Презентація "Краса народного мистецтва" 3

Про матеріал
У даній роботі представлено презентаціїю до уроку "Краса народного мистецтва" для 3 класу. Урок відповідаї темі І семестру. Розробка дає можливість кожному вчителю використати матеріал для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми. Розраховано для вчителів мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

3 клас. Краса народного мистецтва. Тема 4

Номер слайду 2

Краса народного мистецтва. Відгадайте, яке слово зашифровано в ребусі

Номер слайду 3

Краса народного мистецтва. Український народ завжди був дуже танцювальним. Пригадай, які українські танці слухали на уроках.

Номер слайду 4

Краса народного мистецтва. Український народний танець «Гречаники» відомий із давніх часів. Раніше його виконували для вшанування сил природи. Танцюють його трійками: посередині хлопець, а по боках — дві дівчини. Цей танок складається із двох частин.

Номер слайду 5

Краса народного мистецтва. Перша частина — помірна — танцівники рухаються по колу. Друга частина — швидка — танцівники проходять крізь «ворітця», ідучи у зворотному русі по колу.

Номер слайду 6

Краса народного мистецтва. Український народний танець «Картопля», або «Плескач», виконують у парі. Під час його виконання танцівники й танцівниці іноді ритмічно плескають у долоні. Тому його й називають «Плескач».

Номер слайду 7

Краса народного мистецтва

Номер слайду 8

Краса народного мистецтва

Номер слайду 9

Краса народного мистецтва. Який характер танців? Які рухи повторювалися? На яких інструментах виконувався супровід танців?

Номер слайду 10

Краса народного мистецтва. Троїсті музики — український інструментальний ансамбль, який виступає на святах та ярмарках, виконує переважно танцювальні й пісенні мелодії.

Номер слайду 11

Краса народного мистецтва

Номер слайду 12

Краса народного мистецтва. Порівняй українські народні танці з популярним фінським танцем «Летка-єнька», назва якого в перекладі означає «погойдуватися». У чому особливості виконання цього танцю?

Номер слайду 13

Краса народного мистецтва

Номер слайду 14

Краса народного мистецтва. Виконай пісню «Заяча летка-єнька» з рухами.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Інтернет -ресурсиhttps://files.pidruchnyk.com.ua/uploads/book/3-klas-mystetstvo-kalinichenko-2020.pdf;https://www.youtube.com/watch?v=B5r81 GYT77k;https://www.youtube.com/watch?v=Lo. Ojf. Kq. Jb. WE;https://www.youtube.com/watch?v=y. I8 TNenvf. MI

pptx
Додано
19 листопада 2022
Переглядів
1007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку