Презентація "Кухня фюжн"

Про матеріал
Що таке кухня в стилі ф’южн? Це фантазійний, творчий напрямок в кулінарії, в якому в рівних частках змішуються технології і продукти географічно віддалених національних кухонь.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Морозиво з чорним перцем. Баранина з шоколадом. Салат з креветкамиі козиним сиром КУХНЯ Ф’ЮЖНПідготувала майстер виробничого навчання Хуторнюк Тетяна Володимирівна

Номер слайду 2

Виникла кухня в стилі ф’южн в США два десятиліття назад і поступово поширилося по всьому світу. Слово «ф’южн» (fusion) англійською означає злиття, сплав, змішання. Приклад типової страви ф'южн — японсько – французько - італійський рис і манго в ролах з пермської шинки, гусячої печінки та сиру пармезан, приправлених японським майонезом. Кулінарія ф'южн — це напрямок без строгих правил. Що таке кухня в стилі ф’южн? Це фантазійний, творчий напрямок в кулінарії, в якому в рівних частках змішуються технології і продукти географічно віддалених національних кухонь.

Номер слайду 3

Головна і єдина умова — щоб продукти, зібрані в одній страві, поєднувалися за смаком і за структурою, доповнюючи один одного, а готовим стравам були притаманні легкість і свіжість. Саме тому в противагу майонезу в стравах кухні ф'южн в основному використовують рослинні олії — горіхова, кокосова, кунжутна, з виноградних кісточок, соняшникова, кукурудзяна та оливкова (яким віддається перевага), сік цитрусових і прянощі — імбир, м'яту, цедру лимона або апельсина, лимонну траву, кінзу і базилік. 

Номер слайду 4

Несподівано? Так! Але в цьому і полягає мистецтво приготування страв в стилі  "ф’южн". Але "ф’южн" - це не лише змішення здавалося б непоєднуваних  продуктів, а їх грамотне злиття, неординарне подання традиційних блюд, а також заміна класичних інгредієнтів на нові, які дозволяють несподівано змінити смак знайомих страв.

Номер слайду 5

Як це зробити? Талановиті кухарі - самоучки, на жаль, рідкість, але це не означає, що кухня в стилі ф'южн недоступна простим смертним. Перші кроки в цьому напрямку можна зробити, керуючись наступними принципами:додавати в традиційні страви незвичайні спеції;замінювати звичні інгредієнти більш екзотичними (замість яблука — манго або ананас);поєднати європейські страви з східними соусами;експериментувати з оформленням;адаптувати рецепти під місцеві смаки.

Номер слайду 6

Зрозуміло, існує і безліч інших прийомів, які ви, набивши руку, без зусиль визначите для себе самостійно. Пускаючись на експерименти, головне не забувати – зміни в рецепт не повинні вноситися на шкоду якості (заміну пармезану дешевим сиром в італійських рецептах не виправдати, навіть прикриваючись ф'южном) і сполучуваність одних продуктів іншими. В іншому ви вільні творити, керуючись власними чуттям і смаком. Не бійтеся відчувати несподівані поєднання, можливо, ви створите новий кулінарний шедевр в стилі ф’южн.

Номер слайду 7

Кухня ф'южн і її рецепти можуть здатися химерними і безглуздими. Але не поспішайте з оцінкою. Багато страв готуються легко і швидко. Адже кухня ф'южн — це просто, доступно і смачно. Об'єднувати рецепти двох народів, традиції яких багато в чому схожі, наприклад, російські та українські страви - це не ф’южн. Головна особливість страв у стилі ф'южн - змішання традицій різних національних кухонь , причому чим більше географічна відстань між країнами, кулінарні традиції яких поєднуються в рамках єдиного їстівного шедевра, тим краще. 

Номер слайду 8

Новітні напрямки ф’южн кухні. Страви з м'яса. Стейк. МАЙСТЕР - КЛАС

Номер слайду 9

СТЕЙК З ЧЕРВОНИМ ВИНОМ І СОЄВИМ СОУСОМНеобхідні інгредієнти: Яловичина (вирізка) - 600 Цибуля – порей - 1\4 шт. Зелена цибуля - 7-8 шт. Соєвий соус Kikkoman класичний - 100мл. Червоне вино - 450 Цукор - 70 Вершкове масло lurpak – 30 Перець чорний мелений за смаком. Сіль за смаком. Технологія приготування страви. Яловичину порізати на шматки по 2 – 3 сантиметри, посолити, поперчити. Злегка обсмажити шматки з двох сторін (до середнього ступеня просмаження). Накрити стейк фольгою і відставити у бік. Червоне вино випарити, потім змішати з соєвим соусом і цукром, поставити на вогонь і кип'ятити, перемішуючи, поки цукор не розчиниться. Зняти фольгу, стейк полити соусом з червоного вина, цукру і соєвого соусу. Через півхвилини кожен шматок перевернути, так стейк краще вбере винний соус. Залишився винний соус додати вершкове масло, щоб він загус. Потім, стейк порізати на невеликі шматочки і полити винним соусом з вершковим маслом. Тонко порізати цибулю і обсмажити у великій кількості рослинного масла. Страву прикрасити обсмаженою цибулею, свіжою цибулею, помідорами черрі.

Номер слайду 10

СТЕЙК З ГРУШЕЮ, АЙВОЮ І «БЛАКИТНИЙ БРІ СЕРЦЕ ЛЕВА»Необхідні інгредієнти: Вирізка – 400 г. Повидло айви – 2 ст.л. Груша очищена – 1 шт Сир «Блакитний Брі Серце Лева» - 100 г. Технологія приготування страви1. Смажити стейк і груші на грилі до готовності м’яса.2. Потім намастити м’ясо повидлом з айви та викласти по чотири частини груші зверху на кожен стейк.3. Нарізати «Блакитний Брі Серце Лева» скибочками завтовшки в 1 см і помістіть зверху на груші, поверніть страву у піч на гриль і готуйте, поки сир не розплавиться.4. Чудово смакує з молодою картоплею або стане шедевром у поєднанні з листям салату.

Номер слайду 11

ЯЛОВИЧИЙ СТЕЙК НА ГРИЛІ З ЧАСНИКОМ, ІМБИРОМ І АПЕЛЬСИНАМИНеобхідні інгредієнти:яловичина (стейк) - 1кгчасник (подрібнити) - 2 зубчикиімбир (подрібнений) - 1 ст.л. апельсин (вичавити сік) - 2 шт. Технологія приготування страви Половину апельсинового соку змішати з подрібненим часником і імбиром. Вилити маринад поверх м'яса, попередньо зробивши на стейке Х-образні надрізи з обох сторін. Поставити м'ясо маринуватися в холодильник на ніч. Розігріти гриль на середньому вогні. Змастити решітку гриля маслом. Викласти стейк на решітку і обсмажте по 6 - 10 хвилин з кожного боку. Зняти з грилю і дати постояти кілька хвилин. Нагріти половину апельсинового соку, нарізати стейк на шматочки і полити апельсиновим соком. Подавати з дольками апельсина.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!Успіхів : )Підготувала майстер в/н Хуторнюк Тетяна Володимирівна. Бобринець, 2016

pptx
Додано
11 липня 2020
Переглядів
2336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку