу, картоплю, цибулю, перець тощо. На півночі культивують яблуневі сади,а на півдні – абрикосові. На північному сходірозташована відома виноградарська провінція. Шампань.

Номер слайду 19

Тваринництво. Розводять велику рогату худобу, овець, свиней, кроликів, птахів тощо.

Номер слайду 20

Промисловість ФранціїФранція належить до сімки найбільш розвиненихдержав світу. Вона має багатогалузеву промисловість. У країні добувають вугілля, залізні та алюмінієві руди,калійні солі. Металургійні підприємства виплавляютьчавун, сталь, алюміній та інші кольорові метали. Розвинута електроенергетика. Випускають автомобілі.трактори, судна, літаки, аерокосмічну техніку, електроніку. Франція відома брендовим одягом,взуттям, парфумами й косметикою.r

Номер слайду 21

Літакобудування. Суднобудування – десантнийкорабель типу «Містраль»Локомотивобудування. Французька робототехніка

Номер слайду 22

Країна посідає друге місце у світі (після США) за постачанням на світовий ринок пшениці, кукурудзи, м’яса, молочних продуктів, овочів, фруктів, вин. Продає Україні хімічні та фармацевтичні товари,автомобілі, промислове устаткування електроніку таелектротехніку, текстиль, пластик тощо. Україна продає Франції чавун, сталь, хімічну продукцію, насіння соняшника для виробництва олії, корми для тварин, одяг, овочі, фрукти

Номер слайду 23

Велика Британія на карті світу S – 242 тис. км2 Н – 66,7 млн. осіб. Столиця – Лондон. Грошова одиниця – фунтстерлінг

Номер слайду 24

Прапор. Герб КоролеваЄлизавета ІІПрем’єр міністр Борис Джонсон

Номер слайду 25

За природними умовами Велика Британія схожа на сусідні країни Західної Європи. На півночі й заході країни простяглися старі, сильно зруйновані гори, на південному сході лежать рівнини. На помірний морський клімат значний вплив чинитьокеан: зиму він робить м’ягкою і вологою (дощ йде майже щодня), а літо – прохолодним. Погода не стійка, мінлива,здебільшого похмура, із сильними вітрами та туманами. Річок на островах багато, але вони короткі. Найбільшірічки – Северн, Темза, Трент. Озера Лох-Ней, Лоуер-Лох-Ерн, Лох-Ломонд, Лох-Несс.

Номер слайду 26

Серед населення країни найчисельніші – англійці, крім них, шотландці, ірландці, уельсці, які зберегли національні особливості. Є багато мігрантів – вихідці з Африки, росіяни, українці тощо. Найбільші міста. Лондон,Бірменгем,Ліверпуль, Манчестер,Единбург, Глазго тощо.

Номер слайду 27

Шотландський національний одяг. Національний одяг Англії

Номер слайду 28

Сільське господарство. Вирощують пшеницю, овес, ячмінь, цукровібуряки, картоплю, ріпак тощо.

Номер слайду 29

На фермах розводять м’ясній молочні породи корів, атакож овець, свиней. Ізспортивною метою розводятьконей. У морях виловлюютьоселедця, тріску, кільку. Тваринництво

Номер слайду 30

Промисловість ВеликобританіїВелика Британія є однією з найбільшрозвинених країн світу. Здавна видобувають вугілля, нині розробляютьродовища нафти і газу з дна Північного моря. Розвинута енергетика, чорна і кольорова металургія,машинобудування, хімічна промисловість, деревообробна, меблева, текстильна і харчова тощо.

Номер слайду 31

Літакобудування. Машинобудування. Суднобудування. Виробництво двигунів

Номер слайду 32

Велика Британія має торговельні зв’язки збагатьма країнами світу, у тому числі й з Україною. Вона продає транспортні засоби,обладнання для різних галузей, продукціюхімічної промисловості, тканини, одяг, ліки. Купує в Україні чавун (метал), сталь, алюміній, мідь, устаткування для електроенергетики,зерно, соняшникову олію.

Номер слайду 33

Висновок1. Країни Західної Європи – Німеччина, Франція, Велика Британія – належать донайбільш розвинених країн світу; вонимають багатогалузеву промисловість тависокопродуктивне сільське господарство.я2. Країни Західної Європи мають зв’язки зіншими країнами, в тому числі і з Україною.

Номер слайду 34

Завдання: Віднайдіть і підпишіть країни Європи, які ми вивчали сьогодні на уроці.

Номер слайду 35

Назвіть країни, які ви бачите.

Номер слайду 36

Завдання: Визначте за фотографіями назву країни1

Номер слайду 37

2r

Номер слайду 38

3

Номер слайду 39

Бойко В. М. Географія: підручник для 7 класу загальноосвіт. навч. закл./В. М. Бойко, С. В. Міхелі. – Харків: СИЦИЯ, 2016.- 288с. Дом. завд. §51,Відп. на запитанняст. 228 (усно). Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Маслюк Олена Миколаївна
    Пані Галино- респект! Змістовна і гарна Презентація!Дякую за можливість використовувати вашу працю!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Островська Галина Омелянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 липня 2020
Переглядів
6848
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку