Презентація "Краєзнавча робота в школі"

Про матеріал
Презентація "Краєзнавча робота в школі" підкаже різні цікаві методи та форми роботи у вивченні рідного краю на уроках історії та позаурочний час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Вчитель історіїЗОШ I-II ст. с. Острів’я. Мегель Г. О. Краєзнавча робота в школі

Номер слайду 2

«Той, хто не любить своєї країни, свого народу – не може любити нічого»Дж. Байрон

Номер слайду 3

Краєзнавство - це вивчення своєї «малої» Батьківщини її природи, етнографії, матеріальної і духовної культури, побуту

Номер слайду 4

Завдання: 1. Виховання патріотизму, любові до життя, гуманного ставлення до всього, що нас оточує.2. Допомогти учням усвідомити, що історія - це історія людей. 3. Формування найважливіших духовно-моральних і соціальних цінностей, а також громадянської активності. 4. Навчити школяра усвідомити проблеми мікросвіту, який його оточує.

Номер слайду 5

5. Виховання в учнів почуття поваги до справ і звершень наших сучасників, гордість за успіхи і досягнення земляків. 6. Вивчення історії рідного краю сприяє формуванню пізнавального інтересу до процесу навчання.7. Розвивати вміння самостійно знаходити потібну інформацію про об’єкт, що зацікавив, про діяльність людей, підприємства, установ, про перспективи працевлаштування. 8. Збір інформації про наш час.

Номер слайду 6

Існують такі напрямки роботи з учнями : - навчальний;- позаурочний;- позашкільний;- позакласні заняття

Номер слайду 7

Екскурсії:1. Вступні екскурсії.2. Екскурсії, які є продовженням вивчення матеріалу. 3. Екскурсії, метою яких є поглиблення, закріплення і узагальнення загальноісторичного матеріалу на базі речових та письмових історичних пам'яток.4. Історико-виробничі екскурсії

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Програма гуртка може включати поглиблене вивчення історії області в цілому або окремих місцевих об'єктів, наприклад «Історія школи», «Історія фольклорного колективу»

Номер слайду 10

Форми й методи:- методичні схеми і рекомендації вивчення краєзнавчих об'єктів; - екскурсії до краєзнавчого музею, тематичні розповіді екскурсовода і керівника факультативу;- навчально-практичні роботи, лабораторні (з документами, архівними матеріалами з історії краю);- зустрічі з ветеранами війни, національно-визвольних рухів, народними умільцями; -практикуми в місцевому архіві;

Номер слайду 11

-тематичні походи та експедиції;- конференції з історії краю;- організація книжкових тематичних виставок і занять з бібліографії краю;- робота з краєзнавчими текстами;- дидактичні ігри з краєзнавства, брейн-ринг «Люби, вивчай свій рідний край», аукціони, ярмарки народних пісень, приказок, предметів побуту;- тематичні бесіди і діалоги учителя та учнів.

Номер слайду 12

Принципи: • Принцип діалектичного взаємо зв’язку вітчизняної всесвітньої історії. • Принцип інтегративності. • Принцип полі культурної толерантності.• Антропологічний принцип. • Принцип практичної спрямованості курсу краєзнавства

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Легенди

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Афганці

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Ветерани Великої Вітчизняної війни

Номер слайду 24

Учасники АТОstyle.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 25

Первісні знаряддя праціstyle.font. Weight

Номер слайду 26

Декоративно-ужиткове мистецтво середини ХХ ст.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Предмети побуту ХІХ стr

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Козацька Постоли люлька

Номер слайду 35

Фолькльорний колектив «Острів’яночка»

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Завдяки вивченню, використанню місцевого історичного матеріалу учні мають змогу вийти за межі підручників, відчути історичні події, осмислити історичні процеси, «доторкнутися до історії»

pptx
Додано
30 вересня 2019
Переглядів
4039
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку