Презентація "Метод Сторітеллінг в освіти:як зацікавити дітей пізнавальними історіями"

Про матеріал
Сторітеллінгом зацікавлені педагоги та психологи у всьому світі, оскільки пояснення матеріалу у формі розповіді історій розвиває в учнів уяву, логіку та підвищує рівень культурної освіти. Сторітеллінг може бути застосований у будь якому місці та у будь який час. Історії дозволяють розповісти про те, як приймаються рішення та будуються стосунки. Через обмін історіями, вибудовуючи емоційні зв’язки, учні та вчителі створюють правильні й більш якісні взаємостосунки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Метод Storytelling в освіті: як зацікавити дітей пізнавальними історіями Підготувала: Ірина Макух, практичний психолог Новожеланівської СШ №39 Донецької обласної ради

Номер слайду 2

Мистецтво розповідати історії«Storytelling»: Story – історія, telling – розповідати

Номер слайду 3

Девід Армстронг (Armstrong International)дізнався про теорію «Managing by Walking Around - Управління шляхом прогулянки навколо»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Практичні вправи

Номер слайду 14

«Відома казка – невідома історія»За основу береться відома дітям казка. Ведучий/вчитель міняє певний момент цієї казки (Наприклад: у казці «Червона Шапочка» буде зла бабуся і добрий Вовк, чи у казці «Рукавичка» дід загубив не лише рукавичку, а і мобільний телефон) І діти складають історії за новими умовами.

Номер слайду 15

«Історія замість фактів і правил»Що таке дієслово?Історія про число «НУЛЬ»Перетворіть на історію правило чи факт. Наприклад, на все відоме правило «Що таке дієслово?», можна скласти цікаву історію про чоловічків, що полюбляли різні дії. Або на уроці математики складіть історію про число нуль, яке в різних арифметичних операціях веде себе цілковито унікальноІ шо це єдине число на яке не можна ділити.

Номер слайду 16

«Чудернацька історія»(Для колективної роботи)Діти малюють на вибір якийсь неживий предмет чи живу істоту, або явище. Потім всі розміщують малюнки на дошці. За утвореним колажем діти складають історії. Можна виконувати письмово.

Номер слайду 17

.«Перевтілення»Ведучий\вчитель пропонує дітям уявити себе улюбленою рослиною чи твариною. І скласти про себе історію, в який вказати де живе/росте? Що любить? Як себе поводить? І т.д.

Номер слайду 18

«Історія з ментальної мапи»Запропонуйте учням скласти ментальну мапу з певної теми, самостійно, або колективну, де в центрі пишуть або зображують саму тему, і від неї записують або малюють все, що цієї теми стосується. Можна також створити мапу за допомогою різних цифрових інструментів та програм (Free. Mind, або на онлайн-платформі Canva, де є шаблони для створення таких карт). Потім за готовою мапою діти складають історію.

Номер слайду 19

«Історія в хмаринці слів»Запропонуйте учням самостійно чи колективно скласти хмаринку слів до певної теми, або запропонуйте вже готову хмаринку. Діти виписують з хмаринки слова і утворюють з них історію. Можна виконувати як усно, так і письмово. Підходить і для групової роботи.

Номер слайду 20

Складання історій за картками. Діти обирають по три картки і самостійно викладають їх по порядку, визначаючи де буде зачин, де основна частина, а де кінцівка. А потім за викладеним сюжетом складають історію. Можна виконувати в парах чи групах. Зачин. Основна частина. Кінцівка

Номер слайду 21

Генератор кубиків історій

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Інтернет джерела: http://www.osvitaua.com/storytelling/ https://osvitoria.media/experience/7-sposobiv-zastosuvaty-storiteling-na-urokah/https://sites.google.com/a/lyceum2.cv.ua/metodicnij-navigator/metodicni-materiali/storitellinghttps://kumlk.kpi.ua/node/1410 

Номер слайду 25

“Якщо мені вдавалось домогтись, щоб дитина, в розвитку мислення якої траплялись серйозні затримки, придумала казку, пов’язуючи у своїй уяві декілька предметів оточуючого світу, – значить можна сказати з упевненістю, що дитина навчилася мислити.” В. О. Сухомлинський

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
21 лютого
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку