Презентація "Краса народного мистецтва"

Про матеріал
У даній роботі представлено презентаціїю до уроку "Краса народного мистецтва" для 3 класу. Урок відповідаї темі І семестру. Розробка дає можливість кожному вчителю використати матеріал для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми. Розраховано для вчителів мистецтва.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

3 клас. Краса народного мистецтва. Тема 2

Номер слайду 2

Краса народного мистецтва. Пригадаймо, що вивчали на попередньому уроці: Що таке п’єса?Що таке програмна музика?Із творчістю якого композитора познайомилися?

Номер слайду 3

Краса народного мистецтва. Першим музичним інструментом став голос людини. А одного разу очерет, який ріс біля річки, зіткнувся з голосом вітру і заспівав. Так з’явився чудовий музичний інструмент — сопілка.

Номер слайду 4

Краса народного мистецтва. У деяких народів існує музичний інструмент, схожий на сопілку, — флейта Пана. Сопілка і флейта Пана — стародавні музичні інструменти.

Номер слайду 5

Краса народного мистецтва. Сопілка — український народний дерев’яний духовий музичний інструмент.

Номер слайду 6

Краса народного мистецтва. Флейта Пана -  багатоцівкова флейта, що складається з кількох (трьох і більше) бамбукових, очеретяних, кістяних  або металевих дудок

Номер слайду 7

Краса народного мистецтва. Слухання: Самотній пастух. Джеймс Ласт

Номер слайду 8

Краса народного мистецтваЄ. Козак — М. Корчинський. Слухання:«Співуча сопілка»

Номер слайду 9

Краса народного мистецтва. Завдання: Яка музика звучала: вокальна чи інструментальна? Порівняй звучання флейти Пана і сопілки. Чим вони схожі і чим різняться?

Номер слайду 10

Краса народного мистецтва. Пригадай, за що відповідає темп. Звичайно, за швидкість виконання музичного твору. Він може бути повільним, помірним, швидким, дуже швидким.

Номер слайду 11

Краса народного мистецтва. Розспівка

Номер слайду 12

Краса народного мистецтва. Виконання пісні

Номер слайду 13

Краса народного мистецтва. М/ф «Світ чекає на відкриття. Сопілка»

Номер слайду 14

Краса народного мистецтва. Поміркуй, який шлях пройшла сопілка, щоб стати музичним інструментом. З якого матеріалу її виготовляють? Що треба зробити, щоб сопілка зазвучала?

Номер слайду 15

Краса народного мистецтва. Гра «день і ніч»

Номер слайду 16

Урок завершено!Дякую за увагу!

Номер слайду 17

Інтернет -ресурсиhttps://files.pidruchnyk.com.ua/uploads/book/3-klas-mystetstvo-kalinichenko-2020.pdf;https://uk.wikipedia.org/wiki/Флейта_Пана;https://www.youtube.com/watch?v=Y8pbzgi6 D5s;https://www.youtube.com/watch?v=v. Wo088b. XYLc

pptx
Додано
19 листопада 2022
Переглядів
292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку