Презентація краєзнавчо - пошукового проєкту

Про матеріал
1.Глибше ознайомлення з історією власних імен. 2.Результат пізнавальної активності учнів. 3.Презентація проекту «Таємниці імені мого» серед учнів НВК
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект «ТАЄМНИЦЯ ІМЕНІ МОГО» Координатори проекту: учні 6 класу. Консультант: Кикоть Н. М., класний керівник 6 класу

Номер слайду 2

Актуальність і мета проекту. Розширити знання про історію власних імен, запалити в душі вогник цікавості, який допоможе збагатити їх, викликати інтерес до походження власного імені, розвивати творчі здібності, виховувати і підтримувати пізнавальну діяльність творчого характеру, познайомитись з відомими людьми, які носять звичайні імена.

Номер слайду 3

Тип: дослідницько -пошуковий Термін: короткотривалий

Номер слайду 4

Підготовчий етап. Вивчення історії власних імен. Знайомство з відомими людьми, які носять звичайні імена

Номер слайду 5

Творчий етап:1. Робота над збором інформації про історію імен2. Опрацювання та систематизація зібраної інформації3. Створення медіапрезентації, оформлення

Номер слайду 6

Заключний етап1. Презентація проекту « Таємниця імені мого».2. Участь у конкурсі проектів.3. Фотографування та дизайн обробки.

Номер слайду 7

Очікування результатів1. Глибше ознайомлення з історією власних імен.2. Результат пізнавальної актуальності учнів.3. Презентація проекту «Таємниці імені мого» серед учнів НВК

Номер слайду 8

Твоє Ім’я Твоє ім’я – то музика натхненна. Звучить органно, тішить, обійма. Промовлю лиш – і знаю достеменно. Засяє щось між ними обома. Твоє ім’я не голос - серце ніжить,Співає,як осанну до небес. У Харкові, Нью- Йорку і ПарижіНіжнішого ім’я не назовеш. Трима-веде, як прапор, проти бурі.Із ним давно розвеснено живу. Принишкли біди. Навіть будні хмурі Завіялись за хмару грозову.Ім’я віншую…. Та воно без тебе-Зчужіла і холодна мішура,Враз розгубило- розтопило трепет,І не світає радо, не вмира.

Номер слайду 9

Владислава - у перекладі зі слов’янської мови означає « та, що володіє славою». Владислава з дитинства більше спілкується з матір’ю. Любить щоб вона читала їй казки. Якщо Владислава бачить ,що мама чимось схвильована, то постарається відволікти її від неприємних думок. У школі вона тактовна . Серед улюблених занять-розпалювання маленьких вогнищ. Тому дорослим варто слідкувати щоб вона не влаштувала великої пожежі. Владиславі подобається навчаться. Вона працелюбна, відповідальна. Відомі люди з іменем Владислава. Владислава Литовченко- модель, Влад Яма – танцюрист.

Номер слайду 10

Вікторія – Це ім’я у перекладі з латинської мови означає «перемога». Вікторія частіше схожа на батька. Вона має спокійний характер, тому рідко буває заводієм дитячих ігор. Вікторія любить, коли батьки читають їй книжки, проте сама довго не хоче вчитися читати. У спілкуванні з друзями вона вврівноважена та неговірка. Відомі люди з іменем Вікторія . Вікторія Боня- актриса, ведуча, Вікторія Дайнеко- співачка. r

Номер слайду 11

Володимир –Це Ім’я має слов’янське походження і означає « той, що володіє світом». З дитинства Володимир проявляє допитливість і прагне перевірити власні знання на практиці. Серед однолітків намагається бути лідером . Незважаючи на впевненість у собі , прислухається до думки батьків . У навчанні йому легко даються технічні науки. Уникає конфліктів, у друзях цінить розум та силу. Для Володимира важливою є думка оточення, тому похвала – це його найбільша слабкість. Відомі люди з іменем Володимир. Володимир Зеленський- артист, телеведучий , сценарист, шоумен,Володимир Кличко. Чемпіон світу з боксу, олімпійський чемпіон.

Номер слайду 12

Олег - з давньонімецької «священний» . Принциповість і дисциплінованість вирізняють його з- поміж однолітків . Він дуже прив’язаний до своєї матері і багато у чому схожий а неї . Незважаючи на зовнішню впертість і деяку зверхність, він легко піддається впливу друзів і рідко буває лідером. Аналітичний склад розуму і наполегливість в досягненні мети забезпечують йому в школі місце відмінника, але пасивність не дозволяє стати активістом. Улюблені предмети – математика, інформатика. Відомі люди з іменем Олег. Олег Лісогор- чемпіон Європи з плавання, Олег Блохін – футболіст, тренер «Динамо –Київ»

Номер слайду 13

Аліна - у перекладі з латинської мови означає «інша, чужа». Аліна хвороблива в дитинстві дівчинка дуже дратівлива і вперта, що не терпить ніяких зауважень. Часто виховується однією мамою, а зовні схожа на батька, у неї гарна пам’ять, вона швидко схоплює почуте у школі. Любить малювати й читати історичні романи. Аліна самолюбна, прагне всіма командувати, конфліктна й умудряється в школі зіпсувати відносини мало не з усіма вчителями. Воліє дружити з хлопчиками. Відомі люди з іменем Аліна. Аліна Гросу – співачка, Аліна Кабаєва – спортсменка.

Номер слайду 14

Денис - це ім’я походить від давньогрецького імені Діонісіос. У міфології Давньої Греції Дионіс – бог природи і вина. Денис росте дуже товариським хлопчиком його кращими друзями стають не тільки друзі в окрузі , але й сусідські собаки, яких він по дорозі в школу підгодовує бутербродами. У школі вчиться добре, але може одержувати зауваження від учителів за неспокійне поводження. Відомі люди з іменем Денис. Денис Матвієнко – хореограф, Денис Козанський - відомий журналіст.

Номер слайду 15

Знайдіть і ви щось цікавеньке з історії власних імен…Завдання для допитливих

pptx
Додано
18 січня 2022
Переглядів
341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку