Презентація "Краса народного мистецтва" 2

Про матеріал
У даній роботі представлено презентаціїю до уроку "Краса народного мистецтва" для 3 класу. Урок відповідаї темі І семестру. Розробка дає можливість кожному вчителю використати матеріал для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми. Розраховано для вчителів мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

3 клас Краса народного мистецтва Тема 3

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Іспанія Чудова сонячна країна, мешканці якої люблять співати й танцювати.

Номер слайду 4

Краса народного мистецтва Хота — один з іспанських народних танців, який супроводжується співом, грою на гітарі та кастаньєтах.

Номер слайду 5

Краса народного мистецтва Гітара – струнний музичний інструмент, що поширений у багатьох країнах світу, зокрема, в Україні.

Номер слайду 6

Краса народного мистецтва Кастаньєти – суто іспанське слово, яке означає “половинки каштана”. Це ударний музичний інструмент без визначеної висоти звука. Він має дві вигнуті пластинки (нагадують порожні мушлі, або каштани), які вгорі зв'язані мотузкою.

Номер слайду 7

Краса народного мистецтва Іспанський народний танець «Хота»

Номер слайду 8

Краса народного мистецтва Ж. Бізе. Антракт до четвертої дії опери «Кармен» («Хота»).

Номер слайду 9

Краса народного мистецтва Сучасний іспанський танець «Хота»

Номер слайду 10

Краса народного мистецтва Які інструменти виконують головну роль у цих творах? Як змінилася старовинна хота у сучасному виконанні? Виконай на ударному або шумовому інструменті ритмічний супровід хоти.

Номер слайду 11

Краса народного мистецтва Видозмінювання оригінального тексту музичного твору це – обробка вокальної та інструментальної музики.

Номер слайду 12

Краса народного мистецтва Знайомство з піснею муз. та слова А.Олейнікової “Заяча летка-єнька” «Летка-єнка» - (фін. -« гойдатися »,« захитався ») - фінський бальний танець для масового виконання, в якому танцюючі розташовуються ланцюжком (в потилицю один одному), по колу (тримаючись за руки), парами і т. д. і стрибками пересуваються в такт музичному супроводу.

Номер слайду 13

Краса народного мистецтва

Номер слайду 14

Краса народного мистецтва

Номер слайду 15

Краса народного мистецтва Об’єднайтеся у групи. Підготуйте картки-візитівки «Кастаньєти», «Сопілка», «Гітара» для лепбука «Музичні інструменти» (на вибір одну картку від групи).

Номер слайду 16

Краса народного мистецтва

Номер слайду 17

Інтернет -ресурси https://files.pidruchnyk.com.ua/uploads/book/3-klas-mystetstvo-kalinichenko-2020.pdf; https://www.youtube.com/watch?v=PbBl8IpKRaQ; https://www.youtube.com/watch?v=fCgSzFRjaiw; https://www.youtube.com/watch?v=HzcVSRVuT1U; https://www.youtube.com/watch?v=_uNwa-dhimY

ppt
Додано
19 листопада 2022
Переглядів
519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку