Презентація "Креативний вчитель - творчі діти"

Про матеріал
Інформаційний матеріал, який викладено у презентації, стане в нагоді практичним психологам в просвітницькій роботі з педагогами: що таке "творчість", "креативність"; як розвивати в собі та учнів креативне мисчлення. Надано вправи для розвитку креативного мислення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Ірина Макух, практичний психолог Новожеланівської СШ№39 Донецької обласної ради. Креативний вчитель – творчі учні

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Креативність (від лат. creatio — творення, створення)— це особистісна якість, яка базується на розвитку вищих психічних фун-кцій. новітній термін, яким окреслюються «творчі здібності індивіда, що характеризуються здатністю до продукування принципово нових ідей і що входять в структуру обдарованості як незалежний фактор». Критерії креативності:

Номер слайду 6

параметрівкреативностіЗдатність до визначення і постановки проблеми. Здатність до генерування великої кількості ідей. Гнучкість – здатність до продукування різноманітних ідей. Оригінальність – здатність відповідати нестандартно. Здатність удосконалювати об’єкт, додаючи деталі. Здатність розв’язувати проблеми, здатність до аналізу та синтезу.6

Номер слайду 7

Творити, реалізувати свій потенціал, отримувати визнання — це верхній рівень в ієрархії потреб людини  (піраміда А. Маслоу). 

Номер слайду 8

Креативність – важлива навичка, яку треба розвивати, а потім – постійно підтримувати. Тримати у тонусі так само, як і м’язи. Якщо хочете навчити своїх учнів креативно мислити, то вам також слід самовдосконалюватися та підтримувати свій рівень творчості.

Номер слайду 9

ВПРАВИ НА ВДОСКОНАЛЕННЯ КРЕАТИВНИХ НАВИЧОК

Номер слайду 10

ВПРАВА «Істина в деталях»Знайдіть в інтернеті будь-яке зображення з великою кількістю деталей. Наприклад, картини сюрреалістів. Заведіть таймер на 10 хвилин й весь цей час дивіться на картинку, намагаючись роздивитися кожен елемент. Постарайтеся не придумувати ніяких асоціацій. Пізніше спробуйте відновити в пам'яті картину: візуально, словесно. Перегляньте ще раз картину. Про що ви не згадали?

Номер слайду 11

Таблиця асоціацій. Сфокусуйтеся і знайдіть слово в таблиці, запам'ятайте його. Далі складіть п'ять асоціацій з цим словом.

Номер слайду 12

ВПРАВА «Хмара слів»візуальне відтворення списку слів, категорій, міток чи ярликів на єдиному спільному зображенні. За допомогою хмар слів можна візуалізувати термінологію з певної теми у більш наочний спосіб. Це сприяє швидкому запам'ятовуванню інформації.

Номер слайду 13

ВПРАВА «Що незвичайного на фото?»Що незвичайного бачите? 2. На що це схоже?

Номер слайду 14

Ниткографіка

Номер слайду 15

ВПРАВА «20 кіл»Перетвори кола в які-небудь незвичайні предмети: розмалюй їх за 5 хвилин.

Номер слайду 16

Креативний педагогвчительпсихологорганізаторфілософконсультант

Номер слайду 17

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
21 лютого
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку