Презентація "Кроки до успіху в спорті"

Про матеріал
Презентація для використання на уроках фізичної культури у розділі теоретико - методичні знання. Також можна використати на виховних годинах з метою демонстрації престижності фізичної підготовленості школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема дослідницької роботи: «Кроки до успіху в спорті» Об’єкт дослідження – фактори, що впливають на активність учнів, які займаються спортом Предмет  - види спорту, типи темпераменту. Мета дослідження: дослідити чи впливає тип темпераменту на успіх в обраному виді спорту.

Номер слайду 2

Актуальність У спорті, де необхідна додаткова енергетична мобілізація організму, на ефективність діяльності суттєво впливає тип темпераменту. Вірність цього твердження ми перевіряли, коли визначалися, яким видом спорту нам зайнятися? Що ще треба враховувати, вибираючи вид спорту? – це питання нас зацікавило і обумовлює актуальність дослідження.

Номер слайду 3

Теоретична частина Темперамент (лат. temperamentum - співвідношення, пропорція) - це вроджені риси характеру, які визначають особливості поведінки, швидкість реакції, емоційність людини.

Номер слайду 4

Теоретична частина Теорія Гіппократа. Пов'язував темперамент з властивостями рідких середовищ організму. Визначив 4 типи темпераменту : холерик (від грецького chole - жовч), сангвіник (від лат. sanguis - кров), флегматик (від грец. phlegma - слиз), меланхолік (від грец. melaina - чорна жовч).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Психологи рекомендують обирати вид спорту у відповідності до типу темпераменту

Номер слайду 7

Холерикам цікавіше у командному спорті Вони активні, працездатні і наполегливі. Здатні ділитися перемогою. Командна гра, відповідальність за партнера по команді, спортивний азарт і навіть злість — все це характерно для холерика.

Номер слайду 8

Флегматики досягають найбільших висот у індивідуальних видах спорту Сильні, врівноважені, але пасивні, віддають перевагу спокійній, звичній обстановці. Таким учням рекомендована легка атлетика, велосипедний спорт, лижний спорт, гольф, кіберспорт. ни один другой тип темпер амента не сможет с таким напором, так

Номер слайду 9

Сангвінікам підходять, практично, всі види спорту. . У стресовій ситуації вони діють активно, легко відновлюють свої сили після напруженої роботи. Готові постійно доводити свою особисту неперевершеність.

Номер слайду 10

Меланхолікам важко вдосконалюватися фізично, вони не зовсім готові демонструвати чудеса спритності.

Номер слайду 11

Для меланхоліків рекомендовані ті види спорту, в яких немає обмеження в часі Стрільба Кінний спорт

Номер слайду 12

Практична частина роботи Тема досліду № 1: Дослідження відповідності типу темпераменту учнів, які займаються спортом, обраному виду діяльності. Хід досліду 1 крок. Ми визначили тип темпераменту учнів, які займаються спортом, за тестом Айзенка (15 учнів) 2 крок Зіставили риси характеру, поведінку, швидкість реакції та емоційність учнів з типом темпераменту, користуючись теорію Гіппократа.

Номер слайду 13

Результати досліду Види спорту, якими займаються учні, співпадають з їхнім типом темпераменту на 60% Широта можливостей темпераменту Чи можемо ми з впевненністю сказати, що всі 22 футболісти, які грають на полі — холерики? Всі боксери — обов’язково сангвініки? Всі, хто грають у шахи — меланхоліки? .

Номер слайду 14

Дослідження № 2: дослідити чи залежить від типу темпераменту людини здатність досягати високих результатів у спорті Тип темпераменту = успіх??? Для цього ми познайомилися з успіхами видатних українських спортсменів

Номер слайду 15

БРАТИ Кличко – українські боксери, які постійно доводять свою особисту неперевершеність (сангвініки)

Номер слайду 16

Андрій Шевченко - відомий усьому світу український футболіст. (холерик)

Номер слайду 17

Всесвітній успіх Гаррі Каспарова у шахах. (меланхолік)

Номер слайду 18

Широта можливостей людини Повсякденна діяльність людини передбачає 2 види активності: психологічну і фізичну. Психологічна активність вимагає активації обмеженої кількості систем організму. При фізичній активності працюють всі, без винятку, системи організму.

Номер слайду 19

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕВІЗ --- «Citius, altius, fortius» («Швидше, вище, сильніше» ), Швидше. Скільки ситуацій може прорахувати людина за 10 секунд?

Номер слайду 20

До появи в легкій атлетиці спринтера В.Борзова не існувало тактики бігу на 100 м. Всім було очевидно, що за стрімкі 10 секунд спортсмену неможливо перестоїтись. В.Борзов зруйнував існуючі канони. Він створив тактику бігу на 100 м. Протягом 10 секунд Борзов кілька разів міг змінити швидкість бігу. Його здатність прораховувати в лічені секунди різні варіанти ситуацій, вносити поправки в біг,незбагненна.

Номер слайду 21

Вище. Чи може людина стрибнути вище свого росту?

Номер слайду 22

Геній стрибків у висоту! Світова сенсація! 18-річний хлопець із Запоріжжя Володимир Ященко злітає вище всіх на планеті - 2 м 33 см - звичайним перекидним способом.

Номер слайду 23

Сильніше. Чи може людина підняти більше своєї ваги після травми хребта?

Номер слайду 24

Людина-легенда. Валентин Іванович Дікуль

Номер слайду 25

У 15 років він почав виконувати небезпечні трюки на трапеції. І в один день повітряний гімнаст впав з висоти 13 метрів. Слова лікарів прозвучали як вирок: «Компресійний перелом хребта. Залишок життя - в інвалідному візку» А ось 30 грудня 1999 була зібрана комісія рекордів Гіннеса. Він підняв 1170 кг сумарної ваги (при власній вазі 121кг): 450 кг - сідаючи, 260 кг - жим лежачи, 460 кг - станова тяга. Неймовірно!

Номер слайду 26

Можливості людини безмежні. Вона здатна: Стрибнути вище свого росту. Підняти більше своєї ваги після травми. Прорахувати кілька ситуацій за 10 секунд.

Номер слайду 27

ВИСНОВОК: 1. Обираючи вид спорту, необхідно враховувати темперамент, якщо розглядати заняття у якості загальнорозвиваючої діяльності. 2. Визначив свої сильні сторони, можна сконцентруватися на развитку інших якостей. 3. Темперамент - є фундаментом особистості. А характер, воля, мотивація - це вже надстройки, від яких залежить успіх у спорті .  

Номер слайду 28

Можна вважати, що існує формула успіху у спорті: Temperamentum + сильний характер, залізна сила волі, мета, яку хочеш досягти = SPORT

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марушка Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
1242
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку