презентація "крітерії успішного навчання"

Про матеріал
Щоби бути успішним у житті, учень повинен бути задоволений собою як особистістю. Набуття якостей, описаних у презентації, допоможе дитині стати успішною людиною. Дитина повинна цінувати себе як особистість. Якщо вона не знає про свою цінність, усе інше вже не має значення. Самоповага – це основа її існування. Самооцінка ж стоїть на другому місці за важливістю. Від того, як ваша дитина цінує власні здібності, буде залежати, як вона буде використовувати їх у подальшому. Без бажання та готовності до навчання життя для дитини стане щоденною боротьбою. Діти, які не бажають учитися, замикаються в собі. У них відсутні соціальні навички, притаманні одноліткам. Дитину, яка готова вчитись, ніколи не зупинить жодна перешкода на шляху. Вона буде сприймати ці перепони як завдання, які потребують вирішення. Дитина буде у змозі шукати відповіді на свої запитання та знаходити їх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Критерії успішного навчання Е. П. Лелюх

Номер слайду 2

Що ми розуміємо під успішним навчанням?В першу чергу успішне навчання - це високоефективне навчання, тривале у часі

Номер слайду 3

Успішне навчання = =Високоефективне навчання × × час

Номер слайду 4

Час. Час = = Регулярність × дисципліна

Номер слайду 5

Принцип регулярності говорить про те, що ефективним може бути тільки те навчання, в якому витримана певна періодичність. Це можуть бути щоденні або щотижневі заняття. Більш рідкісні заняття зазвичай мають не дуже високий результат

Номер слайду 6

Дисципліна покликана забезпечити повне включення в процес навчання. Так як максимальний ефект досягається не тільки, коли ви регулярно виділяєте час своєю освітою, але і коли цей час використовується ефективно.

Номер слайду 7

Висока ефективність. Висока ефективність = = Мотивація × висока щільність інформації

Номер слайду 8

Мотивація. Мотивація = інтерес × групова динаміка × баланс теорії та практики

Номер слайду 9

Яким чином посилити інтерес до навчання? Поєднувати навчання з реальністю. Групова динаміка привносить в навчання елемент змагання. Дитина не захоче відставати від однокласників, і це спонукатиме приділяти навчанню більше часу, ніж, якби він навчався самостійно. Баланс теорії і практики: практика дає такий досвід, який просто неможливо витягнути з жодного підручника.

Номер слайду 10

Висока щільність інформаціїВисока щільність інформації =  = Збалансована навчальна програма × живе спілкування

Номер слайду 11

Тільки коли джерела інформації чергуються, доповнюють один одного, ми отримуємо ефект комплексного навчання.живе спілкування-спілкування з учителем (наставником, професіоналом і т.п.), тобто з людиною яка вже володіє знаннями, які ви прагнете придбати

Номер слайду 12

Отже, ось вона, формула успішного навчання!Успішне навчання = = інтерес × групова динаміка × баланс теорії та практики × живе спілкування × збалансована навчальна програма × регулярність × дисципліна.

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку