Презентація " Краса та багатство "

Про матеріал

Презентація для першого уроку у 6 класі. Містить цікаві світлини , що підкріплює навчальний матеріал з данної теми. Збагачує словниковий запас учнів. Також присутні вислови відомих людей про українську мову та цікаві завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса і багатство української мови. Мета:вчити добирати засоби мови, відповідно меті й ситуації спілкування; усвідомлювати естетичну цінність української мови; оцінювати словникове багатство української мови; усвідомлювати права й мовні обов’язки учнів як громадян своєї держави.

Номер слайду 2

Вислови відомих людейпро мову. Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирають мову [Ліна Костенко]Мова зникає не тому, що її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає [Х. Арце]. А на москалiв не вважайте, нехай вони собi пишуть по-своєму, а ми по-своєму. У ïх народ i слово, i у нас народ i слово. А чиє краще, нехай судять люди. Тарас Шевченко. «Передмова до нeздiйсненного видання «Кобзаря»

Номер слайду 3

Робота з підручником1. Вправа 1. Легенда — народна оповідь про життя якоїсь особи чи незвичайну подію, оповита фантастикою, казковістю. Вправа 3.

Номер слайду 4

Розшифрувати вислів відомого письменника Кя апорьтс онвгидїарон изол, еейптлак увмо.

Номер слайду 5

Знайти продовження висловів. Птицю пізнати по пір'ю, Хто мови своєї цурається, Рідна мова – не полова: Слово до слова –а людину по мові. її за вітром не розвієш.зложиться мова.хай сам себе стидається.

Номер слайду 6

Скласти і розіграти за особами діалог (інтерв’ю; 8 -10 реплік) на одну з тем: .

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Скласти усне висловлювання на тему

pptx
Додано
3 вересня 2018
Переглядів
10007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку