Презентація "Кримське ханство у XVIII ст. Освоєння півдня України"

Про матеріал
Презентаційна ілюстрація до уроку сприятиме кращому засвоєнню учнями навчального матеріалу. матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кримське ханство у XVIII ст. Освоєння півдня України. Підготувала вчитель історії Котик Марія Михайлівна§ 31/п8-9/

Номер слайду 2

Кримське ханство у XVIII ст8 Остаточно доля кримськотатарської держави вирішилася внаслідок російсько-турецької війни 1768—1774 рр. Кючук-Кайнарджийський мирний договір1774р Проголошена незалежність Кримського ханства від Османської імперії Звернення татарського уряду до Росії, у якому він відмовлявся від її підтримки1776р. Введення на територію ханства 25-тисячного російського війська . Ханом проголошено Шагін-Гірея, який утримував владу завдяки росіянам. Дії Російської влади. О. Суворов силою виселив із Криму все християнське населення (31 тис. вірмен і греків) до Азовської губернії

Номер слайду 3

Крим приєднано до Росії Перетворення Криму на вільну і  незалежну область не спричинило спокою для Росії, а перетворилося для неї на нові турботи зі значними витратами. Досвід часу з 1774 р. показав, що незалежність мало притаманна татарським народам. і для того щоб зберегти її, нам потрібно… виснажувати свої війська важким рухом, здійснюючи такі витрати, як за часів війни. Така морока з кримською незалежністю спричинила понад 7 млн надзвичайних витрат. Приймаючи до відома всі ці обставини, Ми прийшли до рішення… зробити у майбутньому кримський півострів не кублом розбійників і бунтівників, а територією Російської держави. 1783 р. З указу Катерини II про приєднання Кримського півострова до Росії (1783 р.) Наслідки приєднаннятатар витісняли на неродючі земліхан Шагін-Гірей зрікся влади населення скоротилося з 500 тис. до 200 тис. осіб - більшість переселенців.

Номер слайду 4

Освоєння півдня України. Заснування нових міст. 9 «Новоросія» / Південна Україна/Надзвичайна родючість причорноморських степів обіцяла в майбутньому великі прибутки Російській імперіїГригорій Потьомкін (1739—1791 рр.)., фаворит Катерини ІІНові землі активно роздавалися російським дворянам. Нові міста НоворосіїЄлисаветград (Кропивницький) Новомиргород і Новоархангельськ Катеринослава (Дніпро). 1778- Херсон Миколаїв 1798 - Одеса Маріуполь. До кінця ХVІІІ ст. на півдні України налічувалося близько 30 міст. Ці нові міста із часом стали провідними економічними цент рами України та всієї Російської імперії.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковтуновська Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
5268
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку