Презентація "Видатні люди з ООП"

Про матеріал

Дану презентацію можна використовувати на виховних годинах, що присвячені проблемі людей з ооп

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні люди з особливими потребами

Номер слайду 2

Людвиг ван Бетховен Великий німецький композитор страждав на глухоту та дзвін у вухах, що заважав йому сприймати та оцінювати музику. А на останній стадії захворювання він уникав навіть звичайних розмов. Причина глухоти Бетховена невідома. Але за своє життя він написав 9 симфоній, 5 фортепіанних концертів и 1 скрипковий, 17 струнних квартетів, 1 оперу и 32 фортепіанні сонати.

Номер слайду 3

Мігель де Сервантес  Мігель де Сервантес Сааведра Великий іспанський письменник, автор відомого роману про Дон Кіхота позбувся лівої руки після серйозного поранення під час битви при Лепанто. Це абсолютно не завадило йому згодом стати всесвітньо відомим письменником і написати цей роман.

Номер слайду 4

Франклін Рузвельт Франклін Делано Рузвельт Мабуть, найвідоміший президент США, який у 1921 році дуже важко перехворів на поліомієліт. З усіх сил він намагався боротися з хворобою, але все ж опинився в інвалідному візку. Однак навіть це не завадило йому увійти в світову історію своїми заслугами. Діяльність Рузвельта допомогла досягти США процвітання Створення ООН – також його заслуга.

Номер слайду 5

Ісаак Ньютон Автор закону всесвітнього тяжіння страждав апрозексією – повною втратою уваги. Одного разу він хотів зварити яйце і взяв годинник, щоб стежити за часом. Через кілька хвилин він виявив, що варить годинник і тримає в руках яйце. Він часто забував про те, що поїв, і дивувався, хто ж з’їв його обід. Якось він забув погасити свічку, йдучи з будинку. У результаті сталась пожежа, яка знищила майже всі його рукописи. Деякі дослідники вважають, що це були прояви аутизму: Ньютон часто замикався в собі, забував приймати їжу, повторював одні й ті ж фрази в діалозі.

Номер слайду 6

Альберт Ейнштейн Великий фізик, внесок якого в цю науку воістину колосальний. Автор теорії відносності і другого закону фотоефекту став лауреатом Нобелівської премії. Але коли Ейнштейн був дитиною, його батьки навіть не припускали, що він стане найбільшим ученим 20 століття, тому що він до трьох років зовсім не міг говорити, а крім цього страждав аутизмом та дислексією.

Номер слайду 7

 Луї Брайль Найвідоміший тифлопедагог в дитинстві випадково поранив шорним ножем очі, а потім осліп. Згодом Брайль придумав спеціальний шрифт для сліпих і слабозорих, який до цих пір всюди використовується абсолютно у всьому світі. Крім того, він розробив аналогічну нотопись, щоб і сліпі змогли навчитися музиці, яку він їм сам викладав.

Номер слайду 8

Андреа Бочеллі Італійський оперний співак народился в 1958 році в Ладжатико в провінції Тоскана. Сліпота не завадила йому стати одним з найбільш сильных голосів сучасної опери та поп-музики. Бочеллі однаково добре вдається і виконання класичного репертуару, і поп-балад. Він записав дуети з Селін Діон, Сарой Брайтман, Эросом Рамазотті и Ел Жарром.

Номер слайду 9

Стівен Хокінг Лауреат Нобелівської премії. Він є володарем дванадцяти почесних звань. Його книги «Кратна історія часу» і «Чорні діри, молода Всесвіт і інші нариси» стали бестселерами. При всьому при цьому ще в 20 років він був практично повністю паралізований через розвиток невиліковної форми атрофируючого склерозу і залишається в цьому стані решту життя. У нього рухаються тільки пальці правої руки, якими він керує своїм рухомим кріслом і спеціальним комп'ютером, який за нього говорить. Стівен двічі одружений, має трьох дітей та онуків.

Номер слайду 10

Нік Вуйчіч Яскравим прикладом мужності є історія австралійського мотиватора, оратора Ніколаса Джеймса Вуйчича. Ніколас народився з синдромом тетраамелии - рідкісним спадковим захварюванням (відсутні всі чотири кінцівки). Частково є одна стопа з двома зрослими пальцями, що дозволило хлопцю після хірургічного розділення пальців навчитися ходити, плавати, кататися на скейті, грати на комп’ютері та писати. З 1999 року Ніколас почав виступати в церквах, в’язницях, школах, дитячих притулках та відкрив некомерційну організацію «Життя без кінцівок , розпочав благодійну діяльність (допомогав інвалідам по всьому світові). Він відвідав більше ніж 55 країн з виступами в університетах, школах тощо.

Номер слайду 11

Даша Безкостна  Художниця, яка страждає на ДЦП. Замість пензликів – пальці ніг. Тільки таким чином скуте хворобою тіло дівчини дає їй можливість створювати дивовижно красиві картини : "Рожевий фламінго", "Море любові", "Портрет мами".

Номер слайду 12

 Дональд Сазарленд Актор "Голодных ігор" Дональд Сазарленд також з дитинства бореться з ревматизмом, гепатитом та поліомієлітом. Та це не завадило йому досягти своєї мети – стати актором. Він зіграв більш ніж у 130 фільмах, в тому числі і "Голодні ігри", "Острів скарбів", "Механік" тощо.

Номер слайду 13

Джим КерріДжим Керрі вчився три роки в 10 класі. Однією з причин складностей з навчанням була дислексія. Також в сім’ї були складності з грошима і тому він рано пішов працювати і не міг приділяти навчанню достатньо уваги. Шер. В дитинстві Шер не могла вивчити не тілько алфавіт, але і цифри. Особливо вона боялась цифр "6" і "9" - вони здавались їй схожими.

Номер слайду 14

Том Круз. Том Круз поміняв більше ніж 10 шкіл. Та завжди у нього були проблеми з навчанням. Причиною виявилась дислексія( хлопець просто не міг сприймати написаний текст, читання було для нього непосильним завданням). Дженіфер Еністон. Дислексію у Дженіфер виявили, коли на прийомі у окуліста акторка не змогла прочитати текст, а потім і відповісти йому на запитання.

Номер слайду 15

Кіра НайтліКіра Найтлі говорить, що побороти дислексію(у неї – легка форма) їй допомогла творчість Джейн Остін. Точніше, сценарій по книзі "Розум та почуття", що написала Емма Томпсон. Кіра читала цей сценарій не відриваючи очей. Та навіть зараз бувають дні, коли читання довгих слів викликає у акторки труднощі. Стівен Спілберг також страждав на дислексію

Номер слайду 16

Орландо Блум. Через дислексію у Орландо більше проблем з читанням сценарію та вивченням реплік, нуж у інших акторів. В дитинстві мама надихала його на читання тим, що пообіцяла йому мотоцикл. Але він так і не зміг прочитати ті 50 книжок, а тому так і не отримав той мотоцикл…Доречі, на дислексію страждає ще одна його колега по знімальному майданчику «Володаря перстнів», улюблениця марки Givenchy, Лів Тайлер.

Номер слайду 17

Вупі голдберг Повноцінної загальної освіти Керін так і не отримала: вона декілька років була серед відстаючих, а потім кинула школу через складності з оволодінням читання та письма - дислексію.

Номер слайду 18

Іван та Надія Сіваки Серед українців також є люди, з яких треба брати приклад. Так, подружжя з Рівного  Іван та Надія Сіваки, яке танцуює на візках. З чемпіонату світу привезли золоту нагороду. Це вже не перше їх "золото" на таких престижних змаганнях.

Номер слайду 19

Максим Веракса Український плавець, має порушення зору, чотириразовий паралімпійский чемпіон та володар бронзової нагороди Ігор-2008.

Номер слайду 20

Олена Акопян Українська спортсменка, чемпіонка і багаторазова призерка літніх паралімпійских ігор з плавання, дворазова призерка зимових паралімпійских ігор з лижних перегонів та біатлону. Заслужений майстер спорту України(1998). Нагороджена орденом "За заслуги" І, ІІ и ІІІ ступеню та орденом княгині Ольги ІІ и ІІІ ступеню.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
25 лютого
Переглядів
133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку